Kawan-kawan kakcik

Selasa, 8 Mac 2016

Setiap hari fikir apa yang hendak dimasak...

...apapun syukurlah masih ada rezeki...

Ini masakan semalam yang sudah habis semuanya.  Alhamdulillah.

15 ulasan:

  1. sedapnya kakcik.... nengok syr petola tuh teringat lama dh tak msk air petola ngn suun...

    BalasPadam
  2. Sedapnya kakcik..
    Goreng kacang boncis macam tu..
    Lauk simple pun boleh bertambah nasi..

    BalasPadam
  3. sayur petola tu...ermmmm...alahai sedapnya..nampak muda tu kak petolanya..mesti ada rasa manis-manis...

    BalasPadam
  4. Bab nak makan apa tiap hari ni memang peningkan kak. Tiap hari la wife tanya malam nak makan apa. Sampai tak tahu nak jawab dah soalam macam tu.

    BalasPadam
  5. Itulah kan kakcik....mewahnya kita, sampai stress tak tau apa nak makan....org Syria kat sana, stress sebab takde apa nak di buat makanan!

    BalasPadam
  6. Lebih dari bersyukur ni kakcik
    Kalau beli di restoran kakcik kira ajelah dah berapa tu?

    BalasPadam
  7. hari2 dok fikir nak masak apa.. sampai adakala pujuk en. hb tolong masakkan.. huhuhu..

    BalasPadam
  8. Sedapnya. Kakcik anak semua laki kan mesti semuanya berselera je dengan masakan mak depa

    BalasPadam
  9. Alhamdulillah sayur-sayuran baik untuk kesihatan kita.

    BalasPadam
  10. Makchaq anak2 semua kat rumah.. masak ramai2.... x pun gilir2 masak...tak la kering idea sangat..

    BalasPadam
  11. sedap dah tu kak cik, memang ye, hari2 fikir benda yang sama, sepuluh minit duk mengadap fridge sebelum masak kan :(

    BalasPadam
  12. rutin saya dah tertumpu kpd urusan suami yg sakit hingga dapur pun jarang berasap.Samada warung,restoran atau wassup food delivery.Jemu dah tak terperi.Teringin nak masak sendiri.Tapi bila selesai urusan cikli,dah tak larat nak berdiri.So memasak pun ke tepi sementara ini.Sedih.

    BalasPadam
  13. Satu masa dulu saya asyik fikir apa nak masak hari ni...apa nak masak hari ni...kadang2 tak tahu nak masak apa..tapi sekarang saya just masak apa yang ada depan mata...sampai satu tahap dah jemu nak makan pun...tapi badan duk menten gemuk juga...

    BalasPadam
  14. Saya sebelum balik kerja dah pikir nak masak apa....

    BalasPadam
  15. Betullah KC ....naik pening pikir pasal menu ni tau. Yg sulung tu pulak makan memilih, tak suka ikan sangat lagilah pening....

    Jadi anak anak ni senangkan KC, cuma makan jer huhu

    BalasPadam

Catatlah apa sahaja asalkan tidak menyinggung sesiapa.

Komen-komen yang tiada kena mengena atau sengaja dilontarkan untuk menyindir, akan kakcik buang. DIMAKLUMKAN JUGA, ADALAH HAK TUAN PUNYA BLOG INI SEPENUHNYA UNTUK MEMBUANG MANA-MANA KOMEN YANG DIRASAKAN TIDAK PERLU ADA ATAU DIBERI RUANG BERLEGAR DI SINI.