Kawan-kawan kakcik

Khamis, 8 November 2012

Salji saja yang belum turun...

Di persimpangan Jalan P. Ramlee, Kuala Lumpur.
Kalau Allah berkehendakkan salji turun di Kuala Lumpur, siapalah
yang boleh menahannya, kan?  Heboh kononnya air di Selangor
hampir kering. Dengan kehendak Allah juga, banjir datang melanda.

18 ulasan:

  1. awalnya pokok 'salji' tu terpacak...:)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Itulah, kan? Dah kalah negara omputih...

      Padam
  2. Awal btul.....bru je msuk bln 11 nie.....apa nak buat.....

    BalasPadam
  3. aik rasanyer bln nih deepavali tp apasal pokok kismes yg tumbuh dulu... melebih2 tul

    BalasPadam
  4. Sekarang air mencurah2 dari langit sehingga banjir.

    Tulah disebut2 sangat tak cukup air.

    BalasPadam
  5. sambut sekali dengan deepavali, kalau kacuk ayat jadi deepamas ke kakcik? hehe

    BalasPadam
  6. Nasib baik lagu Jingle Bell belum berkumandang di shopping2 complexs..kalau tak mesti orang India bengang!

    BalasPadam
  7. owh awalnya diorang pacak pokok ni ye kak

    BalasPadam
  8. aik..dah terpacak?deepavali dulu kan..
    kat trg deepavali n raya krismas tak terasa mana..

    BalasPadam
  9. Apa yg kesian Deepavali yg tinggal beberapa hari tak nampak bayang sangat kan...

    BalasPadam
  10. uik...biaq betui...
    salah tarikh ke hape depa nih?

    BalasPadam
  11. betullah kak, saya pun tak terfikir!
    disaat ada yg sibuk kata selangor takde air, langsung turun hujan sampai banjir dengkil.

    BalasPadam
  12. kalut nak bersalji..kan masuk awal muharam dulu..hehehe..

    BalasPadam
  13. biasalah... macam ramai beno umatnyer tu...

    BalasPadam
  14. as salam

    haah, kt tpt saya pun dah sebok diorang hias pokok krismas..padahal lambat lagi..saya setuju pasal air tu..
    agak2 diorang tak fikir pun..

    BalasPadam
  15. Deepavali pun tak lagi, dah ada tanda-tanda untuk krismas.. kecik ati Deepavali.. :(

    BalasPadam

Catatlah apa sahaja asalkan tidak menyinggung sesiapa.

Komen-komen yang tiada kena mengena atau sengaja dilontarkan untuk menyindir, akan kakcik buang. DIMAKLUMKAN JUGA, ADALAH HAK TUAN PUNYA BLOG INI SEPENUHNYA UNTUK MEMBUANG MANA-MANA KOMEN YANG DIRASAKAN TIDAK PERLU ADA ATAU DIBERI RUANG BERLEGAR DI SINI.

Ada pertanyaan dan segan nak letak komen? Sila emel ke : kakcikseroja@gmail.com