Kawan-kawan kakcik

Isnin, 13 Februari 2012

Makan apa pula di tengahari ini?...

Assalamu'alaikum...

... kakcik makan nasi sesenduk bersama sayur labu masak lemak, sedikit rojak timun + nenas + kuah kacang dan ikan keli goreng sambal.  Minum sirap bandung.  Harga yang dibayar cuma RM5.50 (itupun kakcik rasa mahal)...


Ada sesiapa yang makan burger ke tengahari ini?
Perut Melayu kakcik tak boleh bertahan dengan burger saja. :)


28 ulasan:

  1. dah tak mahal tu akak.... dah kira harga standard ramai tuh....

    BalasPadam
  2. dah tak macam dulu2 kan kak. Dulu2 duit dalam purse RM3 pun dah boleh kenyang. hihi.

    BalasPadam
  3. Sikit-sikit tapi macam-macam oklah tu kakcik. Kakak bawa bekal nasi, sayur kobis dan ikan pari masak asam pedas. Air masak foc ambil kat office nie aje...

    BalasPadam
  4. saya makan nasi ngan telur ngan asam pedas sikit kat rumah, save bajet nasi masak sendiri, hehe

    BalasPadam
  5. qema makan nasi kosong +ikan kembung bakar & air asam dah RM4.50..esok ingat nak bawa bekal, lagi jimat.

    BalasPadam
  6. Assalamualaikum Kak Cik

    kalau tempat saya mahu hampir tujuh ringgit

    BalasPadam
  7. ok la tu...kalju mkn kt mekdi lg mahal hehehe

    BalasPadam
  8. hari ni makan nasi kari ayam dan sayur kangkung..

    BalasPadam
  9. sedapnya makan labu..dah lama tak jamah..

    BalasPadam
  10. sesenduk je nasi kakcik?


    sy lum mkn tghari..biasalah sibuk uruskan anak smpi lupa nk mkn..

    BalasPadam
  11. Kakcik, kire ok lauk byk cam tu RM5.50....Klu kedai sebelah opis sy, mau RM7 tu!

    BalasPadam
  12. maggi in a cup - tak habis jugak iols makan
    masih tak berselera....

    BalasPadam
  13. salam...kira bole la tu kak chik dah cmpur air skali...sy mkn nasi paprik tadi RM5...

    BalasPadam
  14. mkn waffer jer kak..x dak selera..huhu...mai petang ni perut lapor balik...hehe

    BalasPadam
  15. diet ke kakcik..
    nasi sesenduk je :)

    BalasPadam
  16. td saya makan 6.60 kakchik...ikan cengcaru sambal+bergedil.. tanpa air tau....

    BalasPadam
  17. Saya diet kakcik...kononnya la..hehehe..
    ratah ikan 3 ketul je lunch td..;)

    BalasPadam
  18. Adeh kakcik..
    Dah petang baru terluang. Hari ni saya mkn nasi ayam dengan teh O suam. Rm5

    BalasPadam
  19. hari ini masak ayam lemak cili api..ah podehlah...

    BalasPadam
  20. Bergur le sedap kak...ringkas....den tak leh lunch nasi kecuali wife den yg buat or terpaksa jerk...ahakz

    BalasPadam
  21. assalamualaikum kakakku kakcik..
    kita sama.. tetap nak nasik jgk!

    BalasPadam
  22. waahh... kegemaran ibu_suri juga nih!

    BalasPadam
  23. Labu lemak dan keli tu memang feberet saya1 suka sgt. Tula skrg harga mcm tulah..

    BalasPadam
  24. Salam Kakcik,

    Masak lemak sayur labu memang sedap. Sayangnya sejak akak ambik ubat Al Jabbar ni, tidak boleh ambik sayur-sayur yang menjalar, jadi kena tahanlah selera.

    BalasPadam
  25. Kakcik... sesenduk jek? bila la sy pun nak diet mcm kakcik. hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Cyana...

      walaupun sesenduk, kurusnya idak juga kakcik ni :(

      Padam
  26. assalammualaikum kak cik...

    lama kita tak berbicara... lama tak ziarah rumah kak cik..
    meh le jemput datang ke rumah ila..ada gambar baru alya ..dah ke sekolah tadika..hehehhe....

    semoga kak cik sihat selalu ye..

    BalasPadam

Catatlah apa sahaja asalkan tidak menyinggung sesiapa.

Komen-komen yang tiada kena mengena atau sengaja dilontarkan untuk menyindir, akan kakcik buang. DIMAKLUMKAN JUGA, ADALAH HAK TUAN PUNYA BLOG INI SEPENUHNYA UNTUK MEMBUANG MANA-MANA KOMEN YANG DIRASAKAN TIDAK PERLU ADA ATAU DIBERI RUANG BERLEGAR DI SINI.