Kawan-kawan kakcik

Selasa, 23 Februari 2016

Soft Cotton Japanese Cheese Cake...


...tu dia...nama punyalah panjang.  Semalam anak bujangku buat kek ini berpandukan resepi dari facebook Pn. Azlina Ina :

Inilah rupa kek yang dibuat oleh anak bujangku.
Lembut dan gebu.  Dia guna kaedah kukus.

Kepada yang belum tahu resepinya dan ingin mencuba, bolehlah terjah facebook Pn. Azlina Ina di SINI.  Semoga murah rezeki Pn Azlina yang sudi berkongsi banyak resepi di halaman facebooknya. Aamiin...

18 ulasan:

  1. wahhh anak sy yg boy tu suka sgt kek warna putih mcm ni .... nak try la

    BalasPadam
  2. tgk pun dh terliur... bab kek2 ni saya mmg suka makan... hehhe

    BalasPadam
  3. tahniah utk anak bujang kakcik...terserlah kegebuan kek tu

    BalasPadam
  4. Sentuhan chef bujang kakcik siapa tak tahu.
    Tengok pun tahu dah nikmatnya:)

    BalasPadam
  5. Bestnya dapat anak bujang pandai buat kek. Mesti sedap nih.

    BalasPadam
  6. Assalam Kakcik. Lamanya saya tak baking.. berkurun dah rasanya.. Kek ni sedap..

    BalasPadam
  7. Pandai anak kakcik membaking kek tu..
    Nampak sungguh kegebuannya ..

    BalasPadam
  8. rajin lagi anak bujang kakchik dr lea. hehehe.lama dah nak buat tak terbuat-buat

    BalasPadam
  9. Balasan
    1. Bangcik (anak no 3). Budak Sepet tahu goreng roti telur je... :)

      Padam
  10. smlm dh tgk kt fb arini tgk terliur lg.... dana suke kek keju simple2 gini...

    rajin anak bujang akak

    BalasPadam
  11. Saya memang suka buat kek ni sedap kak, dahlah lembut makan dengan creamcheese sedapnya laa, pandai anak kakcik buat..

    BalasPadam
  12. Alhamdulillah...mesti sedap ni sebab tengok pun nampak gebu gebasnya.

    BalasPadam
  13. nampak gebu geban sangat kak cik. tu yang minta resepi tu nak try , terima kasih tag ana di fb, ada masa ana cuba nanti, in shaa allah.

    BalasPadam
  14. Saya pernah tengok cara buat soft cotton Japanese cheese cake ni kat youtube. Nampak macam mudah aje. Yang tukang buat pun bukan main simple aje buat kek. Tapi yalah, sebab saya ni tak berapa nak rajin diri, takdalah saya tiru buat kat dapur rumah sendiri ^_^

    BalasPadam
  15. Saya pernah buat kek ni 2-3 kali jugaklah....mmg sedap KC. Tapi la ni mcm dah malas pulak nak membaking

    BalasPadam

Catatlah apa sahaja asalkan tidak menyinggung sesiapa.

Komen-komen yang tiada kena mengena atau sengaja dilontarkan untuk menyindir, akan kakcik buang. DIMAKLUMKAN JUGA, ADALAH HAK TUAN PUNYA BLOG INI SEPENUHNYA UNTUK MEMBUANG MANA-MANA KOMEN YANG DIRASAKAN TIDAK PERLU ADA ATAU DIBERI RUANG BERLEGAR DI SINI.