Kawan-kawan kakcik

Rabu, 3 Februari 2016

Syukurlah masih ada lauk...

Di bawah timbunan bawang goreng ini
ada ikan pekasam pemberian gadisBunga.  Alhamdulillah. 

Dua tiga hari ini teringin pula nak makan ikan masak lemak cili api.  Alhamdulillah, jadi kenyataan di hari ini...

Dunia politik tanahair nampaknya makin mengarut, jadi kita buat-buat tak pandang sambil mengenyangkan perut...

13 ulasan:

  1. simple nya lauk kakcik tanpa sayur... tp kalau bg dana ada kuah2 dh ckup selera dh

    BalasPadam
  2. sedap makan dengan pulut tu kak cik

    BalasPadam
  3. Nampak gaya, weekend ni saya kena juga goreng ikan pekasam saya. Saper tak suka, pimain jauh2 kan kak...hehehe

    BalasPadam
  4. stok pekasam habis pulak kat umah.kalau tak boleh masak karang

    BalasPadam
  5. Sy pun bru abis stok ikan pekasam sg perak, sedap sgt

    BalasPadam
  6. sangat mengarut kak sampai tak tau nak gelak ke nak nangis

    BalasPadam
  7. PC suka bawang dengan ikan pekasam tu kak..perah limau sikit haaaaa..syok..

    BalasPadam
  8. Sedap lauk Kakcik... Semangat pulak nak masak pekasam yang Mak Long buat sendiri. Tak dapat ikan sungai dari kampung, ikan dari negeri ni jadi jugalah..hehehe

    BalasPadam
  9. Memang padan
    Pekasam makan dgn masak lemak begitu
    Nyumm nyummmm
    Jejes airliur ni

    BalasPadam
  10. Kekadang tekak kita ni mmg teringin nak makan sesuatu kan KC. Kalau dah teringin makan mesti berselera kan KC.
    Lauk atau tu menggiurkanlah KC

    BalasPadam

Catatlah apa sahaja asalkan tidak menyinggung sesiapa.

Komen-komen yang tiada kena mengena atau sengaja dilontarkan untuk menyindir, akan kakcik buang. DIMAKLUMKAN JUGA, ADALAH HAK TUAN PUNYA BLOG INI SEPENUHNYA UNTUK MEMBUANG MANA-MANA KOMEN YANG DIRASAKAN TIDAK PERLU ADA ATAU DIBERI RUANG BERLEGAR DI SINI.

Ada pertanyaan dan segan nak letak komen? Sila emel ke : kakcikseroja@gmail.com