Kawan-kawan kakcik

Khamis, 23 Jun 2011

Tengahari ini makan apa pula? ...

Cukupkah dengan makanan segera?

Atau ada yang makan mi kolok?

'Apa pun yang kita makan, biarlah yang halal
dan bersyukurlah
kerana masih ada rezeki untuk dijamah.'


                                                                                                                                     

34 ulasan:

  1. Assalamualaikum kakcik,

    Pagi tadi dalam jam 10.00 pagi akak dah goreng mee hoon. Jadi tengahari ni makan mee hoon jerlah, masa ada lebih.

    BalasPadam
  2. Wa'alaikummussalam Kak Ani...

    saya goreng mihun lebihkuran jam 5 pagi tadi. Anak saya nak bawa ke sekolah. Entah apalah rasanya. Dua peket saya goreng tadi. :)

    BalasPadam
  3. salam kakcik,

    tengahari nak makan
    nasi goreng jeh :)

    BalasPadam
  4. yang penting halal..
    saya masak pun tak lagi..
    heheh..
    tunggu suami balik dari kedai..
    dia pi beli lauk sat..

    BalasPadam
  5. W/salam Ati...

    kakcik makan mi kari yang dibeli di pasar tani. Podehnya ya ampun!

    BalasPadam
  6. Diana...

    masak nasi saja, ya? :)

    BalasPadam
  7. emm... nak makan GCB kat mekdi lah kakcik..
    jom kakkk!

    BalasPadam
  8. mama
    cheqna baru sudah temankan incik tunang yang tetiba datang sini konon2 kasi seprise...

    BalasPadam
  9. Tak lunch lagi ni huhu..
    tadi makan kuih & roti je..

    BalasPadam
  10. miloais...

    kakcik baru makan mi kari - dah bepinau mata kakcik ni dek pedasnya - tak larat nak habiskan! :(

    BalasPadam
  11. cheqna...

    anak mama makan apa tadi? Atau sedang berpuasa dan cuma temankan En Tunang je? :)

    BalasPadam
  12. Qema...

    jangan sampai perut masuk angin, tau? :)

    BalasPadam
  13. kak chik mee kolok tu apa? first time cik ina dengar.

    BalasPadam
  14. Cik Ina...

    mi kolok tu adalah sejenis makanan yang popular di Sarawak. Macam mihun sup, tapi lain...

    BalasPadam
  15. mee kolok tue apa kak , frist time dengar nie..

    BalasPadam
  16. mi kolok tu nampak cam sedap jer ek?

    BalasPadam
  17. kakchik,
    mee kolok tu apa...dah dekat setengah abad umur saya ni, tak pernah pulak dengar nama mee ni...hahahaha

    BalasPadam
  18. klu dah lapar sedap jee...
    kenyang...

    BalasPadam
  19. dah lama saya tak makan mekdi..~huhu

    BalasPadam
  20. Amy...

    jawapannya macam kakcik jawab kat Cik Ina tu. :)

    BalasPadam
  21. Q...

    kakcik tak pernah cuba makan tau!

    BalasPadam
  22. Ezza...

    jawapannya macam kakcik jawab kat Cik Ina tu. :)

    BalasPadam
  23. Chik Na...

    kakcik makan mi kari podeh tadi. :)

    BalasPadam
  24. bujal...

    berulam jantung tak? :)

    BalasPadam
  25. Dr DZ...

    tetiba makcik rasa nak makan McFlurry with Oreo. :)

    BalasPadam
  26. makan buah je tengahari tadi, sedapnya mcdonald itu =)

    BalasPadam
  27. sama pulak kita..mak pun goreng meehoon sebelum subuh tadi. Early breakfast lah kat rumah. Kakcik yang goreng...mesti sedap..:)

    Mee kolok ke tu kakcik..?

    BalasPadam
  28. Siti...

    kakcik tak sempat makan pun pagi tadi. Buatkan untuk anak je. :)

    BalasPadam

Catatlah apa sahaja asalkan tidak menyinggung sesiapa.

Komen-komen yang tiada kena mengena atau sengaja dilontarkan untuk menyindir, akan kakcik buang. DIMAKLUMKAN JUGA, ADALAH HAK TUAN PUNYA BLOG INI SEPENUHNYA UNTUK MEMBUANG MANA-MANA KOMEN YANG DIRASAKAN TIDAK PERLU ADA ATAU DIBERI RUANG BERLEGAR DI SINI.