Kawan-kawan kakcik

Isnin, 18 April 2016

Sedikit gambar di Sepetang Bersama Blogger (SBB2016)...

(semangat untuk mengemaskini blog kian suram)

Ini adalah kali kedua aku menghadiri perhimpunan Sepetang Bersama Blogger. Kali pertama adalah pada tahun 2014 di Salomo Bistro.  Perhimpunan ini telah dimulakan oleh Denaihati Network pada tahun 2012. Mungkin hanya pada tahun ini ianya tidak diadakan pada sebelah petang, sebaliknya hampir seharian iaitu dari jam 8.30 pagi hingga 5.00 petang. Bagaimanapun, aku hanya berada di majlis ini sehingga lebihkurang jam 2.00 petang kerana perlu ke Shah Alam semula untuk mengambil anakku.

Jam 7.00 pagi aku dan suami sudah sampai ke Jalan Dang Wangi.
Kami keluar rumah selepas Subuh kerana manghantar anak ke Shah Alam.
Dari Shah Alam terus ke sini.  Tidur dulu dalam kereta dan jam 8.00
turun bersarapan.  8.30 baru naik ke dewan.

Senyum tak perlu kata apa-apa,
hati di dalam siapa yang tahu.

Aku dan suami terserempak dengan 'anak-anak' yang baik ini.
Ajak mereka bergambar sekali.  Mesra walau pertama kali bersua.

'Bintang' yang tak perlu diperkenalkan lagi...

'Pengarah Program' yang sentiasa sibuk...
"hai Kid"

Ditempatkan di meja no 1.  Berhampiran dengan meja tetamu khas,
tapi aku sangat malu untuk mendekati mereka...

Akhirnya kami bertemu di sini.  Izwa yang comel dan kecil molek
walau sudah punya 3 cahayamata...

Hanya aku yang kertu di situ...

Yuyu Atiqa yang sanggup 'terbang' dari Pulau Pinang untuk
menyertai perhimpunan kali ini.  Aku terharu bila dia mencariku
untuk bertemu sekali lagi selepas pertemuan kami di tahun 2014 dulu.

Terima kasih Puan Roslina dari blog littlemunas.com
kerana sudi menyapa dengan ramah sekali...

Bersama Boni Kacak...

Bersama blogger Alin Marlini (alamak! kenapa tak
dapat pula pautan blog Alin ni...)

Bersama Yeop Mazri yang datang dari Sabak Bernam...

Meriah...

En. Hisyamudin Fadzil a.k.a Pengarah Program yang tidak duduk diam
bagi mempastikan majlis berjalan lancar...

Pelbagai gelagat...

Berebut-rebut untuk bergambar di booth  Kotak Lensa

Nanas madu dibekalkan oleh blogger Hazman Fadzil habis licin licau
kami makan kerana sangat sedap dan manis (kalau masam memang
aku tak makan).  Rasa macam nak minta dari meja sebelah yang
macam tak berusik pun.  Rugi siapa tak makan tau...

Ada maskot Upin Upin kerana Les' Copaque Production juga
merupakan salah satu penaja bagi perhimpunan ini...

Hidangan makan tengahari.  rasa macam hadir majlis kahwin pula...

Norman dan Memey juga datang sebagai duta kepada Oceanlife
iaitu pengeluar produk kecantikan dan kesihatan Ephyra...
Antara barangan yang ada dalam beg yang diterima.
Ada mee segera, ada air minuman Yeo's,
ada minuman Upin Ipin, ada buku-buku
motivasi Dr Azizan Osman dari Richworks Group
 
Inilah hadiah cabutan bertuah yang aku
menangi.  Codi cafe dan Codi Teh Tarik
sumbangan Asia Herbal Biotech Sdn. Bhd

19 ulasan:

  1. Alhamdulillah meriahnya kak....eratkan ukhuwah...

    BalasPadam
  2. bestnya...penuh wall dengan gambar sbb2016 hari tu..best!bila la ferd nak join sbb ni..hehe

    BalasPadam
  3. best sangat festime dapat jumpa mak.. dah mcm mak2 kami jer..

    BalasPadam
  4. saya dapat bayangkan keseronokan serta kemeriahan majlis tu kakcik...ada artis lagi tu..

    BalasPadam
  5. bestnya dapat bersua blogger2 hebat... meriah...

    BalasPadam
  6. Bila blogger bertemu blogger kakak tak dpt bayangkan betapa meriahnya:)
    Semua nampak senyum belaka.

    BalasPadam
  7. Best best best...tak pergi sebab anak kecil masih lasak perlu perhatian lebih.

    BalasPadam
  8. rajinnya kakchik..best dapat berkenalan dgn ramai blogger..

    BalasPadam
  9. alololo.........
    Sweet sangat caption mak..
    Dah mula rindu..
    Moga panjang jodoh jumpa mak lagi nanti.. amiin..

    BalasPadam
  10. saya segan nak mai program blogger macam ni sebab saya cuma blogger simpang 3 jer...

    BalasPadam
  11. meriah nya..! x dpt join masa tu. Moga erat hubungan silaturahim sesama blogger =)

    BalasPadam
  12. Rajinnya Kakcik. Untunglah dapat jumpa ramai rakan blogger di sini. Most of them saya tahulah nama tapi berjumpa tu memang tak pernah. Terserempak pun tak pernah lagi ni.

    BalasPadam
  13. tahun depan kalau ada, kakcik join lagi tau. boleh kita jumpa lagi.. hehehehe

    BalasPadam
  14. Ohhh entri Codi cafe hari tu inilah kisahnya....Seronok dpt join ye KC. Ni atas jemputan ke apa KC...Abg Sado sporting tak perlah....

    Tp kalau pergi pun mesti malubjugak ni sebab ramai tak kenal pun

    BalasPadam
  15. Banyak juga dpt snap gambar sbb2016 nie.
    Saya ada ambil juga... tapi lom lagi keluar dr kamera.

    BalasPadam
  16. Saya dah bayar tapi hadir sebab pening kepala strok haba. Wah. Boleh tapau makanan sedap2 tuh. Huhu

    BalasPadam

Catatlah apa sahaja asalkan tidak menyinggung sesiapa.

Komen-komen yang tiada kena mengena atau sengaja dilontarkan untuk menyindir, akan kakcik buang. DIMAKLUMKAN JUGA, ADALAH HAK TUAN PUNYA BLOG INI SEPENUHNYA UNTUK MEMBUANG MANA-MANA KOMEN YANG DIRASAKAN TIDAK PERLU ADA ATAU DIBERI RUANG BERLEGAR DI SINI.