Kawan-kawan kakcik

Isnin, 6 Jun 2011

Konon-konon di New Zealand...









Oleh kerana bas tidak dapat menaiki tempat ini, para peserta 'diangkut' dengan  menggunakan beberapa buah van (dipanggil bas mini).  Bau yang 'semerbak' adalah mercu tanda kita telah sampai ke sebuah kawasan ternakan lembu.  Tempat ini khabarnya adalah milik Dato' Harris Salleh iaitu mantan Ketua Menteri Sabah Ke-6 (1976 hingga 1985).
 
Kalaulah ada sessi penerangan seperti yang dilakukan oleh pihak pengurusan Kilang Gardenia, kan bagus?




32 ulasan:

  1. Assalam..gambar yg terbaik yg last sekali tu..pergh!! jeles ida tguk...hehehe..selamat bercuti dn berhaneymoon akak sayangku..

    BalasPadam
  2. kawasan ni sejuk ke Kakcik? Nampak berkabus

    BalasPadam
  3. saya tak pernah minum susu fresh~~sedap kah makcik?

    BalasPadam
  4. wahh...lawat ladang lembu..betul-betul macam pergi 'countryside'..boleh la...Malaysia's countryside...pengalaman yang menarik tu, kakcik..:)

    BalasPadam
  5. Eh... kompius jap..

    Kak Cik kat NZ ke.. sebab sebiji macam pemandangan kat NZ :)

    BalasPadam
  6. betul la kak
    mcm kat NZ memandangkn lembu yg berkulit hitam putih itu..hehe

    kat pahang ni ada gak NZ..kg new zealand..hehe

    BalasPadam
  7. kakchik..saja nak tau...sapa yang kerja kat Gardenia ni...

    BalasPadam
  8. moooooo!~
    hiks

    kakchik - iols suker tengpk gambo yg last tuh!
    sweettttttttt!~

    BalasPadam
  9. wah memang macam oversea la kakcik.. kalo takde gambo yang first tu, harus ingat kat oversea... gambo last tu yang mahal tuh.. haha..

    BalasPadam
  10. Ida...

    gambo last tu saja nak menyibuk je... hehehe...

    BalasPadam
  11. IS...

    bila gemuk, banyak susunya (betul ke fakta ni?) ;-)

    BalasPadam
  12. Dr DZ...

    memang sejuk kawasan tu, atas puncak bukit di Kundasang.

    BalasPadam
  13. bujal...

    bagi yang suka, sedap la... bagi makcik, biasa je. :)

    BalasPadam
  14. Siti...

    cuma 'aroma'nya kurang menarik! ;-)

    BalasPadam
  15. Nida...

    kalau pandai ambil gambar, memang boleh tertipu orang yang melihat. :)

    BalasPadam
  16. SN...

    nak pergi NZ yg sebenarnya, kakcik tak mampu. Jadilah dapat berangan2. :)

    BalasPadam
  17. Ezza...

    di kalangan keluarga kakcik tiada yang bekerja di Gardenia. Tapi suami kakcik bekerja di BERNAS yang merupakan pemegang saham Gardenia.

    BalasPadam
  18. miloais...

    sweet yang penuh fat! hehehe...

    BalasPadam
  19. Aanas...

    gambo yang akhir tu cuma aksi depan kamera je. :)

    BalasPadam
  20. zeq...

    halal kalau betul cara sembelihannya. :)

    BalasPadam
  21. gB...

    kalau tawar kakcik tak suka. :)

    BalasPadam
  22. kalau ada kereta kuda kan bagus

    BalasPadam
  23. betul tu kak chik, dah cam ala ala kat new zealand.bestnya, mesti beli susu lembu ni. permandangan cantik kat situ.

    BalasPadam
  24. AM...

    kalau tidak pandai mengendalikannya, tak guna juga. :)

    BalasPadam
  25. Cik Ina...

    pemandangannya cantik, suhunya dingin tapi baunya menusuk hidung! :)

    BalasPadam
  26. wah!Baru je nampak kat FB kwn pg tadi,dpt tgk kat cni plak..

    BalasPadam
  27. assalamualaikom!
    lenkali kalo tenggek kne tenggek sesame ye.. ;)

    BalasPadam
  28. Hamizah...

    nampak apa kat FB tu? Nampak ladang ni ke? :)

    BalasPadam
  29. Azeeda...

    wa'alaikummussalam. Kalo tenggek sesama, teman takut pago tu patah! :)

    BalasPadam

Catatlah apa sahaja asalkan tidak menyinggung sesiapa.

Komen-komen yang tiada kena mengena atau sengaja dilontarkan untuk menyindir, akan kakcik buang. DIMAKLUMKAN JUGA, ADALAH HAK TUAN PUNYA BLOG INI SEPENUHNYA UNTUK MEMBUANG MANA-MANA KOMEN YANG DIRASAKAN TIDAK PERLU ADA ATAU DIBERI RUANG BERLEGAR DI SINI.