Kawan-kawan kakcik

Isnin, 30 Mei 2011

Jalan-jalan di Low Yat Plaza...

Ini adalah catatan berjadual. Sebenarnya ini kisah minggu lepas.




Selepas 'menempah' satu set komputer meja, singgah pula membeli sebuah telefon bimbit untuk Bangcik.  Tak tahulah berapa lama boleh tahan hayat telefon bimbit itu kerana Bangcik ini agak tidak serasi dengan telefon bimbit.  Sudah beberapa buah telefon yang 'maut' ditangannya.  Harap-harap telefon  kali ini akan lama usianya.

nota hati : Lupa nak ambil gambar komputer meja yang baru itu (sewaktu catatan ini dibuat) gara-gara geram dengan modem sreamyx yang tiba-tiba sahaja nazak sehingga tidak dapat melayari internet di rumah.  Telefon ke talian 100 Telekom Malaysia, lama pula terpaksa menadah telinga pada 'suara mesin'.  Masalah belum selesai juga!



24 ulasan:

  1. kak cik ada desktop baru la yer..tahniah..

    hak baru mesti canggihkan..sedap sket nk berblogging atau melayari tenet..

    saya guna BB kak cik..bole mobil bilo blik klate..

    BalasPadam
  2. en. abah, selalu gak kalo g kl, beli hp kat situ

    BalasPadam
  3. salam kakcik. Kemana cuti sekolah ni..

    BalasPadam
  4. wah...kakchik soping gajet lah, tentu canggih dan terkini tu

    dah dapat set komputer baru kalau streamyx buat hal lagi.. memang nak kena TM ni

    BalasPadam
  5. wah...dah ada pc baru ya???
    abis pc putih tu letak kat mana lak??

    BalasPadam
  6. lamanya tak ke loyat. last ke sana beli antena walkie talkie. loyat best tapi nak ke sana tu hazab....

    BalasPadam
  7. Saya kalau turun KL sudah pasti tidak melepaskan ke Low yatt. macam-macam ada dan harganya pun ok banyak.

    BalasPadam
  8. sabar mama
    bila mama kata cam tu cam terbantut je hasrat nak guna streamyx ni

    BalasPadam
  9. Dengan itu berakhrlah sebuah kesabaran yg ditanggung ye kakcik. Beli baru apply line yg lebih selesa.

    Bangcik mesti happy dapat hp baru... Adik tak jeles ke?...

    BalasPadam
  10. Meja baru, bila streamix problem tak faham,

    BalasPadam
  11. Assalamualaikum Kakcik, dulu beli laptop akak sekarang kat Low yat gak tapi bawak anak sedara yg lebih arif ttng komputer. Kalau gi sendiri memang hancusss!

    BalasPadam
  12. Assalamualaikum my dear sis:)

    Alahaiii...dah lama tak singgah kat low yatt...!!

    pe2..moga akak sihat2 di sana yaa;)

    BalasPadam
  13. kat Low Yat memang banyak pilihan, mau rambang mata tapi perlu berhati-hati...

    BalasPadam
  14. lama giler tak gi sini kak...last rasanya masa zara baby kot

    BalasPadam
  15. saya nie tak boleh sangat nak ke low yat, mulalah kempis poket di buat nyer. tengok kanan nak beli, tengok kiri nak beli. tengok pompuan seksi, cuci mata jap. huhuhuhu

    BalasPadam
  16. bila baca entry nie..
    teringin nak ke low yat...
    bila agaknya..

    bab teledon bangcik, rasanya kena beli oll fashion kot, yang tahan lasak gitu..
    tapi tak ada kamera eik??

    dan.. komen eelobor mmg tak boleh blah....... eik!!!

    BalasPadam
  17. kakcik... tak tahan dengar statement handfon maut di tangan bangcik tu... heheh. anak bujang teruna biasalah.. ganeh sket.

    BalasPadam
  18. Bangchik sama ngan anak lelaki cik ina, tak boleh pakai hp lama. Tak tahu dah berapa kali cik ina belikan hp, sekarang dia dah keja beli sendiri. Streamxy wat hal, sebab tu kak chik dah lama tak bersiaran ye.

    BalasPadam
  19. 'sila tekan 6 untuk bercakap dengan operator kami'
    ' anda akan dilayan sebentar lagi.. '

    BalasPadam
  20. Bonda:

    어머니는 동생 cyana 평소 단일 폭력 하하하 인사를 맞습니다. 항목이 몇 번이나에 니에 ek어요?

    Emak betul cakap kakak cyana biasalah anak bujang yang ganas hahaha. Masuk kali nie dah berapa kali ek?

    BalasPadam
  21. TENGAH GERAM DENGAN ADIK BERADIK SMARTPAD

    BalasPadam

Catatlah apa sahaja asalkan tidak menyinggung sesiapa.

Komen-komen yang tiada kena mengena atau sengaja dilontarkan untuk menyindir, akan kakcik buang. DIMAKLUMKAN JUGA, ADALAH HAK TUAN PUNYA BLOG INI SEPENUHNYA UNTUK MEMBUANG MANA-MANA KOMEN YANG DIRASAKAN TIDAK PERLU ADA ATAU DIBERI RUANG BERLEGAR DI SINI.

Ada pertanyaan dan segan nak letak komen? Sila emel ke : kakcikseroja@gmail.com