Kawan-kawan kakcik

Rabu, 15 April 2015

Gambar rendang ikan tongkol untuk Intan rh...

21 ulasan:

  1. Auw, pekat likat! Kalaulah ada nasi panas sekarang ni, boleh juga menjamu selera depan komputer, tengok gambar jerk....

    BalasPadam
    Balasan
    1. Amboiiii... takkanlah makan nasi berlaukkan gambar je... :)

      Padam
    2. Cukuplah, kakcik... Buat 'menjamu mata' . Nak minta sikit, tinggal kuah je tu. Hahaha....

      Padam
  2. wahhh..terharunya...
    tima kasih, kakcik :D
    memang kuah jadi pekat gitu ye...klu bubuh kerisik, ok tak? hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kakcik memang tak letak kerisik untuk rendang ikan sepertimana kita letak untuk rendang ayam/daging. :)

      Padam
  3. ala mak..kenapa buat kiter terliur niii..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Meh datang sini, mak bagi seketul... :)

      Padam
  4. kakcik hebat bagi kaknoor tergoda ni dgn rendang ni

    BalasPadam
  5. tak penah try ni kakcik rendang ikan tongkol... camne cara membuatnyer

    BalasPadam
    Balasan
    1. Catatan sebelum ini kan ada kakcik letak 'step by step'... :)

      Padam
  6. tak pernah buat rendang ikan, tapi nampak menyelerakan sungguh!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Cubalah. Resepinya ada dalam catatan sebelum ini. :)

      Padam
  7. lapo .......sedapnye .... 1st time dgr org buat rendang ikan tau ....

    BalasPadam
    Balasan
    1. Bukan semua ikan sesuai untuk dibuat rendang. Ikan tongkol ini isinya pejal, jadi sesuailah dibuat rendang. :)

      Padam
  8. Sebagai hukuman kerana Kakcik telah buatkan saya terliur, Kakcik kena buat poslaju hantar makanan itu ke rumah saya sekarang juga...hehehehehe...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahaha... elok sampai je, rendang tu dah jadi rendang cendawan! Itu pun kalau masih boleh dimakan... :)

      Padam
  9. menyelerakan kak cik, pekat lazat..:)

    BalasPadam
  10. lapooooooooooooo
    kul 5.40 petang
    saya belom lunchhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
    uwaaaaaaaaaaaaaaaaaa

    BalasPadam
  11. ahaaaa ambil gambar cuci mata.. lapar lapar !! ahahaha..

    BalasPadam

Catatlah apa sahaja asalkan tidak menyinggung sesiapa.

Komen-komen yang tiada kena mengena atau sengaja dilontarkan untuk menyindir, akan kakcik buang. DIMAKLUMKAN JUGA, ADALAH HAK TUAN PUNYA BLOG INI SEPENUHNYA UNTUK MEMBUANG MANA-MANA KOMEN YANG DIRASAKAN TIDAK PERLU ADA ATAU DIBERI RUANG BERLEGAR DI SINI.