Kawan-kawan kakcik

Khamis, 22 September 2011

Hari Ulangtahun Kelahiran Along Ke 24...

22 September 2011



Mak doakan agar Along tetap berada di landasan yang diredhoi Allah SWT.  Bagaimanapun, hidup kita tak akan lepas dari dugaan dan ujian.  Berusahalah menangani segala yang datang dengan penuh kesabaran, ketaqwaan dan iman yang tidak berbelah bahagi.  Kita hanya manusia biasa yang kadangkala terbabas juga.  Segeralah kembali ke laluan yang betul bilamana tersedar bahawa jalan yang kita lalui itu bukanlah jalan yang sepatutnya.  Selagi hayat mak dikandung badan, doa mak buat anak-anak mak tidak akan terputus. 

Mak terima anak-anak mak sebagai amanah dari Allah.  Walaupun kadangkala berat rasanya memikul amanah itu, mak tetap cuba menjadi ibu yang baik dan tidak mengabaikan apa yang telah dikurniakan.

32 ulasan:

  1. Amin..............amin..
    bertuahnya along, terharu dan hampir airmata ayu menitis dengan entry kakcik..

    moga along dipanjangkan usianya, dimurahkan rezekinya.. dan cepat2 bertemu jodohnya..amin

    BalasPadam
  2. kakcik...
    24tahun niiiii??????mmg nampak matang betul anak kakcik...anak sy...4tahun...heheheh

    BalasPadam
  3. Selamat Ulangtahun Kelahiran to Bang IMAM kita ALONG. Moga sejahtera dan bahagia. Terus cemerlang menjadi anak yang soleh. Aminnn segala doa mak tuuu..


    Kalu anak Azian 4 tahun... Along tu 24 tahun.. ahaaa makcik ni haaa 44 tahun!

    BalasPadam
  4. Ayu...

    Aminnn. Terima kasih kerana turut mendoakan. :)

    BalasPadam
  5. Azian...

    Kalau tengok dari tubuh dan raut wajahnya, memang tak sangka umur Along baru 24 tahun, kan? :)

    BalasPadam
  6. Azie...

    Aminnn.

    44 tahun tu muda lagi. Kakcik ni dah masuk kategori warga emas (tapi kadang2 macam nak nafikan je...hehehe).

    Tentang rancangan kat atas tuuuuu... nanti kita bincang lagi, ya? Kakcik harap sangat Azie dan Acu dapat datang dan tolong kecah2kan apa yang patut kat dapur kakcik. :)

    BalasPadam
  7. Amin...

    slmt hari lahir utk anak kak cik..semoga beliat dikurniakan kesihatan yg baik dan sentiasa berada di bawah lindunganNya.. Amin...

    BalasPadam
  8. bila along nak nikah kak..ikutlah mcm mak ayah dia kawin awal..bukankah wkt umur ni ni kakcik sedang mengandungkan along?..ha ha..

    BalasPadam
  9. ~izan~...

    Amin.

    Terima kasih untuk doa yang dititipkan. :)

    BalasPadam
  10. Kang Latep...

    kakcik berkahwin pada usia 25++ dan suami pula 26+++. Kakcik melahirkan Along pada usia kakcik 26+.

    Kalau ada jodohnya, berkahwinlah dia nanti dan semoga dikurniakan dengan isteri yang baik lagi solehah. :)

    BalasPadam
  11. Amin...amin...amin ya Rabbal'alamin.

    Along muda lagi dah pikul tanggungjawab yang berat...moga dpt melaksanakan segala amanah yang terpikul...tabah dan selalu waspada dlm tempuh ujian hidup...

    tidak teruji iman kita tanpa diuji dengan ujian...

    BalasPadam
  12. Alhamdulillah..... sejuk perut ibu mengandung bila tgk anak2 dah berjaya dalam kehidupan sendiri

    BalasPadam
  13. muda lagi rupanya~~selamat hari lahir along~~

    BalasPadam
  14. Karier Along membuat Along kelihatan lebih matang. Tahniah kakcik ada anak seperti Along

    Buat Along Happy Birthday!!

