Kawan-kawan kakcik

Isnin, 31 Januari 2011

Mari mengarang (ada hadiah untuk anda)...

Pengumuman ini melekat di sini sehingga 31/1/2011 jam 12 tengahmalam. Untuk catatan terbaru, sila jenguk ke bawah. :)

Penyertaan mesti menggunakan kata kunci di atas secara berturutan
PERADUAN INI BUKANLAH BERTUJUAN UNTUK MENARIK ALIRAN KEMASUKAN PENGUNJUNG YANG MELIMPAH-LIMPAH KE BLOG INI DAN BUKAN JUGA UNTUK MENAMBAHKAN BILANGAN PENGIKUT KERANA KAKCIK TIDAK MELETAKKAN SYARAT SUPAYA ANDA MENGENAKAN TAG KEPADA RAKAN-RAKAN LAIN ATAU MESTI MENJADI PENGIKUT BLOG INI!!!! TUJUAN KAKCIK HANYA UNTUK ANDA MENGASAH BAKAT MENGARANG ANDA WALAUPUN KAKCIK BUKAN PENGARANG YANG BAIK. 

Syarat-syarat :

-  terbuka kepada semua yang 'terjumpa' dengan peraduan ini - tak kisah sama ada anda pengikut blog ini atau tidak.  Kalau anda baru pertama kali singgah pun, anda layak untuk menyertainya.

- letak kepala (header) blog ini bersama alamat : http://kakciknurseroja.blogspot.com di penyertaan anda

- penyertaan hanya dari mereka yang mengunakan alamat rumah/alamat pos di Malaysia sahaja.

- anda boleh mengarang sama ada dalam bentuk puisi, pantun, seloka atau karangan biasa.

- mesti ada kesinambungan dari satu perkataan kepada perkataan yang lain.  Contohnya ....  Cik Peah pergi ke warung Cik Mat untuk membeli TEPUNG TALAM tetapi tidak menduga beliau akan menjadi mangsa GANGGUAN SEKSUAL semasa dalam perjalanan...... dan seterusnya sehingga ke perkataan JIKA TERDENGAR SUARA AZAN BERGEMA SAYUP MENJELANG PAGI.  Apapun bentuk karangan, ianya adalah merupakan sebuah cerita yang boleh difahami...

-  karangan dibuat di blog anda sendiri tetapi TINGGALKAN LINK mengenai catatan tersebut di ruangan komen blog ini.

-  keputusan akan dibuat oleh kakcik sendiri

-  hadiahnya merupakan bekas makanan (senang nak bawa bekal) jenama TUPPERWARE 

- tarikh tutup ialah pada 31/01/2011 dan keputusan akan diumumkan kemudian.

-  sekurang-kurangnya 2 (dua) hadiah disediakan (mungkin lebih)

BERMINAT???  Mulalah mengarang.. :)

Penyertaan di terima  dari:

1) Kakpah

101 ulasan:

  1. menarik...

    lom ada masa nak mengarang + idea takde lagi. Susah juga nak cari kesinambungan semua perkataan tu....:)

    BalasPadam
  2. wahhh Kak Cik ada contest . Bab mengarang ni yang suka ni ....

    BalasPadam
  3. bab mengarang ni nak kena tunggu ada mood dulu

    BalasPadam
  4. assalamualaikom! amboi3 adiah teparwer mike bg ye.. ai laaiikkk!

    BalasPadam
  5. Insyaallah..
    idea dah ada ni..
    cuma masa terhad sgt sekarang sebab tengah sebok mengarang tajuk lain !

    BalasPadam
  6. salam kak cik..
    masuk bab mengarang ni fail terus huhu

    BalasPadam
  7. kelazzz kakcik..buat contes mengarang nih..

    aramakkk..kene perah otak gak..

    jika ada idea..saya cuba..ni contes lain dr yg lain..hehe

    BalasPadam
  8. haha.. menarik ni kakcik. Kalau ada mood mengarang boleh gak masuk peraduan ni hehe....

