Kawan-kawan kakcik

Selasa, 22 Februari 2011

Jalan-jalan lagi di Kota Kinabalu...

Beli ikan bilis dan udang kering di sini (harap-harap bapaku berpuas hati dengan kualitinya)

Mujurlah aku tidak teruja dengan perhiasan-perhiasan ini

Sempat juga menjengah penginapan yang bakal didiami oleh peserta Integrasi Nasional nanti.

InsyaAllah, banyak juga duit Syarikat yang dapat 'deselamatkan' melalui perbincangan ini.  Kalau tak pergi sendiri, mungkin 'hidup-hidup' Syarikat ditipu sekali lagi.


Sangat teringat kepada Puan Q bila melihat kuih cincin ini.


36 ulasan:

  1. seronoknya berkerja
    sambil tu boleh melancong

    ada beli kek lapis kak cik..


    Jom baca: BERTEMU MAN KIDAL

    BalasPadam
  2. kakcik..
    soton kerin xdek?
    heehhehee.. larrriiiiikkkkkk!
    eh gostan jap.. kueh cincin tu teman terliyor juge.. :D

    BalasPadam
  3. kakcik.. ikan terubuk masin ada tak?


    hidup2 syarikat kena tipu, mati2 kita percaya

    BalasPadam
  4. tiram kering ada beli tak kakcik? mutiara? heheh~

    BalasPadam
  5. kak, souvenir tuk niesz ade?hehe..

    BalasPadam
  6. Ati...

    yang bekerja - suami kakcik. Kakcik mengikut je. :)

    BalasPadam
  7. AzeedA...

    kedua2 yang mike tanya tu, teman tak beli. Kalo mike kabo nak, bulehle temen belikan... :)

    BalasPadam
  8. ibuintan...

    terubuk lebih popular di Sarawak. Kakcik tak beli pun, kalau ke Sarawak pun kakcik cuma beli andai ada yang mengirim. :)

    BalasPadam
  9. gB...

    dua2 tu pun kakcik tak beli. :)

    BalasPadam
  10. niesz...

    agak2 apa yang niesz teringin, ya? :)

    BalasPadam
  11. bestnya kak cik
    bole mkn anginkan

    tang perhiasan tu..seb baik akak xterpikat..hheehe

    BalasPadam
  12. selamat malam kakcik

    ini kalau dapat ayu beli, dan niaga...sure bertambah laris perniagaanku..
    terubuk ikan amsin masak lemak cili padi..peeh..

    BalasPadam
  13. SN...

    kakcik suka jalan2 je... memebeli belah kakcik tak minat sangat (mungkin sebab kemampuan kewangan kakcik sangat terhad) :)

    BalasPadam
  14. Selamat malam Ayu...

    kakcik suka makan masak lemak nenas /terung dengan ikan masin... perghh! :)

    BalasPadam
  15. bestnyee kakcik dapat jejalan ke sane...saya lom sampai lg ke KK tuu...bila laa nak sampai agaknya...hehe

    BalasPadam
  16. kak chik balik sana mesti bawak buah tangan ikan masin terubukkan . kita belum sampai lagi. setiap hari call orang sabah je, subsidiary company ada kat inanam. mesti release tension dapat makan anginkan.

    BalasPadam
  17. Teringin nak g lagi.. Last time masa ikut Hubby kerja..

    BalasPadam
  18. Kakcik dah sampai KK rupanya...:) uwaa...bestnya..kalau ada kesempatan, saya pun nak pi sekali lagi..teringat kuih cincin tu..sedap! Kakcik tak beli mutiara?

    BalasPadam
  19. السلم عليكم ورحمة الله

    Tak pergi Kundasang beli sayur dan buah-buahan ker kakcik!

    BalasPadam
  20. kakcik...sy yg tergoda dgn rantai2 perhiasan tu. huhu

    BalasPadam
  21. salam..

    lihat gambar2 ni teringat sr di KK dua tahun lepas....

    BalasPadam
  22. nanti belajar buat kuih cincin..hhee tak payah beli sana (ayat jeles)


    pssst Kakcik ada buat jual IKLAN dibLOg>????... Advertorial

    BalasPadam
  23. Adinda Amy...

    kakcik ambil peluang ikut suami yang ada kerja kat sana :)

    BalasPadam
  24. Cik Ina...

    kakcik tak beli iakn masin pun. Cuma beli ikan bilis dan udang kering (itupun sebab nak bagi bapa). :)

    BalasPadam
  25. Siti...

    kakcik tak beli pun kuih cincin atau mutiara. Kakcik ni ganas - kalau pakai mutiara, mesti mutiara tu balik ke laut! :)

    BalasPadam
  26. Wa'alaikummussalam Ustaz...

    tak sempat sampai ke Kundasang. Pergi tahun lepas pun kakcik tak beli sayur. :)

    BalasPadam
  27. Cyana...

    nanti kalau pergi lagi, bolehlah beli. :)

    BalasPadam
  28. Imanshah...

    naik AA je - tambang murah, jomlah... :)

    BalasPadam
  29. SR...

    salam kembali. Tak teringin menjejak kembali ke? :)

    BalasPadam
  30. Zeq...

    kakcik tak berbakat untuk buat kuih tu (ayat orang makas!).. :)

    Jual IKLAN?? apa tu?? Macam mana??

    BalasPadam
  31. wah kakcik p jln2 ye...
    kalau kak cik nk tahu masa p sana last year abis sy rembat gelang kristal kt pasar filipino tu..nasib baik xrembat skali pakcik yg tukang jual...hi.....

    BalasPadam
  32. NzA...

    ada ke pakcik yang jual gelang tu?? Kakcik jumpa semua perempuan yang jual.. :)

    BalasPadam

Catatlah apa sahaja asalkan tidak menyinggung sesiapa.

Komen-komen yang tiada kena mengena atau sengaja dilontarkan untuk menyindir, akan kakcik buang. DIMAKLUMKAN JUGA, ADALAH HAK TUAN PUNYA BLOG INI SEPENUHNYA UNTUK MEMBUANG MANA-MANA KOMEN YANG DIRASAKAN TIDAK PERLU ADA ATAU DIBERI RUANG BERLEGAR DI SINI.

Ada pertanyaan dan segan nak letak komen? Sila emel ke : kakcikseroja@gmail.com