    BalasPadam
  15. amin.... selamat hari lahir buat Along..semoga anakanda kakcik sentiasa diberkati dan dirahmati allah asentiasa

    BalasPadam
  16. happi 'bird' day!

    (baru 24, tapi nampak sangat matang)

    BalasPadam
  17. aminn...

    semoga semua doa kakcik untuknya termakbul...

    24 tahun??

    Dia memang kelihatan sangat matang.

    BalasPadam
  18. selamat untuk along ... moga jadi anak yang mengembirakan ibu.

    selamat di dunia dan selamat di akhirat, insyaAllah

    BalasPadam
  19. Moga murah rezki along, molek sgt nk bermenantu ni kak Cik, hihihi

    BalasPadam
  20. amin... moga along menjadi anak kebanggan kakcik.

    BalasPadam
  21. Selamat hari jadi along.. pastinya sejuk perut kakcik, anak di sayangi menjadi insan yang berguna pada agama, bangsa & negaranya..

    BalasPadam
  22. cantik sekali susunan kata2 nasihat kakcik itu .. saya suka.

    selamat hari lahir along !

    dengar dan ikutlah nasihat ibu mu itu.

    BalasPadam
  23. amin!!

    selamat hari lahir along
    semoga berjaya di dunia dan akhirat
    dan terus menjadi membimbing kepada
    semua

    teringat pula pada anak ati
    along pun sama big size :)

    BalasPadam
  24. Amiin.., saya pulak yang terharu dengan doa tu.. nak menitis air mata.. huhu.. nengok kan Along, teringat kan anak2 saya.. agaknya nanti saya macam kakcik jugak, sebab anak2 saya pun sumer laki2.. harap2 sumer jadik macam Along..

    BalasPadam
  25. Assalamualaikum KakCik dan Abang Long,

    Tahniah di atas kelahiran yg ke 24! Semoga diberkati hidup Along dan keluarga, dimurahkan rezki dan diberi kesihatan yg baik. Sejuk perut ibu mengandungkan Abang Long!

    BalasPadam
  26. selamat hari lahir buat along!

    anak sulong besar tanggungjawab, semoga setiap doa ibu akan menjadi kenyataan...

    BalasPadam
  27. slmt ulang tahun kelahiran yg k 24...
    doa ibu sangat mustajab untuk anak2nya...

    BalasPadam
  28. tak jauh beza usia rupanya wani dgn along :)

    BalasPadam
  29. Selamat ulangtahun ke 24 along :)
    Moga dimurahkan rezeki..

    BalasPadam
  30. selamat panjang umur utk along.. semoga rahmat Allah sentiasa ada buat kakcik sekeluarga..

    BalasPadam
  31. Assalamualaikom Along.. :)

    selamat hr lahir ke 24! moge dipanjangkan umor, dimurahkan rezki, dijodohkan yg solehah.. amiiinnn!

    p/s krm slm cayang buccuk kt Mak Along tu ekk ;)

    BalasPadam
  32. simpan tuk anak cik ina. ekekek. along selamat hari lahir yang ke 24, semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki, jadi anak yang baik, baik, baik, nakal sikit-skit tak pe, ingat dan kenang jasa ibu ayah ye.susah payah dorang besarkan kita.

    BalasPadam

Catatlah apa sahaja asalkan tidak menyinggung sesiapa.

Komen-komen yang tiada kena mengena atau sengaja dilontarkan untuk menyindir, akan kakcik buang. DIMAKLUMKAN JUGA, ADALAH HAK TUAN PUNYA BLOG INI SEPENUHNYA UNTUK MEMBUANG MANA-MANA KOMEN YANG DIRASAKAN TIDAK PERLU ADA ATAU DIBERI RUANG BERLEGAR DI SINI.

Ada pertanyaan dan segan nak letak komen? Sila emel ke : kakcikseroja@gmail.com