Kawan-kawan kakcik

Selasa, 16 Oktober 2012

Kakcik memang bukan robot, tapi...

... ruang PENGESAHAN PERKATAAN itu memang menyukarkan kakcik untuk meninggalkan komen!!  Kalau dari komputer pejabat, memang sama sekali kakcik tidak dapat melihat perkataan yang tertera.  Disebabkan masalah itu, tiadalah kakcik dapat memberikan jejak di ruang komen anda ...



Sudah beberapa kali kakcik membuat teguran DI SINI, DI SANA dan DI SITU.  Nampaknya masih ada kawan-kawan yang suka dengan pengesahan perkataan itu, jadi tak dapatlah kakcik nak berbuat apa-apa. :(

33 ulasan:

  1. Saya dulu pun cam tu jugsk..tak tau pun benda tu ada menempek kat situ,sehinggalah di tegur...lupa pulak siapa yg menegurnya....

    BalasPadam
    Balasan
    1. Macamana kakcik nak masuk ke blog Norhaizan ya?

      Padam
    2. Ya... saya pun dah cuba cuba nak masuk blog Kak Izan ni, tapi tak terjumpa pula. Dah lama saya cari. Hari tu saya tanya juga, tapi saya tak jumpa jawapannya...

      Padam
    3. Kakak pun sama malu sebab Izan selalu masuk blog kakak tapi tak dapat jejak balik

      Padam
  2. belog saya takde wv kan..memang payah kalau ada wv ni

    BalasPadam
  3. betul, memang susah kalau ada WV ni, kalau sekali buat lepas oklah, kadang tu sampai dua tiga kali,last2 tingal jelah...huhu

    BalasPadam
  4. sama gak dengan ai kakcik.. enty best tapi bila nak komen jadi macam tu.. alamatnya butang X ler jadi mangsa..
    tapi biasanya pemilik blog tidak perasankan comment moderation tu kecuali kalau dia check balik kat setting comment dalam blog dia.. ;)

    BalasPadam
  5. betul tu kakcik, moga dengan peringatan ini dapat menyedarkan mereka, kadang2 mereka masih baru dalam berblogging masih tak tahu nak edit lagi kan :)

    BalasPadam
  6. Saya pun tak suka ada verification tu, kalu guna PC masih ok lagi, tapi bila saya guna HP, memang baca saja ler, memang tak boleh nak masuk komen!

    BalasPadam
  7. betul betul betul
    ada tu sampai 3 kali error...
    hehe

    BalasPadam
  8. betullah kakcik saya memang lemah betul bila ada orang yang guna pengesahan perkataan ni..sebab saya sampai kena buat lebih dari sekali baru lepas untuk komen..

    BalasPadam
  9. hohoho
    tang tu pun saya lemah
    malas na taip perkataan pelik2 tu

    BalasPadam
  10. As salam Kak cik,

    Nampaknye di blog Marya takde masalah gini..hehehe... sebab baru baca komen kakcik td :)

    Kami suami isteri pun sbnrnye penghidap asthma tp dah lama tak kena... bertahun jgklah... takut juga nak cakap besar... Harap2 takdelah apa2 bila guna karpet tu... setakat ni Alhamdullillah boleh tolerant lagi :)

    BalasPadam
  11. betul ...saya pun hadapi masalah yang sama . tambah2 kalau pakai tab ... hancus .

    Maka saya hanya bw saja... tanpa tinggalkan jejak ...

    Chik Att

    BalasPadam
  12. Samala sy kak....kadang dah best2 komen....pastu tetiba kuar plak bende tu....last2 sy tnggl kan aje....nak2 plak klau tenet tgh slow....bende tu mmg x kan kuar pnya...itu la yg menyusahkan tu.....

    BalasPadam
  13. assalam kak cik..acik sampai 5 kali pun pernah..tak betul2 jugak..sabo je la..

    BalasPadam
  14. Lepas 3 kali try if x berjaya mmg pangkah terus laa....

    BalasPadam
  15. Kakak dah selalu kena tapi nak buat macam mana kena buat berkali-kali - menagih kesabaran betul kan.

    BalasPadam
  16. Mungkin mereka tak perasan yg blog mereka ada VW kot. Saya ada gak tegur member saya sbb blog dia ada VW, trus dia buang. Tak perasan katanya.

    BalasPadam
  17. Betul tu kakcik, sekarang lagi pjg VW dia tu, qema baru nak buat toturial pasal ni sebab kawan qema minta tunjuk ajar..harap dapat membantu..

    semalam qema xleh publish komen blog kakcik sebab xkluar kotak ulas sebagai tu, masalah internet tempat qema kot:)
    hari ni dah ok

    BalasPadam
  18. blog sy dulu pun ada..tp ada yg menegur dan ajar cara nak buangkan benda ni baru sy tau.
    mungkin yg guna benda ni diorg tak perasan atau tak tau nak buangkan mcmmana kot..

    BalasPadam
  19. Sama la kakchik. Saya pun tak berkenan jugak. Sebab kadang2 komen jadi lambat sebab nak kena verify tu.

    BalasPadam
  20. setuju..kadang2 selalu tertaip salah.. ;)

    salam perkenalan :)

    BalasPadam
  21. verification ke? skrang byk spam la masuk kat komen.

    BalasPadam
  22. saya sedaya upaya masukkan..tapi kalau da sampai 3-4 kali.. mintak maap la..makcik give up..hehehe..

    BalasPadam
  23. TU LE MENCIK TAU NGAN WORD VERIFICATION NI..... GAGAH GAK LE MENGISI NI DEK KERANA KENGKAWAN..

    BalasPadam
  24. aduhh aah kan kak
    hurmm kadang2 tuu saya taip je .. bila salah saya panggakh ekek ;)

    BalasPadam
  25. betul kak, ada gak yg sy xkisah pun.. tp gigih la besarkan mata.. hihi

    BalasPadam
  26. betul tu kakcik..kekadang payah skit kalau gini kan

    BalasPadam
  27. deme tak perasan tu kot kakcik...

    BalasPadam
  28. memang bagus sangat n3 ni kakcik..saya pun hadapi masalah yg sama dengan kakcik..dah mata ni rbun..kecik2 mata nak tengok nombor...

    BalasPadam
  29. betul sangat sangat la kak cik..
    dayah pun geram je kalau kena ngan verification tu..
    tapi sesetengah org tetap buat dek je..

    dayah pnh tegur sorang .. utk kebaikan jugak..
    dgn sombong dia jawab..

    blog dia..sukati dia la..
    nak komen , komen taknak komen sudah....

    kita nak kata apa lagi...

    BalasPadam

Catatlah apa sahaja asalkan tidak menyinggung sesiapa.

Komen-komen yang tiada kena mengena atau sengaja dilontarkan untuk menyindir, akan kakcik buang. DIMAKLUMKAN JUGA, ADALAH HAK TUAN PUNYA BLOG INI SEPENUHNYA UNTUK MEMBUANG MANA-MANA KOMEN YANG DIRASAKAN TIDAK PERLU ADA ATAU DIBERI RUANG BERLEGAR DI SINI.