Kawan-kawan kakcik

Rabu, 12 Februari 2014

Sebenarnya anak-anak itu memang didera?...

Andainya berita itu benar, alangkah sedihnya.  Semoga ianya hanya khabar yang diada-adakan sedang hakikatnya tidak begitu.

Pangkat dan harta hanya pinjaman semata dan bersifat sementara.

Wallahuaklam. 

19 ulasan:

  1. mcm2 citer keluar psl ni
    kalau benar anak ini di dera, mgkin ini balasan bg parent nya
    kalau bukan, kesian anak2 ini yg berpisah dr ibubapanya

    BalasPadam
    Balasan
    1. Semoga semuanya akan segera berakhir dengan baik.

      Padam
  2. susah jugak nak percaya citer org kt FB ni, too early to judge

    BalasPadam
  3. Apa pun...moga ada jalan penyelesaiannya yg diharapkan kak...kita pun x juga tau jln cerita sebenarnya...sy ada baca pasal ni smlm di fb....

    BalasPadam
  4. apalah agaknyer cite yg sebenar kan..

    BalasPadam
  5. ada jugak kawan saya share pasal ni kak.. tapi ada jugak yg kata suami isteri tu sangat baik.. tak tahu lah.. kita tak pun tatau perkara sebenar..

    BalasPadam
  6. Hanya DIA yg maha mengetahui kisah sebenarnya.

    BalasPadam
  7. macam2 versi cerita yang keluar kan kakcik...kita tunggu jer la keputusannya macam mana..

    BalasPadam
  8. tertanya2 juga..
    bersikap ibu penyayang,mendidik dgn hemah..
    saya ada kak ipar tggl di sana..kawin dgn org sana,punya anak2 tiri remaja..rasanya dia tahu kisah ni..

    BalasPadam
  9. Macam2 versi cerita tapi walau sejahat mana pun mereka tetap ibubapa budak2 tu, kasih, sayang dan rindu tetap ada mungkin mereka sedikit keras dalam mendidik anak2 untuk menjadi muslim sejati tambahan pula bila berada di negara sebegitu. Wallah'huaglam...

    BalasPadam
  10. ada dpt juga post ni @fb tapi takut utk menilai sbb takut timbul fitnah. semoga ALLAH permudahkan segala yg kusut, jika betul cerita ni semoga menjadi ikhtibar utk semua

    BalasPadam
  11. susah nak kata kan kakcik..
    kita tak tahu yg mana benar, yg mana fitnah

    BalasPadam
  12. Kita doakan yg baik2 untuk pasangan tersebut...semoga apa yg mereka lakukan atas niat yg benaar dan ikhlas untuk mendidik anak2 supaya menjadi muslim yg sejati..InsyaAllah..

    BalasPadam
  13. Setiap orang (saya jugak!!) ada sisi baik dan buruknya, kerana kita manusia bukan maksum. Kalau nak cari sisi baik, tanyalah best friendnya...kalau nak cari sisi jahat tanyalah orang yang tak menyenanginya...Apa pun semoga Allah permudahkan mereka, kesian budak2 tu...

    BalasPadam
  14. saya fikir dan fikir memang ibubapa mereka sedikit keras tapi nak dera saya kira bukan tujuan mereka....

    BalasPadam
  15. sayang anak, terajang tendang :P

    agar tak jadi setan2 yang bunuh OMAR PETER di kinrara puchong :-(

    BalasPadam
  16. Hanya Allah yg maha mengetahui....
    dan semoga semuanya berakhir dengan baik untuk depa sekeluarga

    BalasPadam
  17. Macam biasa kakcik.. bila isu macam ni timbul mulalah pelbagai statement keluar.
    Moga semuanya berakhir dgn baik dan jadi pengajaran untuk mereka sekeluarga khususnya dan kita semua secara amnya..

    BalasPadam

Catatlah apa sahaja asalkan tidak menyinggung sesiapa.

Komen-komen yang tiada kena mengena atau sengaja dilontarkan untuk menyindir, akan kakcik buang. DIMAKLUMKAN JUGA, ADALAH HAK TUAN PUNYA BLOG INI SEPENUHNYA UNTUK MEMBUANG MANA-MANA KOMEN YANG DIRASAKAN TIDAK PERLU ADA ATAU DIBERI RUANG BERLEGAR DI SINI.