Kawan-kawan kakcik

Isnin, 9 September 2013

Segmen : BERCERITA UNTUK KAKCIK SEROJA (tempoh dilanjutkan)...

Siapa suka bercerita?

Kalau suka, cuba buat cerita berdasarkan gambar-gambar berikut.  Cerita itu mestilah berkaitan antara satu gambar dengan gambar yang berikutnya.

Kalau kakcik suka dengan cerita anda, kakcik akan bagi hadiah.

Sebab kakcik nak bagi hadiah, maka segmen ini kakcik buka kepada kawan - kawan yang jadi pengikut blog ini tak kira yang lama atau yang baru.

Tempoh akhir segmen ini adalah pada jam 8.00pagi 9/9/2013.

Lupa pula.  Sila buat cerita di blog anda dengan tajuk BERCERITA UNTUK KAKCIK SEROJA dan tinggalkan pautan di ruang komen di bawah, ya.  :)

45 ulasan:

  1. Dah lama tinggalkan buat assignment kakcik seroja ... nanti nak cuba gak ni... :)

    BalasPadam
  2. aduhai.. nak kena buat kerahan kepala dan masa nih... hehe... insyaallah yer kakcik.. :)

    BalasPadam
  3. aduhhh...cam nak buat..kena perah idea plak nie...

    BalasPadam
  4. akan cuba...
    kene piki byk kali ni..nk carik idea..

    BalasPadam
  5. alamak..!! acu nie x kreatif nk mengarang la mak
    baca orang punye je lah nnt :D

    BalasPadam
  6. hahahaha..
    nak cuba la malam nnt iyra mengarang citer jugak laa..

    kuikuikui~
    rasa2 nak tulis balik dialog kita sewaktu gambar2 neh diambil..
    aci x mak?

    BalasPadam
  7. dah lamanya tinggal dunia tulis2 nil now asyik dgn blog je. tulisan nya sure nak sama kann.

    BalasPadam
  8. mencabar jugak ni kakcik....nanti lah tgk malam malam kang, kot dtg idea....hihihihih

    BalasPadam
  9. Oh kak chik.... nak cuba tapi baru selesai mencari soalan PMR utk Qayyum

    BalasPadam
  10. mencabar sungguh ni..tapi tak cuba tak tahu..

    BalasPadam
  11. Assalamualaikum Kak Cik

    moga mendapat sambutan

    BalasPadam
  12. moob bercerita kurang lah sehari dua ni kakcik, melayan kan sakit yang tak baik2 ni hehehe

    BalasPadam
  13. alamak..macam susah je.. kalau sempat saya cuba ya kakcik..

    BalasPadam
  14. aduh kak cik..gerenti fail nanti...tak pe nanti saya jengah lagi untuk join

    BalasPadam
  15. hehe tak sangka KC ikut sama lke utara tu,
    mcm nak buat...

    BalasPadam
  16. salam kakCik yg fofuler tuuuu., wak dh siappp yee

    http://wakgelas.blogspot.com/2013/09/bercerita-untuk-kakcik-seroja.html

    BalasPadam
  17. salam ziarah kakcik...susah soalan ni kakcik...penin mumme memikirkan lokasi tempat tu... hiks :)

    BalasPadam
  18. oooooo, nak kena tunggu bulan mengambang kot kot ihlam mari.....hmmmm tapi bulan ngambang 15 haribulan...tak dan dah lah tu

    BalasPadam
  19. assalam kak cik..semoga ramai mengambil bahgian...KN takder idea..

    BalasPadam
  20. InshaAllah kalau ada idea akan di join kak....(^_^)

    BalasPadam
  21. Zana tak sihat la kakcik, takde idea...tu sape yg jd model cerita kakcik?

    BalasPadam
  22. wohooooo

    banyak benda nak kena karang ni mak

    ujan2 ni idea tak mari lagi la mak

    hehehe

    BalasPadam
  23. Salam Kakcik Seroja...

