Kawan-kawan kakcik

Isnin, 2 Jun 2014

Aku bukan malaikat...

...sedangkan kucing yang manja dan dibelai saban hari pun tak mustahil menunjukkan garang andai ekornya dipijak...

Aku rasa sangat menyesal kerana tidak mempunyai keberanian memandu kereta.  Punya lesen yang hanya diperbaharui tahun ke tahun tapi tiada faedahnya.  Andai aku boleh memandu, tak perlu aku sakit kepala memikirkan untuk bersara awal...

12 ulasan:

  1. saya dulu pun takut kakchik bawa kereta. dekat kuching ayah yg tukang hantar dan ambik kerja. 3 hari berpindah ke sini kena bawa kereta ke Putrajaya dari Puchong. Sesat juga.Dengan kereta banyak takut hanya Tuhan yang tahu

    BalasPadam
  2. kakchik,
    macam serupa..lesen memandu simpan baik baik dalam wallet.Kereta orang langsung tak berani pegang stereng.

    BalasPadam
  3. kak chik perlu kuatkan semangat ...

    BalasPadam
  4. mak...terasa ni mak...lesen ade tapi dekat 10 thn dah tak drive..

    BalasPadam
  5. setiap orang ada pro n con

    ada orang bijak pandu

    tapi curang ngan suami

    so, pikiarqlah sendili

    BalasPadam
  6. kena kuatkan semangat kakchik..

    BalasPadam
  7. boleh ja pelan2 cuba kakchik :)

    BalasPadam
  8. boleh ja pelan2 cuba kakchik :)

    BalasPadam
  9. Kakcik boleh pergi kelas memandu belajar balik atau minta saudara mara atau kawan ajarkan. Cuma perlu sedikit keyakinan, insyaallah boleh. Yg penting jangan jadi over confident macam saya masa muda-muda dulu - 3 tahun bawa kereta tanpa lesen sehingga terjadi kemalangan lepas tu baru sibuk buat lesen!!

    BalasPadam
  10. sy pon memula rasa takut. akhirnye dpt keberanian dr ayah sy. kalau tak sampai tua naik ktm

    BalasPadam
  11. Insya Allah, boleh saja memandu kalau berlatih selalu. Mana tahu satu hari nanti boleh jadi skilled driver :)

    BalasPadam

Catatlah apa sahaja asalkan tidak menyinggung sesiapa.

Komen-komen yang tiada kena mengena atau sengaja dilontarkan untuk menyindir, akan kakcik buang. DIMAKLUMKAN JUGA, ADALAH HAK TUAN PUNYA BLOG INI SEPENUHNYA UNTUK MEMBUANG MANA-MANA KOMEN YANG DIRASAKAN TIDAK PERLU ADA ATAU DIBERI RUANG BERLEGAR DI SINI.

Ada pertanyaan dan segan nak letak komen? Sila emel ke : kakcikseroja@gmail.com