Kawan-kawan kakcik

Rabu, 24 November 2010

Jom kira biji kopi....

Seharian tadi mengira biji kopi sampai juling biji mata!  Jangan tanya mana biji kopinya kalau tak nampak....  Cuma nampak angka-angka sahaja menunjukkan berapa banyak biji kopi yang dikira tapi tak cukup-cukup.  Fail-fail tu untuk apa?  Untuk simpan maklumat mengenai biji kopi tu lah...





Esok - tugas ini akan bersambung lagi.... 




30 ulasan:

  1. salam kakcik
    riburaban biji kopi tu
    pergghhh....

    BalasPadam
  2. erppp berapa tahun punya biji kopi tu kak cik?
    kalau tak silap pandang 2007 tu..

    BalasPadam
  3. kakcik...
    mmg kalu bab angka ni
    naik juling mata
    kadang2 saya kira
    5+5=9..guaner tu..

    selamat bertugas esok kakcik..

    BalasPadam
  4. bab kira mengira ni mamason fail.Lebih lebih lagi kalau ada RM didepan.
    Selamat bertugas.

    BalasPadam
  5. Assalamualaikum wbt
    Kighele kokcik, jgn sampei kighe ghope `si-nyawa dan si-badan` dlm filem `Nujum Pak Belalang` udah le. Sampei penyudah pun tak selesei. Eh! buleh kighe, main anchei2 dan ngelat2 ke? Tersasor sikit2, apele nak dikighe sgt, yg ghumitnye nak di nombor sirikan ke dan buat bar code? Iye benor! Jgn tumpor udah ler.

    BalasPadam
  6. salam..

    mesti payah juga nak kira tu...

    BalasPadam
  7. Kak cik..kalau begini laa kerja mengira biji kopi baik, jadi boss je..heheh...

    kalau saya tu mahu naik darah tinggi...mengira sampai pening kepala.

    BalasPadam
  8. Salam Sya...

    bukan setakat ribuan - tapi, ribujutaan! :)

    BalasPadam
  9. Sya lagi...

    jauhhhhh lebih awal dari tu sebenarnya.... hehehe...

    BalasPadam
  10. Salam SN...

    kalau dah banyak sangat tengok angka - kadang 1 tu nampak macam 111... :)

    BalasPadam
  11. Salam imanshah...

    hehehe... kilang kopi versi apa kakcik nak kata, ya? ;-)

    BalasPadam
  12. Salam Azie...

    bukan - tapi.... CARI PASAL! :)

    BalasPadam
  13. Salam Cikgu...

    banyak sangat mengira, kadang2 'jem' juga otak saya ni.. :)

    Terima kasih.

    BalasPadam
  14. Wa'alaikummussalam Yop...

    kadang2 jadi juga macam caghe si Nyawa dengan si Badan tu... ngighe tak sudoh2... asek2 silap... hehehe.. Bukan setakat tumpoh , tapi abeh melempoh ghuoh! :)

    BalasPadam
  15. Salam Q...

    tak elok 'makan' kopi banyak2 - nanti dapat penyakit ketagih! :)

    BalasPadam
  16. Salam SR...

    kena ada taktik dan teknik.. kalau tidak, gelap mata dibuatnya! :)

    BalasPadam
  17. Salam Ros...

    buat kerja ni kena 'enjoy', kalau tidak memang stress.. silap2 boleh masuk wad! :)

    BalasPadam
  18. memang poning kalau bermain dengan angka ni. bukan takat juling jer..

    BalasPadam
  19. Salam my lovely KakCikS:)

    Uhhh...mmg boleh julingg mengiranya nihh..aduhaii...
    Pe2...Maths id FUN...hehehe

    Saborrr jeklahh...;)

    BalasPadam
  20. Salam kakpah...

    kadang2 seronok juga main2 dengan angka - jangan main tikam2 angka dah le! hehehe.. :)

    BalasPadam
  21. Salam Tinie sayang...

    sebenarnya, bila kita dapat menyelesaikan masalah yang berkaitan dengan angka2 ini, akan terasa kepuasan yang tak terhingga. :)

    BalasPadam
  22. saya peminat angka. best kerja tekan2 nombor. mesti kena guna kalkulator kan

    BalasPadam
  23. Salam Nursalamah...

    kalau dah juta-jutaan tu, kenalah guna mesinkira.. :)

    BalasPadam
  24. mesti bosan kan kak?
    kalau kita..dah mmg rasa bosan yg teramat le.. pasal kita tak suka figures..dan tak suka maths..!

    hahaha..!!

    BalasPadam
  25. Salam PB...

    kakcik agak suka dengan angka2 - rasa puas sangat2 bila dapat menyelesaikan masalah. :)

    BalasPadam
  26. uish...mahal nye bijik kopi tu ye kak...

    BalasPadam
  27. Salam Acu...

    biji kopi gred A+++.. hehehe.. :)

    BalasPadam

Catatlah apa sahaja asalkan tidak menyinggung sesiapa.

Komen-komen yang tiada kena mengena atau sengaja dilontarkan untuk menyindir, akan kakcik buang. DIMAKLUMKAN JUGA, ADALAH HAK TUAN PUNYA BLOG INI SEPENUHNYA UNTUK MEMBUANG MANA-MANA KOMEN YANG DIRASAKAN TIDAK PERLU ADA ATAU DIBERI RUANG BERLEGAR DI SINI.