Kawan-kawan kakcik

Khamis, 8 November 2012

Angah pula belanja makan di luar...

Syukur Alhamdulillah.  Along dah ada tanggungjawab terhadap rumahtangga yang baru saja dibina.  Sekarang, Angah pula tidak lokek untuk membelanja (Angah sudah mula bekerja pada 3/9/2012 lepas).  Semoga Allah SWT terus melimpahkan rezeki yang halal buat anak-anakku...


Antara hidangan yang dipesan

Tomyam putih

Sotong goreng tepung

Siakap tiga rasa yang dah tinggal separuh baru teringat nak ambil gambar.

Kerabu mangga pedas meletup. Budak sepet suka sangat makan
kerabu ini.  Sampai berpeluh-peluh dia.

Tukang bayar.
Yang di sebelahnya itu akan habis latihan amali pada 16/11/2012 ini.
Akan balik bercuti ke kampung halamannya awal bulan 12 nanti dan
menyambung semula pengajian (semester akhir) tahun depan.


21 ulasan:

  1. alhamdulillah.. berkat belanja mak ayah..

    kalau belannja kawan2 mak ayah lagiii berkat..hehehe..

    BalasPadam
  2. alhamdulillahhhh ....
    semoga anggah dan anak2 akak dimurahkan rejeki selalu ..
    seronok nyeee kak ..
    saya lak rasa x sabar nak tgk anak2 membesar dan berjaya ..
    berjaya dan x lokek rejeki .. harap2 mereka ingat dan x lupe jasa kita sebagai ibu kan kak .. sob sob sob (awat aku emoo no pagi2 nie!.. huhuh)

    BalasPadam
  3. Alhamdulillah. Moga rezeki angah bertambah murah ☺☺

    BalasPadam
  4. murah rezeki angah, dpt belanja family msti seronok... lps2 ni lg lebat n murah rezeki angah...

    BalasPadam
  5. Alhamdulilah..lepas ni turn Angah pula :)

    BalasPadam
  6. saya suker tomyam puteh!




    angah, lepas ni leh naik pelamin lak. hehehe

    BalasPadam
  7. Alhamdulillah.. semoga terus berkat rezeki anak-anak kakcik..

    BalasPadam
  8. alhamdulillah....
    murah rezeki along.. murah rezeki kakcik.. =)
    teringat situasi bila balik kampung juga.. anak yg dah keja siap plan turn nak belanja mama n papa..
    moga moga kami anak2 ni tak lokek dengan ibu bapa kami.. insyaALlah..

    BalasPadam
  9. hadus sedapnyaaaaaaaaaaaaaaaaa...malang orang sakit kena makan roti jeee

    BalasPadam
  10. Alhamdulillah.. moga semakin murah rezeki dak Angah.. ;)
    juga kakcik.. ;)

    BalasPadam
  11. Cantik sungguh jadual yg Allah susun buat anak-anak kakcik. Along keluar, angah pula dapat kerja.

    Adik... rumah adik banyak mangga suruh mak buat kerabu. Kalau auntie dekat nak mangga rumah adik tu.

    BalasPadam
  12. sedapnya kerabu mangga tu...budak sepet tu sama taste nga kita...hehehhe....

    BalasPadam
  13. Assalamualaikum Kak Cik

    Tahniah Angah....
    mula melatih menjadi pemurah...

    angah tak ikut balik kampung ke....

    BalasPadam
  14. lauk2 buat saya lapar ni..

    jadi pemurah..murah rezeki selalu..kan kak:)

    BalasPadam
  15. assalamualaikum kakcik...alhamdullilah dgn rezeki yg dikurniakan...:)

    BalasPadam
  16. assalamualaikum kak cik...da lama jadi silent reader kak cik..:)salam perkenalan

    BalasPadam
  17. sotong tu dah macam rupa jemput-jemput pula :)

    BalasPadam
  18. Kakcik,

    Besar2 dah rupanya anak kakcik! marya dulu mula2 ingat anak2 kakcik kecik2 lagi sehinggalah kakcik menerima menantu haritu :)

    BalasPadam

Catatlah apa sahaja asalkan tidak menyinggung sesiapa.

Komen-komen yang tiada kena mengena atau sengaja dilontarkan untuk menyindir, akan kakcik buang. DIMAKLUMKAN JUGA, ADALAH HAK TUAN PUNYA BLOG INI SEPENUHNYA UNTUK MEMBUANG MANA-MANA KOMEN YANG DIRASAKAN TIDAK PERLU ADA ATAU DIBERI RUANG BERLEGAR DI SINI.

Ada pertanyaan dan segan nak letak komen? Sila emel ke : kakcikseroja@gmail.com