Kawan-kawan kakcik

Khamis, 4 Disember 2014

Banyak yang kita ingin tapi tidak semua yang kita dapat...

... maka kita kena ingat bahawa ia terjadi bukan kerana Allah tak sayang kita, tapi Dia bagi 'apa yang kita perlu bukan apa yang kita ingin'.

Bertabahlah dan berdoa agar apa yang kita ingin itu sebenarnya adalah juga apa yang kita perlu walaupun ianya tidaklah sampai membuatkan kita mati beragan bila ia tidak kita dapati...

...ingin 'terbang' lagi tapi belum mampu buat
masa ini 
...

17 ulasan:

  1. salams akak, insyaallah rezki ada dimana-mana ...amin

    BalasPadam
  2. in syaa Allah kacik..akak belum teringin nak terbang lagi..

    BalasPadam
  3. teruskan meminta dengan Allah...Dia akan bagi pada masa yang tepat...

    BalasPadam
  4. Seronok nya dapat terbang selalu..heheh

    BalasPadam
  5. follow balik blog dan google+cik anggurdan like facebook blog cik anggur di http://inibelogcikanggur.blogspot.com terima kasih

    BalasPadam
  6. Saya kena buat muhasabah diri. Terima kasih Kak Cik.

    BalasPadam
  7. Kita rancang dulu. Perlaksanaan harus diusahakan. Dengan izinNYA, insyaAllah boleh jer.

    Saya pun ingin ke Mekah.

    Tapi bulan ini saya ada percutian yang memerlukan saya terbang. Hehehehe

    BalasPadam
  8. insyaallah Allah Maha Mengetahui apa yang terdetik di hati kita..hanya Dia suka kita bersabar memohon dan merayu dari Nya

    BalasPadam
  9. Allah beri yang terbaik untuk kita....InsyaAllah adalah rezeki nanti jika diizinkan Allah

    BalasPadam
  10. berdoa banyak2... dan sebesar2 doa macam mana sekalipun... buat jer... Allah suka... sebab doa yg tak boleh diperkenankan di dunia akan di perkenankan di akhirat... nak jadi raja seluruh dunia pun boleh...

    BalasPadam
  11. InayaAllah kakcik..ada keinginan, berusaha dan berdoa..Allah pernudahkan..

    BalasPadam
  12. assalamualaikum kakcik..in sha Allah jika ada rezeki pasti dpt terbang lagi...:)

    BalasPadam
  13. Kita plan elok-elok kak apa yang kita nak. Insya Allah, tak semua, adalah satu yang sangkut Allah tunaikan. Kalau tak dapat dalam realiti tapi sampai bawa ke tidur bermimpi, itu kira dah best juga tau, kak!

    BalasPadam
  14. Sungguh mendalam maksudnya KC..... cukup menduga hati dan perasaan kita.
    Teringin nak gi Mekah lagi ye KC....

    BalasPadam

Catatlah apa sahaja asalkan tidak menyinggung sesiapa.

Komen-komen yang tiada kena mengena atau sengaja dilontarkan untuk menyindir, akan kakcik buang. DIMAKLUMKAN JUGA, ADALAH HAK TUAN PUNYA BLOG INI SEPENUHNYA UNTUK MEMBUANG MANA-MANA KOMEN YANG DIRASAKAN TIDAK PERLU ADA ATAU DIBERI RUANG BERLEGAR DI SINI.