    BalasPadam
  9. wahhh...caya lah kak cik dah buat contest gak..masa dh mula minat nk join GA masa tu lak netbook kena curi..pc ni slow sgt asik hang..tp insyallah ida usahakan nk masuk..

    ps hadiah tupperware?ni yg best ni..

    BalasPadam
  10. aiyoorrkk kak chik mcm susah jer..hehee

    BalasPadam
  11. SALAM,
    UCAPAN SELAMAT BERJAYA KEPADA YANG MENGARANG !

    BalasPadam
  12. Karangan bunga boleh? Huhu..
    InsyaAllah akan mencuba. Kot ilham dtg nnt..

    Menarik contest kakcik ni..saya mesti cuba! Hehe..

    BalasPadam
  13. Uihhh.... tupperware!!! Beshnya.....
    suka sangat. Nak masuk... jap nak perah idea betul2 ni.

    BalasPadam
  14. hahaha..klakar la..da mcm karangn time skola dulu..smbung ayat...ehe..

    BalasPadam
  15. wah mearik peraduan ini .. lain dari yang lain.

    teringin juga nak cuba kalau ada masa. kalau tak masuk tu, maknanya masa tak mengizinkan. bukannya tak berminat atau tak sudi.

    BalasPadam
  16. salam kasih sayang buat kakakku, kakcik.. tahniah..contest yg menarik..menggalakkan blogger menulis.. tapi teman ghase sedih sebab teman idok la gheti bab mengaghang ni.. mun yg main hentam je.. bulih la kakcik.. ape2pun teman salute kakcik..teruskan lg ngan siri contest yang menarik spt ni..

    BalasPadam
  17. mak aii..

    ati ni setakat ciput perkataan boleh le
    kalau sampai kena sambung menyambung
    mmg angkat bendera putih..^_^

    BalasPadam
  18. salam kakcik... teringin gak mau mengarang... tp tk berapa sastera sgt.. hehe. kang merepek jek leby.. tkpe, saya sokong siapa yang menang nnt. hiks

    BalasPadam
  19. heheheheeeeeeee........
    buntu saya!!!!!!!!

    BalasPadam
  20. salam kakcik

    nak cuba juga... (^_^) ~

    BalasPadam
  21. alamak pelik gak contest nie..tapi mcm seronok..nnt kena carik idea dulu yer kak.n nnt nurul war2kan ttg contest nie k..

    BalasPadam
  22. menariks contest kak cik buat ni....
    nti carik idea dulu..hehehe..nti klu nk join, sy roger..yeyeh!!

    BalasPadam
  23. kak cik,

    mesti guna ayat2 kat atas tu ek? 1st time datang sini..

    salam kenal ^_^

    BalasPadam
  24. MY HEART...

    iya, kena guna kata kunci di atas itu sepenuhnya... dan kena guna bahasa Melayu yang betul. :)

    BalasPadam
  25. amboi amboi kakcik....
    belum masuk peraduan dah terasa lenguh, sengal bagai..heh heh heh.
    Tak laratlah rasanya....tengok dr jauh jer lar...no time babe!

    BalasPadam
  26. Q...

    kakcik saja buat lain dari yang lain... nak tengok ada tak yang berani menyahut cabaran.. :)

    BalasPadam
  27. alalalala kakcik..takde ke contest yg tk guna minda,, maleh nak pk ni kak..hehehhe

    BalasPadam
  28. Kakcik, kita dah buat karangan. Mehlah cek hahaha..

    http://auladjannah.blogspot.com/2011/01/khas-buat-kakcik-seroja.html

    BalasPadam
  29. menarik ni.. kalau sempat nanti nak cubalah..

    BalasPadam
  30. kakcik..saya lama xbuat karangan..hehehhe

    BalasPadam
  31. kakak dah karang kakcik bacalah. Huhuhu....

    http://zakiepurvit.blogspot.com/2011/01/belajar-mengarang-dengan-kakcik-seroja.html

    BalasPadam
  32. kak cik macam best jer nak try la.. nanti dulu cari ilham hehehe

    BalasPadam
  33. makin banyak ilham kakcik sekarang ni.