    Jom baca cerita saya untuk Kakcik Seroja :D


    http://cahayahidupku2569.blogspot.com/2013/09/bercerita-untuk-kakcik-seroja.html

    BalasPadam
  24. wahhhhh...pertandingan bercerita ye :))

    BalasPadam
  25. ehe..saya bkn tak nak sertai..tapi saya mmg tak reti karang citer dari gambar...

    BalasPadam
  26. kakcik.... tak sempat nak mengarang...
    sudahnya baca jer lah karangan orang lain
    huhuhu

    BalasPadam
  27. mak aihh banyak photo ..
    dah lah x pandai mengarang

    gud luck pada yg suke bercerita tu lah ! ;)

    BalasPadam
  28. mak... anak mu dah balik ni...hehehe

    kalau saya tak buat pon dapat hadiah kan.... hehhe.. dapat cium pn jadi lah...

    chopp... ade hadiah jugak untuk mak.... ;)

    mindu windu makkkk..... muahhh....

    BalasPadam
  29. x aci makkk.,xmoh joinla next time ;-(

    BalasPadam
    Balasan
    1. Alaaa. ..janganlah macam tu. Kalau kueang 10 orang yang ambil bahagian, InsyaAllah semua yg ambil bahagian tu mak akan bagi hadiah. ..

      Padam
    2. xper makkk, wak gurau2 je.. lagi ramai lagi meriah kanns., cheers

      Padam
  30. Selamat bersegmen dan gud luck...Saya bukan tak nak masuk, tapi selalu rasa saya bukan pencerita yg baik....

    BalasPadam
  31. salam kakchik.. lame x bertegur sapa ngn kakchik.. kakchik siht?
    ldy x pernh join segmen.. huhuhu..
    x pandai berceriter :(

    BalasPadam
  32. Kakak dah jadi kakcik dalam segmen ini jangan kecik hati ye kakcik.

    http://zakiepurvit.blogspot.com/2013/09/bercerita-untuk-kakcik-seroja.html

    BalasPadam
  33. Hai Kakcik, saya pun dah tulis... heheheh.... http://goncar.blogspot.com/2013/09/bercerita-untuk-kakcik-seroja.html

    BalasPadam
  34. nak kena cerita untuk setiap gambar ke? atau just pilih salah satu? hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Cerita untuk setiap gambar dan kaitkan antara satu gambar dengan gambar yang lain. Tak mengapa nak reka macamana pun... ;)

      Padam
  35. Wah KC .....nak kena cari banyak bahan ni kalau nk mengarang entri KC ni..

    BalasPadam
  36. menariknya segmen ni Kakcik, good idea, ummi tak pandai sangat mengarang tapi bila tengok n3 Kakzakie yang join ni, rasa best sangat!

    BalasPadam
  37. Kakcik, smpi bila ni? Esok br blh buka laptop

    BalasPadam
  38. menara Masjid Acheh yang ada kesan bedilan meriam perang

    kakkkkkkkkk..
    gambar saya tak de!!!!!!!!

    BalasPadam
  39. Assalam kakcik...RKA pun nak mencuba juge...
    linknya di bawah ini...

    http://rkainstinct.blogspot.com/2013/09/bercerita-untuk-kakcik-seroja.html

    tq kakcik...

    BalasPadam

Catatlah apa sahaja asalkan tidak menyinggung sesiapa.

Komen-komen yang tiada kena mengena atau sengaja dilontarkan untuk menyindir, akan kakcik buang. DIMAKLUMKAN JUGA, ADALAH HAK TUAN PUNYA BLOG INI SEPENUHNYA UNTUK MEMBUANG MANA-MANA KOMEN YANG DIRASAKAN TIDAK PERLU ADA ATAU DIBERI RUANG BERLEGAR DI SINI.

Ada pertanyaan dan segan nak letak komen? Sila emel ke : kakcikseroja@gmail.com