Kawan-kawan kakcik

Rabu, 16 Mac 2011

Kononnya sibuk...

tiga bulan dokumen terperuk
terdampar lesu di kotak masuk
kalau diangkat pastinya berhabuk
bila ditanya katanya sibuk

kalaulah kita benar-benar sibuk
tidak payahlah bergosip soksek-seksok
apatahlah lagi membuang masa berfacebook
tinggalkan dulu twitter dan blog

tidak usah sibuk membanding-bandingkan 
dengan sipolan atau sipolan
masing-masing kita punya tanggungan
jangan sampai rezeki kita jadi pertikaian

nota hati :  catatan ini  bagaikan menepuk air di dulang, hanya menuding jari ke diri sendiri.




23 ulasan:

  1. betul tu, kalo sibuk tinggalkan blog, fb n twitter tu, bila free boleh sambung ngadap semula, janji keje kena settle dulu

    BalasPadam
  2. saya tinggalkan kejap seminggu blog..supaya tenang di kampung..wahaha

    BalasPadam
  3. tepuk air di dudalang, tepercik kat muka sendiri. betul tak kakcik

    BalasPadam
  4. Setuju ngan Kak Cik, tapi org yg dok sok sek sok sek tu, sebenarnya..ada PHD...

    BalasPadam
  5. salam kakcik
    memang tepat sangat pesanan kakcik tuh.. terima kasih sebab mengejutkan saya... balik ofis dari pantang nanti nak pasang azam, kena kerja kuat dan jujur... muah3X

    BalasPadam
  6. betullah kakcik..zue pun sibuk berfesbok...hehehe

    BalasPadam
  7. tulah ..
    kekadang tu jadi terleka pula..

    BalasPadam
  8. betul tu kakcik...
    Utamakan yang penting-penting dulu.
    Cikgu tie rajin berblog waktu cuti sekolah ajer!hehehe....

    BalasPadam
  9. habiskan kerja dulu... baru best berpesbuk atau berblog....

    BalasPadam
  10. bagi iols - nak ber-blog/twitter/facebook - kena pastikan smeua keja dah beres
    baru senang nak buat mende lain kan???

    BalasPadam
  11. setuju ngan milo ais.buat apa yang patut kita buat dulu.lepas tu baru enjoy.

    BalasPadam
  12. kalau buat semua tu...pastikan kerja semua dah siap ye..

    kalau tak..tu yg byk tertangguhkan...

    BalasPadam
  13. ehheheh...

    xpe kakcik..asalkan ape yg kite buat..kite eppy..hehhe

    BalasPadam
  14. tapi kalau tak lepaskan pun merana jiwa jugak kakcik. lepas kan aje, walau kat blog sekali pun. pastu boleh le sambung keje balik. eheheh~

    BalasPadam
  15. Kak chik, ngata tak pedas pun, saya tukang angkatsambut fon. Satu jari klik blog. 5 jari pgang fon

    BalasPadam
  16. Priority..keutamaan..itu yang kena faham...

    Kerja kita semestinya keutamaan berbanding Facebook/blog/twitter tu semua

    Tu sebab ada ofis yang block FB ni semua

    BalasPadam
  17. berFB/blog/twitter biar berpada
    kalau tiada, keboringan pula
    tapi jangan sampai disalahguna
    kelak diri sendiri yang merana
    mana tahu.. asyik berFB, tup2 dibuang kerja

    :))

    BalasPadam
  18. ada masa ngadap fesbuk, ada masa ngadap benda lain yg ptt didulukan hehehe...


    tp kdg2 terlajak gak saya ngadap fesbuk huhuhu

    BalasPadam
  19. tiap hari dokumen masuk keluar masuk keluar.masuk....is tak henti-henti

    urgent... ad-hoc ...penting

    BalasPadam
  20. peringatan untuk diri saya jugak nih... terima kasih

    BalasPadam
  21. dokumen keluar dan masuk maksima terperuk dekat tray cuma 3 hari..bila dah nak sampai 'tamat tempoh', mau tak mau kena la tinggalkan FB, blog dan segala bagai...

    BalasPadam
  22. Assalamualaikum wbt
    Hidup ni kokcik, nyemedang je sibuk! Tak menang tangan dibuatnya, ade sesaje yg dikejor kita! Kut2 ada nak menyudahkan koghoje, adeee je yg cacor dihati sampey terbengkalei nak teguihkan koghje! Ntah ape yg dicacornye entah! Mase tu jugak, mate bukan main ngeghait nak megholoh tapi bile dah betoi2 dapat bantei, idok pulok nak megholohnye! Dunia! Dunia!....

    BalasPadam
  23. Assalamu'alaikum semua...

    terima kasih atas semua pandangan dan pendapat yang diberikan. Sebenaranya semalam kakcik cuba menjawab semuanya satu persatu seperti selalu. Malangnya talian internet tiba2 tiada sebaik kakcik cuba menjawab komen yang pertama. :(

    BalasPadam

Catatlah apa sahaja asalkan tidak menyinggung sesiapa.

Komen-komen yang tiada kena mengena atau sengaja dilontarkan untuk menyindir, akan kakcik buang. DIMAKLUMKAN JUGA, ADALAH HAK TUAN PUNYA BLOG INI SEPENUHNYA UNTUK MEMBUANG MANA-MANA KOMEN YANG DIRASAKAN TIDAK PERLU ADA ATAU DIBERI RUANG BERLEGAR DI SINI.