    BalasPadam
  34. assalamualaikum,

    saya dah menyahut cabaran kakcik.

    Sila terjahblog saya.

    BalasPadam
  35. kak cik dah publish tapi tak tahu lee,huhu


    http://surisolehah.blogspot.com/2011/01/untuk kakcikseroja.html

    BalasPadam
  36. salam,
    lompat2 blog sampai sini... termanggu seketika mencari idea jika ada...

    BalasPadam
  37. Suri Solehah...

    kakcik tak dapat 'cari' pautan yang Suri bagi itu. Ada kesilapan di mana2 ke? :(

    BalasPadam
  38. Salam Kakcik,

    Saya bukan tak pandai nak mengarang, tapi takut tak menang hadiah. Camne tu?

    BalasPadam
  39. Hj Zed...

    belum cuba belum tahu, kan? :)

    BalasPadam
  40. salam kak cik letak pautan lagi sekali..tadi tergesa2 line teruk..sori ye kak cik

    http://surisolehah76.blogspot.com/2011/01/untuk-kak-cik-seroja.html

    BalasPadam
  41. Menyapa Salam Kanda Seroja, semoga kanda sihat sentiasa...

    Keris berulu gading sepuh besi berkarat di hujung,
    sesekali dimandi limau membisa juga...

    hamba sahut cabaran kanda...

    http://rkainstinct.blogspot.com/2011/01/cabaran-disahut-ajakan-disambut.html

    BalasPadam
  42. prezen?????????? Kelas...............

    BalasPadam
  43. menariknya kakcik...

    nanti nak tanya diri sendiri, ada bakat mengarang ke tak, kalau ada ain join meriahkan suasana...

    BalasPadam
  44. Salam kakcik nie kita dah siapkan karang utk kakcik hehehe :)
    http://akuanakpahang.blogspot.com/2011/01/karangan-untuk-kak-cik-seroja.html

    BalasPadam
  45. Salam kakcik. Saya pun join contest. Ntah ape2 la saya post tu. Harap pertimbangkan ye :)

    http://paishblog.blogspot.com/2011/01/mari-mengarang-dgn-kakciknurseroja.html

    **salam ziarah n follow juga :)

    BalasPadam
  46. macam best je ni kak ..


    kena karang dulu...

    BalasPadam
  47. saya dah buat entri .. tadi nak beritahu lepas poskan, tapi ada masalah line. tenet dah tenat !

    sekali tengok kak cik dah baca, komen dan senaraikan sebagai peserta.

    BalasPadam
  48. teringin nak menyertai...tapi rasanya bukan penulis atau pengarang yang baik...apapun good luck pada tuan rumah dan peserta...

    BalasPadam
  49. salam kakcik..
    insyaAllah saya pun nak join..ni tengah perah otak ni..

    BalasPadam
  50. mcm seronok je contest ni. nak kena perah otak betul2x ni.

    BalasPadam
  51. ok kak cik.ni penyertaan dari lea.

    http://ceritakami81.blogspot.com/2011/01/mari-mengarang-ada-hadiah-untuk-anda.html

    BalasPadam
  52. Salam kak, first time datang, ni. dah join dah contest tu.....

    http://ayurashidah.blogspot.com/2011/01/mari-mengarang-ada-hadiah-untuk-anda.html

    BalasPadam
  53. salam kak cik..sya dah sahut cabaran kak cik.. ;p

    BalasPadam
  54. salam..kakchik..
    ayu nak mencuba nasib...
    semoga kakchik menerima penyertaanku..


    http://ruhayurazali.blogspot.com/2011/01/mari-mengarang-untuk-blogger-kak-seroja.html

    BalasPadam
  55. kakcik. saya join. nanti entry contest tu akan auto publish sebelum pukul 10 malam ni..

    mekasih...! :D

    BalasPadam
  56. saya yg ke 11 <- my lucky no.

    dah joint juga....

    http://shaizhar.blogspot.com/2011/01/702-contest-mari-mengarang.html

    Good luck utk semua

    BalasPadam
  57. sy ad uat cerpen .. dan jgk novel .. tp novel uh ta ciap lg
    jemput larh jenguk crpen sy

    http://ceritaieja.blogspot.com/2011/01/mr-h-c-k-s.html

    BalasPadam
  58. dah join contest ni kakcik..
    first time ni mengarang so tak la pandai sangat
    http://vyerheart.blogspot.com/2011/01/contest-mari-mengarang.html

    BalasPadam
  59. Kak cik ..saya cuba sahut cabaran..bacalah karangan saya dalam entry saya yang baru...

