Kawan-kawan kakcik

Jumaat, 20 Mei 2011

Google pun pandai guna bahasa sms? ...



   Agaknya sudah tak muat ruang nak tulis dengan sepenuhnya!!




58 ulasan:

  1. google pun up to date kakcik..hihihi

    BalasPadam
  2. siapalah yang mengajar pakcik tu agaknya ?

    BalasPadam
  3. Kakcik itu shorthand dijadikan huruf. Rosak... rosak...

    BalasPadam
  4. Dr DZ...

    kasihan kepada bahasa kita!

    BalasPadam
  5. Kanda AL...

    telefon bimbit yang ajar agaknya!

    BalasPadam
  6. bujal...

    faham memang faham, cuma takut nanti jadi kebiasaan yang merosakkan!

    BalasPadam
  7. eish...nak translate english - malay pun terketar2 lagi, ni dah ada version sms pulak? mmg sampai bila2 la takkan pandai si budak gugel ni. hahahaa!!!!

    *next entri saya akan taruk gambo sempadan khas untuk kakcik. :)

    BalasPadam
  8. hahaha... MACAM TU PUN ADA KAN...
    ayoyoyo....
    klik utk menabung ....

    http://www.churpchurp.com/normaliza/share/SunsilkPerfectionista

    BalasPadam
  9. google kena ikut peredaran zaman kak... hehehe

    BalasPadam
  10. gB...

    walau tak pandai, tauke budak gugel tu dah kaya raya, kan? :)

    BalasPadam
  11. NormaLiza...

    makin teruk nanti tata bahasan dan ejaan murid-murid sekolah! :(

    BalasPadam
  12. MLD...

    dunia dah maju, ya? ;-)

    BalasPadam
  13. Kakpah...

    memang menghairankan!

    BalasPadam
  14. Assalamualaikum, ha ha gitu ker KakCik? Diorang pun nak upgrade dan uptodate gak.

    BalasPadam
  15. Zezebel...

    mungkin belum terlewat untuk kakcik ucapkan 'Selamat Pengantin Baru' dan tahniah kerana berjaya mendapat lesen memandu. Jangan jadi macam kakcik tau - lesen hanya buat hiasan beg duit! :)

    BalasPadam
  16. Wa'alaikummussalam Yong Halima...

    itu namanya uptodate tak kena gaya! ;-)

    BalasPadam
  17. salam kakcik
    hahaha..mesti google ni amik budak melayulepas sekolah umur 12-20 tahun jadi translator

    BalasPadam
  18. terer pakcik gugel pakai shortform...
    iols pun jarang guna shortfom
    kalo sms - sokmo sms iols guna ayat penuh
    kena gelak dek anak2 sedara selalunya!

    BalasPadam
  19. dia pun dah belajar juga..

    kakcik ...kek tu ada lagi ke
    dah tak ada...hehe saje tanya je :)

    BalasPadam
  20. jenuhlah nak baca nanti.
    saya memang tak reti & tak suka baca gaya sms .pendek2.kontot2. tak paham kengkadang tu..

    BalasPadam
  21. kakcik..
    ayu tak suka baca shoot2 form mcm tu.. pelik ..

    BalasPadam
  22. Assalamualaikom kakcik!

    sememangnye pelik bin ajaib!
    cuti ujung minggu ke mane kite?

    BalasPadam
  23. uncle google x habis sekolah kot kak hehehehe~

    BalasPadam
  24. jinkamen...

    harus juga gamaknya! :)

    BalasPadam
  25. miloais...

    kakcik guna juga tulisan ringkas tetapi tidaklah sampai orang tak tahu maknanya. :)

    BalasPadam
  26. Ati...

    kakcik simpan kek itu sehinggalah sehari selepas bapa kakcik meninggal dunia. Belum rezeki Ati nampaknya, InsyaAllah nanti kakcik beli yang lain dan kakcik poskan sahaja untuk Ati, ya?

    BalasPadam
  27. Reen...

    kakcik kalau menaip sms (terutama kepada suami), kakcik suka menaip penuh sebab kakcik bimbang dia tak faham. :)

    BalasPadam
  28. Ayu...

    ada juga perkataan yang sukar untuk kakcik faham kalau dah dikontotkan sesuka hati.. :)

    BalasPadam
  29. Wa'alaikummussalam Azeeda...

    hujung minggu ini belum ada rancangan. Tapi esok lepas Isyak ada majlis tahlil. Jemputlah datang. :)

    BalasPadam
  30. Azie...

    agak2 ada ubat tak untuk google tu? :)

    BalasPadam
  31. Amy...

    atau dia dah TERlebih sekolah? ;-)

    BalasPadam
  32. Aslmkm.
    1st, TQ kerana sudi ke laman Kak G ya.
    Hmmm, itu yang Kak G selalu tergaru kepala ... susah nak faham maksudnya!
    Seperti kata orang, murid memang lebih pandai dari guru2nya. Apa yang berlaku ini adalah hasil ajaran yang ada. Kan?

    BalasPadam
  33. malas beno diorang ni nak menaip elok2 kan

    BalasPadam
  34. Wa'alaikummussalam Kak G...

    agaknya sekarang ni cikgu yang mengikut ajaran murid, bukan sebaliknya!

    BalasPadam
  35. Dr h4ni3...

    itu yang mendatangkan penyakit tu - semua hendak yang ringkas dan segera!

    BalasPadam
  36. uikk x tahu pun pasal nie ekeke :)

    BalasPadam
  37. mana yg paham..paham la....
    mana yg tak paham susah gak kannnn...!!!

    BalasPadam
  38. Tanda ekpres kuasai semua segi

    BalasPadam
  39. tak lama lagi...borang2 rasmi kerajaan pun ikut guna bahsa sms gak....ahakz

    BalasPadam
  40. assalam..

    skrg ni mcm2 le.. akak pe khabar ;)

    BalasPadam
  41. ieda...

    kakcik kebetulan terjumpa sewaktu mencari gambar di rumah pakcik google tu. :)

    BalasPadam
  42. Kak Ani...

    kemajuan yang tidak melambangkan kematangan. :)

    BalasPadam
  43. Kak Long...

    jenuh nak fikir pula maksud sebenarnya bagi yang tidak faham, kan?

    BalasPadam
  44. zeq...

    'pergi' pun ekspres nanti...

    BalasPadam
  45. jebateja...

    dan tak perlu guna kertas - cuma melalui mele sahaja... :)

    BalasPadam
  46. Myra...

    Canggih yang memeningkan!

    BalasPadam
  47. W/salam Maiyah...

    kakcik sihat. semoga maiyah juga sihat dan ceria. :)

    BalasPadam

Catatlah apa sahaja asalkan tidak menyinggung sesiapa.

Komen-komen yang tiada kena mengena atau sengaja dilontarkan untuk menyindir, akan kakcik buang. DIMAKLUMKAN JUGA, ADALAH HAK TUAN PUNYA BLOG INI SEPENUHNYA UNTUK MEMBUANG MANA-MANA KOMEN YANG DIRASAKAN TIDAK PERLU ADA ATAU DIBERI RUANG BERLEGAR DI SINI.

Ada pertanyaan dan segan nak letak komen? Sila emel ke : kakcikseroja@gmail.com