Kawan-kawan kakcik

Rabu, 3 Februari 2016

Rabu Tanpa Kata : berkawan jangan memilih darjat...




...mungkin suatu hari nanti, orang yang kita pandang tiada apa-apa itu akan lebih berjaya dan bahagia dari kita yang kononnya lebih kaya di waktu ini...

20 ulasan:

  1. Betul tu kakcik..
    Tak semestinya kita berada dalam keadaan yg bagus..
    Berkawan dgn org macam ni mereka ikhlas.

    BalasPadam
  2. Bagus betul mommy dgn daddy Qaid mendidik. Bermula dengan keluarga.. extend pada masyarakat. Alhamdulillah...konsep yang betul.

    BalasPadam
  3. didikan yang baik untuk pembesaran anak-anak, Alhamdulillah .

    BalasPadam
  4. inshaallah semoga mendapat kerahmatan allah s.w.t

    BalasPadam
  5. Qaid beruntung dari baby dah ada pendedahan sebab mummy/daddy jenis yg prihatin

    BalasPadam
  6. adik Muhammad yg sentiasa tersenyum..manis raut wajahnya..

    BalasPadam
  7. semoga dipermudahkan semua urusan keluarga ini

    BalasPadam
  8. Moga nasib adik fatimah dan mohd terbela..moga Allah permudahkn segala urusan mereka

    BalasPadam
  9. Sewaktu saya kecil, ada seorang budak remaja lelaki menjual kuih dengan mengayuh basikal disekitar Brown Garden dan Minden Heights di Gelugor PP. Basikal tua dan di belakangnya ada container bulat besar dengan tudung diperbuat daripada aluminium. Beliau akan menjerit berlagu menjual karipap, meehoon dll. Kini beliau merupakan salah seorang CEO multi national company yang amat berjaya..

    BalasPadam
  10. Kena sentiasa berbaik sangka dengan insan lain kan.

    BalasPadam
  11. betul tu kakcik... setinggi mana pun kita kalau Allah tak menghendaki ke bwah jgk lah...

    BalasPadam
  12. sikecik tu macam dah besar benar gayanya

    BalasPadam
  13. Kejayaan bukan diukur dari kelulusan akademik atau apa yg kita miliki hari ini tapi ia berdasarkan kerja keras seseorang itu..

    BalasPadam
  14. Masa depan kita tak tahu, Kakcik. Mungkin kita rasa sekarang tak setaraf nak jadi kawan, manalah tahu akan datang kita yang melukut di tepi gantang. Meminta-minta nak jadi kawan!

    BalasPadam
  15. betul kak...kadang yang hari ini sebelah mata pun kita tidak pandang..bila kita dalam kesusahan..dialah yang pertama datang hulur bantuan..

    BalasPadam
  16. assalamualaikum kakcik...apa khabar ?

    betul tu kak..jangan pandang rendah pada kekurangan seseorang..

    BalasPadam
  17. kita kan sama iaitu Manusia.. mmg kene berkawan smuanya.. asal dari tanah.. xde beza pun dgn yg lain2..

    BalasPadam
  18. sapa gerangan kanak-kanak ini ...semoga dimurahkan rezeki dan dipermudahkan segalanya

    BalasPadam

Catatlah apa sahaja asalkan tidak menyinggung sesiapa.

Komen-komen yang tiada kena mengena atau sengaja dilontarkan untuk menyindir, akan kakcik buang. DIMAKLUMKAN JUGA, ADALAH HAK TUAN PUNYA BLOG INI SEPENUHNYA UNTUK MEMBUANG MANA-MANA KOMEN YANG DIRASAKAN TIDAK PERLU ADA ATAU DIBERI RUANG BERLEGAR DI SINI.