Kawan-kawan kakcik

Jumaat, 24 Februari 2012

Ada yang lebih memerlukan bantuan dari gelaran...

0
Mungkin bagi setengah orang, gelaran adalah lambang kemegahan.
Tapi bagi yang lain, gelaran itu tidak memberi makna mahupun
mengenyangkan perut yang lapar.
 Kisah lain (klik pautan untuk membaca)


Semoga Along dan adik-adiknya tidak akan membiarkan mak dan ayah
mereka saat kami tidak lagi berdaya. Tambahan pula kami tiada harta
untuk diwariskan kepada mereka.

26 ulasan:

  1. insyaallah ma
    doa ibu pasti kan dimakbulkan allah
    insyaallah =)

    BalasPadam
  2. harap kita idakler gitu... sayangilah ayah dan ibu selagi ada hayat... tang pembahagian harta pandai lak yerk.. entahler...

    BalasPadam
  3. tebgok along tu,sejuk perut akak mengandungkan dia...
    alhmdulillah...

    BalasPadam
  4. Kakak harap benar ada salah seorg anak kakak mampu memberi tazkirah pada umat manusia seperti Along pun jadilah....

    BalasPadam
  5. Qema pun doa macam kakcik juga, harap anak2 xlupakan mak ayah dia ni..sejuk tgk along tu kakcik:)

    BalasPadam
  6. ehh kak fara ni..along tu nmpk comel sbb dah keluar seri pengantin dah tu...hihihi


    sama kes dgn datuk aziz sattar dpt BR1M... :(

    BalasPadam
  7. Jalan2 pakai sepatu
    jln penat sampai setiu
    moga ramailah yg membantu
    agak2 bila nak dpt menantu?

    (sorilah berterabur...)

    BalasPadam
  8. Allah takkan sia2kan ibu2 yang baik hmm, macam kita, kakcik.. eh? heheh..

    BalasPadam
  9. kenapa lain ye muka ank kak cik yg ni...

    BalasPadam
  10. bagi ayu along ada segalanya, penuh ilmu didada.. kalaulah ayu ada anak sepertinya..
    pasti ayu rasa sangat gembira...

    insyallah, kak.. ayu tau along dan anak2 yang lain, pasti menjaga kebajikan kalian berdua nanti..

    BalasPadam
  11. mudah-mudahan anak2 kita memelihara kita KakChik..

    BalasPadam
  12. along tu? ihh mak...saya yakin mak takkan susah hati kerana dia, dan dia takkan boarkan mak susah nanti.

    percayalah! :)

    BalasPadam
  13. assalam kak cik..insyaallah anak2 kita tidak akan membiarkan kita nanti..semoga doa2 kita untuk anak selleh akan dimakbulkan..

    BalasPadam
  14. salam kakcik,

    sejuk perut kakcik dapat
    anak mcm along tukan...

    ati pun berharap begitu
    pada anak2 nanti ...insyaAllah

    BalasPadam
  15. semoga anak2 kita tak mcam tu kan kakcik....mmg tak patut mereka buat mcm tu...tapi apa2pun kita doakan sajela semuga mereka mendapat hidayah utk menjaga orgtua mereka...amin

    BalasPadam
  16. Semoga anak-anak kita mengenang dan sentiasa mendoakan kesejahteraan kita sebagai ibubapanya..Insya Allah

    BalasPadam
  17. ada datuk x semestinya duit berkepuk-kepuk kan..


    insya-allah kak, ms kita muda ni beringat utk simpan ms tua spy nnt anak-anak x susah nk sara kita..yg penting doa mereka bila kita dh xda kt dunia nih :)

    BalasPadam
  18. insyaallah kak
    anak2 akak konpermm x sia2kan akak dan hubby bila dah tua nanti .. aminnnnnnnnnn ;)

    BalasPadam
  19. Moga beliau cepat sembuh, terharu juga baca berita ni pagi td. InsyaAllah anak anak kakcik akan dpt menjaga kakcik dan suami dgn sebaiknya nanti, amin...

    BalasPadam
  20. terima kasih kak untuk pautan tu... :)

    BalasPadam
  21. SALAM Kakcik,

    Alhamdulillah Kakcik ada Abang Long, ciri2 anak yg soleh!

    BalasPadam
  22. Aminnn... semoga doa kita para ibu dimakbulkan.

    BalasPadam
  23. Rezeki manusia ni berbeza-beza... untung nasib juga ketentuanNya.. pernah suami Che Mid bertanya CM bila kami terserempak dgn pengemis, " Agaknya emak bapak dia dulu pernah terfikir tak yang anak dia jadi macam ni? "

    BalasPadam
  24. sejuknya perut ibu apabila anak2 sempurna dari kaca mata kita..moga impian menjadi kenyataan..amin..

    BalasPadam
  25. gambar along selalu mengingatkan saya pada sahabat baik saya.. juga seorang ustaz.. susuk tubuh dan wajah yg seiras..

    BalasPadam

Catatlah apa sahaja asalkan tidak menyinggung sesiapa.

Komen-komen yang tiada kena mengena atau sengaja dilontarkan untuk menyindir, akan kakcik buang. DIMAKLUMKAN JUGA, ADALAH HAK TUAN PUNYA BLOG INI SEPENUHNYA UNTUK MEMBUANG MANA-MANA KOMEN YANG DIRASAKAN TIDAK PERLU ADA ATAU DIBERI RUANG BERLEGAR DI SINI.