Kawan-kawan kakcik

Sabtu, 25 Februari 2012

Ke mana kita di hari ini?...

Nampaknya kakcik tak ke mana-mana pun, merehatkan badan di rumah sahaja.  Tapi tak tahu juga, sekejap-kejap lagi kalau keluar pula.  Kita bukan tahu pun apa yang telah Allah aturkan untuk kita walau kononnya kita telah merancang begitu begini, ya tak?

Jom tengok 'gambar tak jadi' yang kakcik rakam malam tadi (GB,  mak nak pinjam kamera sekejap, boleh?)...

Hawaiian BBQ Cheesesteak

Italian Rosemary Chicken

Peniaga di Jalan Ampang - Hulu Langat

Tempat yang sama dari sudut yang berbeza

'Kau garu aku, aku garu kau', boleh?

27 ulasan:

  1. wah kak cik,along belanja lagi ke malam tadi?suri pagi ni anak2 dah kelam kabut nak pegi pantai cenang tu..insyaallah maknya tak dak alasan lagi nk berehat2

    BalasPadam
    Balasan
    1. Suri... ya, Alhamdulillah. Along yang belanja (tak ingat nak simpan duit agaknya bakal pengantin ni!). Pagi ni, lepas Subuh semuanya (kecuali kakcik) tidur semula.

      Padam
  2. Kakak tengok ok je gambar tu kakcik (jenis tak tahu teknik camera mesti tengok ok... sampai teringin nak merasanya..

    GB memang kemana sentiasa bawa camera dan dia pandai menggunakannya.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kakzakie... kakcik pun ke mana pergi jarang tinggal kamera kenit kakcik tu. Tak mampu lagi nak beli kamera yang canggih. :)

      Padam
  3. today pun tak ke mana kot tapi cam kakcik le tak boleh nk plan gak sbb kdg2 unplanned semuanya hehehehe

    selamat hujung minggu ;)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Selamat hujung minggu Sisdee. Sementara hero2 kakcik sedang tidur, setakat ini memang tiada rancangan nak ke mana2. Tak tahulah, bila mereka dah bangun nanti. :)

      Padam
  4. Saya pun tak plan nak keluar ke mana-mana pun. Sebab dah letih hayun badan tiap minggu. Minggu ni kensel semua plan sebab nak layan SANGAM kul 2 petang nanti! hahahaha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Azie... kakcik tengah layan youtube (tengok kat tv) ni - ceritanya = kuch kuch hota hai (masa tayang kat tv3 itu hari tak sempat nak tengok) hehehe...

      Padam
  5. cheqna pun tak kemana2...
    iron baju2 keje...mengemas2 umah n bersantai je la..=)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Cheqna... sebut pasal gosok baju ni, alamak! bertimbun tengah tunggu untuk mama uruskan. :(

      Padam
  6. rumah sedarala kakcik...anak2. sy yg bosan dok umah....kita ok je.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Anak2 kakcik masih sedap melayan mimpi tu, PCL. :)

      Padam
  7. Salam ..

    Lepas subuh kakya terus kepasar borong MERU cari ikan Dan sayur..

    Hari ni duduk rumah jek kot.. :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. W/salam Kakya. Masak apa hari ini. Nak datang makan, boleh? Hehehe... kakcik gurau je! :)

      Padam
  8. AsSalam,

    heheheheh best kalu dpt garu dgn jejari biru tuh..hehehehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. W/salam Kak Nani. Ada jari biru tu, tak payah minta anak2 tolong garukan. :)

      Padam
  9. Sedapnya nyam3x.
    Belikan mana ya benda alah biru tu? nak manearik je

    BalasPadam
    Balasan
    1. Jari biru tu Along beli di jalan Ampang - Hulu Langat tu. Tak silap kakcik harganya RM10.00 satu.

      Padam
  10. Duduk rumah je kak..
    Kak, tumpang tanya gambar tu di Taman Saga, Ampang ke?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Nur... Bukan Taman Saga, tapi Jalan Ampang - Hulu Langat. :)

      Padam
  11. Balasan
    1. Kakpah... saya baru saja balik dari Teluk Intan ni.

      Padam
  12. wahhh...yyg Hawaiian bbq tu nampak sungguh yummmmylicious!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Mr. Clive... memang sedap dan sangat mengenyangkan. Berbaloi dengan harganya RM29.90.

      Padam
  13. Kakcik... gambo tak jadi tapi menyiurkan tekak jek. hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Cyana... meh datang ke rumah kakcik, boleh kakcik bawa ke Moon's Kitchen tu. :)

      Padam
  14. assalamualaikum kakakku kakcik..
    nak pinjam jari biru tuh !

    BalasPadam

Catatlah apa sahaja asalkan tidak menyinggung sesiapa.

Komen-komen yang tiada kena mengena atau sengaja dilontarkan untuk menyindir, akan kakcik buang. DIMAKLUMKAN JUGA, ADALAH HAK TUAN PUNYA BLOG INI SEPENUHNYA UNTUK MEMBUANG MANA-MANA KOMEN YANG DIRASAKAN TIDAK PERLU ADA ATAU DIBERI RUANG BERLEGAR DI SINI.