Kawan-kawan kakcik

Isnin, 10 Disember 2012

Nasi hujan panas...

... hidangan di majlis perkahwinan Azrul Hisham dan Puan Amrina ...

Sedap-sedap lauk pauk yang dihidangkan...

Inilah nasi hujan panas namanya

Kakcik punya.  Alhamdulillah.

Azieazah yang teruja melihat nasi hujan panas itu.
Salam Takziah buat Azie dan keluarga beliau atas kepulangan
Ibu Mertua Azie ke pangkuan Ilahi pada pagi tadi = 10/12/12.
Innalillahhiwainnailaihirojiun.  Al Fatihah.

Sedap, ya bang?

41 ulasan:

  1. hujan panas pun sedap.. tapi tetap suka nasi minyak..
    bulan dua belasni makan nasi minyakjerler tiap minggukan...

    BalasPadam
  2. Dulu2 nasi hujan panas basic kaler merah, ijo, kunig sekarang dah ada biru, pepel dan macam2 lagi... meriah.

    BalasPadam
  3. sedap tu kakcik...
    lama tak makan nasihujan panas..selalu mkn nasik briyani jer..

    BalasPadam
  4. wahh nampak macam sedap... penuh berwarna.,...

    BalasPadam
  5. kalau kat sp. nasi hujan panasnya tak berkaler2..serupa nasi minyak gak.

    BalasPadam
  6. semalam baru bunda g kenduri kahwin..ada kambing golek lagi..tp tak sempat rasa ..ada jemputan lain lagi..

    BalasPadam
  7. MAkchaq kalau pi kenduri selalu pilih nasik putih, nasi color2 x boleh makan banyak..

    BalasPadam
  8. sesekali makan kenduri best..sebab dapat makan lauk pauk special dan jarang jumpa...tp kalau dah tiap2 minggu dpt jemputan ..lauk pun almost sama...sure naik berat badan dan darah tinggi..kan?

    BalasPadam
  9. Sedap2nya tengok lauk kenduri tuh Kak Cik.. :)

    BalasPadam
  10. Takziah untuk Kak Azie sekeluarga.

    BalasPadam
  11. serius bebeno wajah abg bob makan..hihihih

    BalasPadam
  12. Assalamualaikum Kak Cik

    lepas makan nasi hujan panas tu jangan pula kena hujan...he he

    BalasPadam
  13. as salam

    my fav ni nasik hujan panas tp payah nak dapat..nak buat lagi la lambatnye..syiknye akak :)

    BalasPadam
  14. sedap sampai terkatup mata ye bang....






    hikhikhik :)

    BalasPadam
  15. cuti ni tak dapat pi satu pon kenduri kawin... sedih sungguh...

    sedap tu kakcik..!!!

    BalasPadam
  16. sedapnyaaaaa...
    nyumnyum...

    *Al-Fatihah buat arwah mak mertua kak azie*

    BalasPadam
  17. musim skrg nih mmg mcm2 nama nasi yg ada hehehe...

    dana rasa nasi hujan pns masa kt terengganu yg paling best, sedap tul hehehe...

    *takziah utk kak azie n alfatihah

    BalasPadam
  18. wohhoo nasi hjn panas..sedap2..kena lak beras yg panjang2 tu kan..hehe

    *takziah kak azie

    BalasPadam
  19. cuti2 sekolah ni...kenduri san asini...gantung periuk belangga jawabnya hehe

    BalasPadam
  20. sedapnyee
    kak .. dulu kalau ada kenduri , ada nasi nie saya x mkan kak
    sbb x pandai makan
    warna warni
    lepas tuu mak aihhhh
    windu2 lakk ;)

    BalasPadam
  21. sesuailah dengan musim skrang... skejap hujan skejap panas ... sy pun suka nasi hujan panas ni

    takziah Azie

    BalasPadam
  22. tgk nasi ujan panas tu wat ayu lapar... nampak selera je..

    BalasPadam
  23. meriah kaler nasi hujan panas tu kan!
    mesti sedap rasanya!

    BalasPadam
  24. Sedapnya..
    nama nasi tu sesuai sangat la kakcik sebab sekarang ni musim hujan panas gitu hihi

    BalasPadam
  25. sampai jugak mak ke majlis azrul sham. :D

    BalasPadam
  26. sedapnya...suka juga nasi hujan panas tu Kak..

    BalasPadam
  27. Sedapnya.Kami satu family suka nasi minyak hujan panas ni:)

    BalasPadam
  28. Sedapnya.Kami satu family suka nasi minyak hujan panas ni:)

    BalasPadam
  29. Pernah makan dulu kak...tapi dah lupa..sodap ke idak...bungkus 3...ahakz

    BalasPadam
  30. YummY...agak2lah kan..kakChikS dah tak tengok kiri kanan dahh nii..sbb sedap sgt makan nasi hujan panasss tu yaa..;)

    MOga kakChikS sihat2 di sana ..:)

    BalasPadam
  31. sedapnya lauk kenduri... ada sesapa nak kawin tolong jemput saya... hahahha (nasib baik tak ngandung... kalau tak mmg pegi je walaupun org tak jemput...)

    BalasPadam
  32. sedapnyer.. KA singgah baca dlm cuti2 mesia ni

    BalasPadam
  33. assalamualaikum kakcik...sedapnya tengok nasi tu...:)

    BalasPadam

Catatlah apa sahaja asalkan tidak menyinggung sesiapa.

Komen-komen yang tiada kena mengena atau sengaja dilontarkan untuk menyindir, akan kakcik buang. DIMAKLUMKAN JUGA, ADALAH HAK TUAN PUNYA BLOG INI SEPENUHNYA UNTUK MEMBUANG MANA-MANA KOMEN YANG DIRASAKAN TIDAK PERLU ADA ATAU DIBERI RUANG BERLEGAR DI SINI.