Kawan-kawan kakcik

Isnin, 16 April 2012

Nak masak lauk apa petang ni ya?...

berjalan terhoyong-hayang pun, tugas seorang ibu tetap kena dilakukan...

Bangcik kata, telur bungkus yang dia buat lagi sedap dari yang mak
dia buat ini!

tapi, bangcik belum pandai masak ikan macam ini... hehehe...


24 ulasan:

  1. hati seorang ibu..tak larat macammana pun dia tetap fikirkan suami dan anak2..

    BalasPadam
  2. bangchik memang pandai la bab2 masak ni..untung mak dia =)

    BalasPadam
  3. itulah pengorbanan seorang isteri, ibu kan kakcik... is xpikiaq lagi nak masak apa ni.. hoohoho

    BalasPadam
  4. bestnya...ble anak pandai masak...untung mak dia

    BalasPadam
  5. wah, eksyen bangchik ek...hehe, tpi dia kena ingat...sapa yg ajar kan ... guru yg bagus tu anak murid pun masak bagus...

    say masih failed nak baut telur bungkus... huhu
    asyik tak jadi je :(

    BalasPadam
  6. Pandai bangchick buat telur bungkus,lama2 nanti boleh plk buat ikan goreng bersambal tu....

    BalasPadam
  7. sedap npk sambal ikan...yg pasti ikan tu kena goreng dulu kan kakcik ?

    BalasPadam
  8. Suruh je bang chik masak, mak rehat hihi

    BalasPadam
  9. balik kerja ni nak buat ikan mcm tu laa...pas tu goreng sayur sudahh...

    sebagai ibukan kakcik kene la buat tu semua walau pun tak berapa sihat tapi ada rasa tanggungjawapkan kakcik...

    bila masak tu buat dgn penuh kasih sayang nanti semua masakn tu jadi sedapkann..

    BalasPadam
  10. gebunya telur bungkus tu..saya buat leper je..hee

    BalasPadam
  11. Betul la..macam mane pon kite tetap kuatkan diri buat yang terbaik untuk mereka...Semoga ape yang kita lakukan diredhai Allah..Amin...

    BalasPadam
  12. Kakcik! Tgk lauk ikan msk sambal Kakcik tu...terus terliur sy. Lapa!

    BalasPadam
  13. dalam terhoyong hayang pun sempat lagi sediakan menu mengancam jiwa saya...



    Kasih seorang ibu tanpa sempadan...

    BalasPadam
  14. iols tak reti masak telur bungkus tu...
    tapi masak ikan style camtu - insyaallah boleh lah....

    dinner tonite - tadi hb iols called - katanya nak beli yong tau foo...
    so balik tak payah masak lah jawabnya...
    hik hik hik

    BalasPadam
  15. penah buat telur bungkus tu tapi tak jadi lawa
    mesti koyak.huhu

    ikan sambal saya adalah yg terbaek
    kata adik2 saya la..hehe

    BalasPadam
  16. sedapnya kak cik..semuanya saya suka makan..makin kecik ikan makin saya suka..hehe..

    BalasPadam
  17. Assalamualaikum kakcik...

    Selera saya pastinya pada ikan sambal tu... Mesti sedap tu kan. :)

    BalasPadam
  18. kiranya bangchik tolong kakcik masak la yer...haih..untung kakcik..anak dah besar2..boleh tolong mak memasak..

    ikan sambal tu cili nya yang merah macam pedas sangat...menawan hati!

    BalasPadam
  19. dah lama la tak makan telur bungkus...terliur lak rasanya

    BalasPadam
  20. Pengorbanan seorang ibu.. Menu akak tetap membuka selera.. nampak sedap sangat.

    BalasPadam
  21. ha...tu dia! sikit punya gemok telur bungkus dia hahaha, sure memacam isi dia kan kakcik?

    part sambal ikan tu, bangcik belum nak tunjuk skill lagi tu, sikit hari lagi nanti tengoklaaa...hehehe

    BalasPadam
  22. insyaAllah, jika dilakukan penuh keikhlasan, banyak ganjaran pahala menanti di hadapan!

    BalasPadam
  23. Salam..

    Sy teringin nak rasa telur bungkus.. Buat untuk saya 1 set.. :)

    BalasPadam

Catatlah apa sahaja asalkan tidak menyinggung sesiapa.

Komen-komen yang tiada kena mengena atau sengaja dilontarkan untuk menyindir, akan kakcik buang. DIMAKLUMKAN JUGA, ADALAH HAK TUAN PUNYA BLOG INI SEPENUHNYA UNTUK MEMBUANG MANA-MANA KOMEN YANG DIRASAKAN TIDAK PERLU ADA ATAU DIBERI RUANG BERLEGAR DI SINI.