Kawan-kawan kakcik

Khamis, 13 Februari 2014

Teatar Bidasari - jujurnya pelakon tambahan lebih menyerlah...

Mungkin sebab aku dah tua, babak percintaan bukanlah sesuatu yang boleh mengujakan.  

Aku lebih teruja melihat lakonan 'jahat' yang begitu menjadi oleh Raja Azura @ Kak Engku.   Begitu juga dengan lakonan inang dan dayang-dayang yang amat menghiburkan.

Aku juga terpesona dengan susun atur pentas di Istana Budaya yang kelihatan hebat. 

Kerana aku 'suka' dengan  Hairul Azreen,  lakonannya juga antara yang menarik perhatianku.

Terima kasih kepada 'anak-anakku' yang membawa dan menemaniku ke pementasan teater ini.

25 ulasan:

  1. Seronok tengok teatar macam ni. Dal lupa bila last tengok teatar saya ni.. dah lama juga tak tengok.

    BalasPadam
  2. kalau saya keje kat kl...dah tentu saya join... :)

    BalasPadam
  3. pelakon 'gred a' skrg ni che mid tengok pun dah tak sebagus dulu-dulu. terlalu kosmetik dan tak menjiwai watak. memang setuju sangat dengan kak cik.

    BalasPadam
  4. Saya tak pernah pergi. Tak pernah ada geng. Agaknya kalau pergi sorang2, nampak pelik tak kakcik?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kalu nak pegi ajak Kak Azie. Takdak hal punya. Pegi sorang pun boleh. Cuma dlm IB kena pakai formal, no selipar.

      Jommmm

      Padam
  5. kak engku tu mmg menjadi je kalu watak garang.

    BalasPadam
  6. As-salam kak cik..

    wah bestnya.. saya tak pernah menonton teater.. membaca entry kak cik ni rasa teringin plk..

    BalasPadam
  7. Pelakon yang hebat semua ini. Best tengok teatar kan Kakcik.

    BalasPadam
  8. Saya tak pernahhh pun pergi menonton teater ni kak...mcm best jer...

    BalasPadam
  9. mekaseh mak.. sudi ikut kami tengok teater....

    saya pon suka dak Hairul Azreen tu...

    saya suka Raja Azura ... ofkos mak inang serta dayang2 dan dak Lanun yang tembam lagi gebus tu... cute jer atas pentas... hehehehe

    nnti klu ade teater ke concert meletops kite g lagi eyhhh...

    TQ dak iyra jugak ... TQ pada Dak Andy .. ;)

    BalasPadam
  10. Seronok nya dapat tengok pementasan teater...bunda tak pernah lagi..

    BalasPadam
  11. seronoknya .. sekali sekala layan teater best juga kan kak cik?

    BalasPadam
  12. kak engku jd 'mak garang' mmg sajak kot.

    BalasPadam
  13. Siapa Hairul Azreen? Waduh, enggak ambil tahu hal industri dan filem ini.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kalu tak silap budak ni la yang menang Fear Factor Season 1 dulu.

      Berlakun drama la yang banyak. Betoi dak Kakcik budak tu kan?

      Padam
    2. tolong balas kan... hehehehe....

      betul2...betull... comey kiut... taf tapi... hehehehe...

      Padam
  14. Untung laaaaaaaaaaaaa kakcik...:)

    saya sekali pun tak pernah tgk teater...hihihih

    BalasPadam
  15. assalamualaikum kakcik....seronoknya...:)

    BalasPadam
  16. Amboi kemain lagi kakcik, sempat layan teater2 lagi ni !

    BalasPadam

Catatlah apa sahaja asalkan tidak menyinggung sesiapa.

Komen-komen yang tiada kena mengena atau sengaja dilontarkan untuk menyindir, akan kakcik buang. DIMAKLUMKAN JUGA, ADALAH HAK TUAN PUNYA BLOG INI SEPENUHNYA UNTUK MEMBUANG MANA-MANA KOMEN YANG DIRASAKAN TIDAK PERLU ADA ATAU DIBERI RUANG BERLEGAR DI SINI.