Kawan-kawan kakcik

Selasa, 28 Disember 2010

5S...



Adakah ianya benar-benar dilaksanakan di tempat anda?




37 ulasan:

  1. kak c hik 5s tu apa?maaf kalau tertinggal keretapi.

    BalasPadam
  2. Cyana...

    kakcik rasa memang ramai yang tak ambil peduli pun! ;-)

    BalasPadam
  3. Cik Ina...

    5S tu seperti yang kakcik tampalkan itulah... yang sepatutnya menjadi budaya di tempat kerja... :)

    BalasPadam
  4. kalau 5s nie ermm tak pasti la pulak hehehee

    BalasPadam
  5. AUC...

    silap2 5S tu - senyap, sepi, sunyi, sorok dan soruuuu...

    BalasPadam
  6. Ati...

    sepatutnya diaplikasi di semua jabatan awam/swasta.. :)

    BalasPadam
  7. Kalau semua practik kan camne, eeemmm (sendiri jawab lah yee)

    BalasPadam
  8. Bujal X...

    sleeping??? hmmm... Kalau asyik sleeping, nanti missed syoru lak... hehe...

    BalasPadam
  9. Yan...

    hmmm... (garu2 tudung).. cemana ek? ;-)

    BalasPadam
  10. kat tmpt hubby saya apply 5S nih..berhasil...

    BalasPadam
  11. kitorg kat opis ni segala huruf pakai. hahaha

    BalasPadam
  12. Salam Kakcik...dedulu je beria ia siap kusus bagai nak terapkan budaya ni...pas tuuu...sendiri tau laaaa...

    BalasPadam
  13. Assalamualaikum...

    Kena praktik di mana jua kita berada, tak gitu kak cik!

    BalasPadam
  14. saya buat..sapu..sisih..susun..
    kat rumah..
    sebelum recycle..

    BalasPadam
  15. W/salam Cikgu Nurin...

    t*hi ayam pun lama sikit panasnya, ya? :)

    BalasPadam
  16. Wa'alaikummussalam Ustaz...

    sepatutnya begitulah. :)

    BalasPadam
  17. Pn Dr...

    kalau kakcik, lepas lama susun - bukan recycle - tapi masuk plastik hitam (kemudian jenuh fikir - nak hantar ke mana!) :)

    BalasPadam
  18. Dapat 3s yg teratas tu pun dah cukup KAKCIK....ahakz

    BalasPadam
  19. jeBateja...

    kadang2 nak memulakannya, bukan main beriya2 - lepas tu suam2, kemudian terus sejuk! ;-)

    BalasPadam
  20. Terima kasih share ilmu yg bermanfaat ni.
    Jom mulakan bisnes dengan buat produk jenama sendiri.

    BalasPadam
  21. Kat sini saya nak share dgn anda 9 peralatan sukan yang boleh bantu anda kekal sihat walaupun di rumah.

    BalasPadam
  22. Jom baca artikel ini untuk mengetahui tips-tips menarik minat kanak-kanak licik untuk belajar bahasa inggeris

    BalasPadam
  23. Baca 35 kata-kata semangat yang bakal mengubah hidup anda.
    kepimpinan : ciri yang anda perlu ada sebagai ketua
    Di sini terdapat beberapa contoh vision board yang anda boleh rujuk.

    BalasPadam
  24. Thanks for sharing!
    10 manfaat habbatus sauda dan 9 makanan diet yang anda perlu tahu.

    BalasPadam
  25. Sejarah aqiqah sebelum & selepas kedatangan islam.

    Panduan lengkap Ibadah korban, jenis syarat dan cara melaksanakannya

    Sebab aqiqah online kini menjadi pilihan orang ramai.

    BalasPadam
  26. Toilet ventilation - 4 reasons why it is important.
    Best Air filtration system in malaysia.
    3 types of smoke ventilation systems you must know.

    BalasPadam
  27. Permohonan ke luar negara online kpm - ini peluang anda untuk belajar di oversea.
    Doktor Veterinar malaysia peluang kerjaya lumayan sebagai Doktor haiwan

    BalasPadam

Catatlah apa sahaja asalkan tidak menyinggung sesiapa.

Komen-komen yang tiada kena mengena atau sengaja dilontarkan untuk menyindir, akan kakcik buang. DIMAKLUMKAN JUGA, ADALAH HAK TUAN PUNYA BLOG INI SEPENUHNYA UNTUK MEMBUANG MANA-MANA KOMEN YANG DIRASAKAN TIDAK PERLU ADA ATAU DIBERI RUANG BERLEGAR DI SINI.

Ada pertanyaan dan segan nak letak komen? Sila emel ke : kakcikseroja@gmail.com