Kawan-kawan kakcik

Selasa, 13 Disember 2016

Kelainan di majlis perkawinan...

Tarikh : 10/12/2016
Tempat :  Dewan Sri Budiman, UiTM Shah Alam.
Majlis Perkahwinan anak kepada sepupuku...

Hanya ini - nasi dan sayur yang kuambil...

...kuih muih  ini En Suami yang ambil

...inilah kelainannya.  Pokok cili padi diletakkan di meja
hidangan.  Mengikut petugas yang menyelia hidangan, cili
itu boleh diambil sekiranya tetamu inginkan rasa lebih pedas.

...ada mee goreng juga.

En Suami bersama sepupuku.
Sepupuku ini pensyarah kejuruteraan di UiTM.
Walaupun punya gelaran akademik, tapi dia lebih senang
menggunakan namanya sahaja di kad jemputan.  Isterinya
juga seorang pensyarah tapi sikap mereka sangat merendah diri.


Semoga pasangan pengantin diberkati kehidupan mereka dan berbahagia bersama selamanya.

16 ulasan:

  1. walaupun sayuran semata tapi nampak sedap dah tu...

    BalasPadam
  2. Wahhh good idea yer kak cik... sapa nak pedas sila petik sendiri cili hihi

    BalasPadam
  3. hehe sapa yg sanggup mengunyah cili padi tu..

    BalasPadam
  4. mmg lain betul letak pokok cili sekaliii..hehehehe~

    BalasPadam
  5. Wahhhhhh best nyer ade pokok cili padi tapi memang betul sapa2 yg suka pedas akan rasa heaven sgt petik dan makan :)

    BalasPadam
  6. kalau cuma syr yg membuka selera baik amik syr je dr amik lauk mcm2 tp tak di mkn... syr campur tu mmg nampak menarik, nmpak msh segar gitu...

    bgs jgk idea cili api tuh... kot2 kt umah dh abis cili api, kite petik bt bekalan kt umah hehehhe

    BalasPadam
  7. Wau. Siap letak pokok cili. terbaik ni.

    Agaknya katerer tu ada ladang cili agaknya

    BalasPadam
  8. nampak sedap betul sayur tu kakchik...

    BalasPadam
  9. assalamualaikum kakcik...bestnya mkn nasi bryani... kat sini x ada yg buat kenduri kawin...

    BalasPadam
  10. amboi senang gitu letak sepokok yer.. petik sendiri... memang lain dari yang lain.. tahniah untuk emak pak pengantin...mana gambar pengantinnyer kakcik...

    BalasPadam
  11. Bestnya sebab tak pernah terfikir kan.

    BalasPadam
  12. hahahaa...memang berlainan amat kenduri kahwin ni...ada cilipadi fresh dari ladang lagi..

    BalasPadam
  13. Style lah sampai letak pokok cili! Hahaha. Terbaik betul ;p

    http://www.fatindays.com

    BalasPadam
  14. Betullah KC mmg lain sungguh tu. Tapi bagus jugak. Senang nak makan kalau orang nak pedas, terus petik je dari pokok.
    Begitulah yg sebaiknya, merendah diri walaupun jawatan setinggi langit

    BalasPadam

Catatlah apa sahaja asalkan tidak menyinggung sesiapa.

Komen-komen yang tiada kena mengena atau sengaja dilontarkan untuk menyindir, akan kakcik buang. DIMAKLUMKAN JUGA, ADALAH HAK TUAN PUNYA BLOG INI SEPENUHNYA UNTUK MEMBUANG MANA-MANA KOMEN YANG DIRASAKAN TIDAK PERLU ADA ATAU DIBERI RUANG BERLEGAR DI SINI.