Kawan-kawan kakcik

Isnin, 28 November 2011

PAD - apa yang mereka rancang untuk dibawa? ...

Bujal - spaghetti mamaAinulyang masak

Mommy Fara - rendang daging korbanyangtakhabislagi

Niezzareena - buah-buahan segardariladang

Rai Ourkizuna - pencuci mulut tanpapengawet

Tendang Terajang - mee/meehoon & kuih-muih yangbaikpunya

Ayu Akuzle - cheese tart belipunya

Fitri Senin - 2 jenis kuih (pedas dan manis) takcukupbolehtambah

GadisBunga - apam Indon bukandarijakabaring

PakcikLie - laksa goreng tanpaminyak

Cikinto - mihun Singapura gorengdiCheras

Kata Kama - shepherd's pie takadaorangbolehcelen

JuneAina - laksa Perlis tapimasakdiKajang

Ida Nyanyisunyi - rendang ayam takdapatpencensebabambilkwsp

Afida Anuar - mee goreng bukanipohmali

Aniesandyou - puding triffle kalaumakanmestijatuhcinta

MATHARI - fruit tartlet/kek buah/cookies rugikalautakmakan

Azieazah - pulut kuning dirajayangrajapuntaktahu  dan ais limau asam boi baekkkpunyabakkataboboiboi

Dato' LF - kuey teow goreng kering yangsedangsedangsaja
dan teh tarik panas kalaulambatminumjadisejuk

Ezza - nasi impit, kuah kacang dan sambal jawa dariKlang

Acik Erna - nasi dan lauk-pauk yangdimasakdengankasihsayang

Kak Nani  - roti jala dan kari ayam bukanbelidiPasarChowKit

Salam Bersambut Ukhwah Bertaut.


30 ulasan:

  1. hahahaha.
    suka dengar nama resipi,
    memang membuka selera dan tidak kering gusi

    BalasPadam
  2. baru saya ingat saya nak bawak apam! hehehe~

    BalasPadam
  3. SALAM,
    LF AKAN TRY SEDIAKAN KOTIAW GORENG DGN KERANG (INI KERING PUNYA) DAN TEH TARIK PANAS.

    BalasPadam
  4. Banyaknya makanan. Kalau tak habis boleh tapau. Jangan berebut tau:)

    BalasPadam
  5. dato sya suka teh tarik tu..perhhh sedap

    kak cik terima kasih dah bawak balik seroja unggu tu, sya ada videonya tp tak boleh uplod lah, dari situ baru sya perasan ada lebah rupanya

    BalasPadam
  6. saya bawak nasi impit kuah kacang dan sambal goreng jawa(mintak2 ada lah petai)

    BalasPadam
  7. pasti semua dah tak sabar tengok menu2 yang menggoda...

    BalasPadam
  8. kak cik, kalau x sedap..sy yg jatuh tergolek heheheh

    BalasPadam
  9. bawa air kosong boleh tak..

    ahaks!


    ^________________~

    BalasPadam
  10. Yeay! Sy mencari2 kot ada tak yg bawak pulut kuning! Happy bila Kak Azie nak bwk pulut kuning! Ley lawan dgn rendang daging ngan rendang ayam IdaNanyisunyi tu! Hiks!

    BalasPadam
  11. SALAM,
    KAKCIK, MOHON MASUKKAN TEH TARIK PANAS UTK BAHAGIAN LF . TKASIH

    BalasPadam
  12. hmm...terbayang..memasing tersandar kekenyangan...

    BalasPadam
  13. banyak dah makanan ni
    saya bawak perut jelah
    hihi

    BalasPadam
  14. laksa, pcl goreng sebelah tangan...lg sebelah mamaD tolong.....ok2 je tp menu lain2 dah npk meriah sgt tu.

    BalasPadam
  15. Hahahahaha...!

    Pandai Kakcik rapukan menu tu yaaa.. nak kene niiii...

    BalasPadam
  16. oyos! kakcik neh nk kne babab neh... bole buat buku resepi bertajuk spt ayat yg last tuh....ahahahah

    BalasPadam
  17. kakpah tengah mikir nak bawak apa.

    BalasPadam
  18. fuiyooooo..!! byknyaaa!!

    mau gemuk 1 haritu ekekke.. makan..makan..dan makan!

    kita tgh pikio lagi ni nak bawak ape..

    BalasPadam
  19. Assalamualaikum,
    Alamak! serius...dah lapar ni. Leleh ayaQ lioQ!

    Malangnya tak dapat sertai pada tarikh tersebut -----> kak Azeazah, sila simpan pulut kuning untuk saya ;)

    BalasPadam
  20. kakcik... kelakor bebenor yg dipalang2 tu! teman lom abih memikior nk nyumbang ape..

    BalasPadam
  21. Nama saya tertinggal dlm list, dah isi borang kononnya nak bawa roti jala dan kari ayam. Cuba kakcik check. Saya masih belun sihat sepenuh nya, harap2 dlm masa terdekat saya akan sembuh dan kuat utk menghadiri majlis ni..InshaAllah

    BalasPadam
  22. tengok senarai menu mmg menggiurkan...

    BalasPadam
  23. banyak berkatnya kalau jamuan ala pot-luck ni.

    macam-macam citarasa dari pelbagai budaya...

    BalasPadam
  24. wah...ramai nya...

    teringin nak join skali...

    BalasPadam
  25. InsyaAllah... InsyaAllah..moga moga dapat la kita datang... kalau tetiba menu kita berubah ok kot kan? hehehe..

    BalasPadam
  26. saya masih takda idea nak bawa apa..

    BalasPadam

Catatlah apa sahaja asalkan tidak menyinggung sesiapa.

Komen-komen yang tiada kena mengena atau sengaja dilontarkan untuk menyindir, akan kakcik buang. DIMAKLUMKAN JUGA, ADALAH HAK TUAN PUNYA BLOG INI SEPENUHNYA UNTUK MEMBUANG MANA-MANA KOMEN YANG DIRASAKAN TIDAK PERLU ADA ATAU DIBERI RUANG BERLEGAR DI SINI.