Kawan-kawan kakcik

Selasa, 1 Mei 2012

Tak gayat ke bang?...









Lebih setengah hari mereka gigih bekerja, tapi tidaklah selama itu pula kakcik memerhatikan mereka.  Dari sebelum tengahari hinggalah lewat petang.  Sempat kakcik berjalan-jalan ke pasar dan makan-makan, mereka masih tekun menyiapkan tugasan. 

18 ulasan:

  1. risiko tinggi, pemen tinggi tu..
    bukan calang2 org leh buat..

    BalasPadam
  2. assalamualaikum my lovely KakCikS:)


    demi tugas ...tinggi mahupun gayat..terpaksa diketepikan demi rezeki dan t/jawab..
    :)

    Moga akak sihat2 di sana yaa..:)

    BalasPadam
  3. Salam kakcik...

    Kalau saya tak berani tinggi2 mcm tu....gayat huhuhuu

    BalasPadam
  4. dah biasa kot kak
    memang dah kerja mereka
    kalau kita sure gayat punya

    BalasPadam
  5. salam kakcik..masih bercuti lagi ker..mungkin sesetangah orang x rasa gayat kot kakcik..

    BalasPadam
  6. suami lea memang kerja mcm tu kak. kadang2x bila tengok gambar dia dekat tower yang tinggi lea yang jadi takut dibuatnya

    BalasPadam
  7. nasib baik lah ada orang2 yang berani macam mereka ni demi mencari rezeki yg halal..kalau semua pakat gayat, sape la nak buat kerja2 kat tempat tinggi macam ni kan...

    BalasPadam
  8. Dah tugas dia tu kakcik, gayat ke, takut ke, ngeri ke....utk sesuap nasi, kena juga lakukan.

    kakcik, belum sempat baca entry kakcik jln2 KK, line tenet slow gila ni..

    BalasPadam
  9. yang sedihnya, ramai pekerja yg high risk macam tu di Malaysia ni, yg ambil enteng bab safety

    BalasPadam
  10. Demi mencari sesuap nasi, keselamatan nyawa dah jatuh tempat ke dua tapi dalam apa-apa pun pekerjaan sepatutnya kita kena utamakan keselamatan diri.

    BalasPadam
  11. mudah2an biarlah semuanya selamat ya....

    BalasPadam
  12. memang gayat ye..tekunnya mereka..demi sesuap nasi..hehe

    BalasPadam
  13. org yg keje camni dah semestinya seseorang yg x takut dengan ketinggian ;)

    BalasPadam
  14. dia orng cuci papan tanda ke tukar papan tanda tu..?

    BalasPadam

Catatlah apa sahaja asalkan tidak menyinggung sesiapa.

Komen-komen yang tiada kena mengena atau sengaja dilontarkan untuk menyindir, akan kakcik buang. DIMAKLUMKAN JUGA, ADALAH HAK TUAN PUNYA BLOG INI SEPENUHNYA UNTUK MEMBUANG MANA-MANA KOMEN YANG DIRASAKAN TIDAK PERLU ADA ATAU DIBERI RUANG BERLEGAR DI SINI.