    BalasPadam
  60. masuk tuk suka suki..
    komen la mne yG patut yerk..:D

    klik sini

    BalasPadam
  61. salam kakcik,
    ini hasil kreativiti saya khas utk kakcik :) nanti semak yer..

    http://www.makdaraterdiva.com/2011/01/kakcik-seroja-punya-pasal.html

    BalasPadam
  62. eah..
    silap link..
    yG ni bru btul..
    jmput mlawat la yerk..:D

    http://aqiscrezqa.blogspot.com/2011/01/di-kala-aqi-mula-merapek.html

    BalasPadam
  63. salam kakcik. lupa nak taruk link saya.

    http://www.gadisbunga.com/2011/01/selingan-nak-sahut-seruan-kakcik-lah.html

    silakanlah jenguk. terima kasih. :D

    BalasPadam
  64. bukan hadiah yang dah yang dipingin

    sekadar memapar idea sendiri
    supaya kakchik senang hati...

    http://aksarapower.blogspot.com/2011/01/kakcgikakhirnya-ikan-emas-berenang-ke.html

    BalasPadam
  65. salam kakcik,
    lama sungguh x singgah sini..nengok ada contest mengarang..nampak mcm otak dah x leh nak reka citer..zue pass kat org lain ek..

    BalasPadam
  66. Jawapannyer senang sangat dh dpt bnyk dh pon jawapan nye :P

    Cume xjoin jer kalau x mesti dh menang....:P

    >KIDDING<

    BalasPadam
  67. salam kak cik
    pepagi moning nak hantar link nie
    menyahut cabaran marang kerapu yg tercabar.. ;p

    http://mycutelife-sayangsayangibu.blogspot.com/2011/01/kak-cikoooooo-oo-kak-cikkkk.html

    BalasPadam
  68. Setajam keris berulu gading..
    siagap juga para pahlawan..

    menyahut cabaran..

    http://pendekarberkuda.blogspot.com/2011/01/pandaikah-pendekar-mengarang-bacalah.html

    BalasPadam
  69. salam kakcik...

    menarik.. tertarik... and de bomb!

    jap... kata kunci dalam cerpen ikut susunan itu jugak kah???

    hahaha... cerpen katanya
    walopon.... ayat blog iols tonggang langgang
    ekekekek

    BalasPadam
  70. miloais...

    ya, ikut susunan kata kunci itu... :)

    selamat mencuba.

    BalasPadam
  71. ramai yer yg dah karang..hebatlah mereka!

    BalasPadam
  72. hoccay iols sudah paham
    dan akan mencuba
    insyaallah....

    BalasPadam
  73. Ada pantun utk Kak Cik

    http://www.enciknakal.com/2011/01/pantun-untuk-kakcik-seroja.html

    Cek join peraduan ni~~hekhekhek

    BalasPadam
  74. salam kakcik..

    fuhhh... bukan senang gilap karat nih..

    http://akulahaquarius.blogspot.com/2011/01/mengarang-vs-kakcik-seroja.html

    BalasPadam
  75. kak cik..ada sikit perubahan la.. sebab salah kata kunci..

    tersilap baca.. huhu...

    maaf kak cik~!

    BalasPadam
  76. Salam kakcik..akak k-poh dah bikin entry..silalah baca yaaa..entah apa-apa lah agaknya....

    http://effa-k-poh.blogspot.com/2011/01/mari-mengarang-dengan-kakcik-seroja.html

    BalasPadam
  77. salam kakcik...
    iols sudah siap mengarang serta publish di blog...

    sila... sila....

    http://miloaiskurangmanis.blogspot.com/2011/01/halwa-maskat-kakcik-seroja.html

    :D

    BalasPadam
  78. salam ziarah..
    akhirnya sampai jua sy ke rumah kak cik seroja yg femes nih..

    best2! nk join juge lah!

