Salam! Kokcik, Mane kokcik tau `takkan gemuk punya..`? Kalor dah dibeidak sampei 3 buku, idak kehaghu namanya? Kalor dah baye kite ni kokcik, makan apa2 pun bila masuk dlm badan, dari segi sainsnya terdapat `Kreb`s Cycle` dimana buleh bertukor kpd lemak, gula dsbnya. Isyy usoh peduli ler! Tapi dedulu, mak teman masuk pakei `buah remungei` yg selalu makan oleh org India menggantikan kacang bendi dan rempah pun mmg digiling atau pakei `cap Tarbus atau cap Abu Bakar`. Gamaknya kokcik pun ingat belah2 Kuala Kangsor mmg terkenal! Mase tu kalu dicecah, semboniii namanye...
Catatlah apa sahaja asalkan tidak menyinggung sesiapa.
Komen-komen yang tiada kena mengena atau sengaja dilontarkan untuk menyindir, akan kakcik buang. DIMAKLUMKAN JUGA, ADALAH HAK TUAN PUNYA BLOG INI SEPENUHNYA UNTUK MEMBUANG MANA-MANA KOMEN YANG DIRASAKAN TIDAK PERLU ADA ATAU DIBERI RUANG BERLEGAR DI SINI.
Ada pertanyaan dan segan nak letak komen? Sila emel ke : kakcikseroja@gmail.com
Salam! Kokcik,
BalasPadamMane kokcik tau `takkan gemuk punya..`? Kalor dah dibeidak sampei 3 buku, idak kehaghu namanya? Kalor dah baye kite ni kokcik, makan apa2 pun bila masuk dlm badan, dari segi sainsnya terdapat `Kreb`s Cycle` dimana buleh bertukor kpd lemak, gula dsbnya. Isyy usoh peduli ler! Tapi dedulu, mak teman masuk pakei `buah remungei` yg selalu makan oleh org India menggantikan kacang bendi dan rempah pun mmg digiling atau pakei `cap Tarbus atau cap Abu Bakar`. Gamaknya kokcik pun ingat belah2 Kuala Kangsor mmg terkenal! Mase tu kalu dicecah, semboniii namanye...
Hikhikhik!.
BalasPadamsabor jer lak..
Periuk rice cooker lama di buatnyer Belanga Kari...
Kakcik oh Kakcik...> (Kita serupaaaa...!) harharharhar!
Yop..
BalasPadamteman udoh tak kose nak mikio dah.. lantaknye le.. yang teman kate takkan gemuk punye tu.. nak nyedapkan ati teman sendighi.. sementaghe tengoh buleh makan ni.. makan le.. esok kalo doh tedado.. seme tak siyo doh..
teman ingat ghempoh tarbus tu.. mana ada cap yang lebih populer kat kuale tu selain tarbus.. :)
Azie..
BalasPadamtak elok membazir, kan? Selagi boleh guna.. guna sahajalah.. yang penting, hati senang! :)
tgk gulai tu terus lapo... kalo kt penang makan ngan roti banggali or org Kl panggil roti tawar. lagi terangkat!!
BalasPadamNanti cyana datang le ke rumah, boleh kakcik masakkan.. :)
BalasPadamSalam Kak Cik,
BalasPadamterliur nengok makan roti cicah kari. Saya pun memang suka makan macam tu.
Salam Aidah..
BalasPadamkadang-kadang, makanan yang ringkas tu yang tak sedar bertambah-tambah.. Sebuku roti boleh habis! :)
fav huby tu kakcik..roti cicah kari :)
BalasPadamNanti combi balik ke sini, singgah le kat rumah kakcik.. boleh kita makan bersama.. :)
BalasPadamnakkkkkkk.. lapar le plak
BalasPadamalamak Maiyah, dah abih le.. nanti kakcik masak lagi, ya? :)
BalasPadam