    ;}

    BalasPadam
  79. salam kakcik..krole join...

    http://www.krolezone.com/2011/01/karangan-untuk-kak-cik.html

    BalasPadam
  80. terimalah penyertaan saya yg x seberapa ini..hihi.. ;}

    http://februaricinta.blogspot.com/2011/01/selingandari-bilik-berita.html

    BalasPadam
  81. ikin mencuba nasib....

    mcm xkena je ngn yang ikin karang....hehehe
    meh lah tgk....

    http://missaresheqyien.blogspot.com/2011/01/mengarang-karangan-buat-kak-chik.html

    BalasPadam
  82. KAKCIK: sepantas nya saya mempublish yang baruyang sudah dibetulkan kesalahan tatabahasanya.. hihi.. masih leh masuk bertanding kan..

    http://februaricinta.blogspot.com/2011/01/selingandari-bilik-berita.html

    BalasPadam
  83. Salam kakcik..
    selamat kenal ye..
    nak cuba ni,,
    nur follow juga..
    nurhafiz2009@yahoo.com

    http://2nurhafiz2009.blogspot.com/2011/01/mari-mengarang-ada-hadiah-untuk-anda.html

    idea di tengahsri
    Sudilah ke: ALL IN ONE

    BalasPadam
  84. Stressnya baca keyword yang diberi..... Saya menarik diri dan menyerah kalah..... Saya wakilkan Pak Cik Al-Lavendari je lah....

    BalasPadam
  85. saya da join kak..ni karangan saya..hehe

    http://nurul110706.blogspot.com/2011/01/contest-mari-mengarang.html

    BalasPadam
  86. salam kak cik..
    saye join contest nie..
    harap diterima ye..

    http://aien-bicarajari.blogspot.com/2011/01/assalammualaikum.html

    BalasPadam
  87. Harap Kak Cik sudi menerima karanganku yang tak seberapa

    http://scarlettj1.blogspot.com/2011/01/segmen-mari-mengarang-bersama-kak-cik.html

    BalasPadam
  88. tq Kak Cik.Dah betulkan dah 'sejak' kepada 'sajak'.TQ Kak Cik.Tak perasan maklumlah mata rabun buat pulak pukul 1 pagi.

    BalasPadam
  89. contest kak cik buat pelawat semakin ramai bagi komen... tahniah!

    http://www.infinitytravel2u.com/web/index.html

    BalasPadam
  90. kakcik dah buat..

    lihat... http://impianaintan.blogspot.com/2011/01/kakcik-terimalah-karangan-ku-ini.html

    BalasPadam
  91. salam, mujo sempat kakcik..berkejar teman siapkan kerja sekolah ni..hehe

    http://www.abgshah.com/2011/01/mari-mengarang-oleh-kakcik-seroja.html

    BalasPadam
  92. http://ceritamanje2.blogspot.com/2011/01/penyertaan-pertama.html

    BalasPadam
  93. Walaupun penyertaan Manje 'masuk' pada jam 12.04, kakcik menerimanya kerana kakcik tahu Manje telah mula 'mengarang sebelum jam 12.00 tghmlm....

    BalasPadam

Catatlah apa sahaja asalkan tidak menyinggung sesiapa.

Komen-komen yang tiada kena mengena atau sengaja dilontarkan untuk menyindir, akan kakcik buang. DIMAKLUMKAN JUGA, ADALAH HAK TUAN PUNYA BLOG INI SEPENUHNYA UNTUK MEMBUANG MANA-MANA KOMEN YANG DIRASAKAN TIDAK PERLU ADA ATAU DIBERI RUANG BERLEGAR DI SINI.

Ada pertanyaan dan segan nak letak komen? Sila emel ke : kakcikseroja@gmail.com