Kawan-kawan kakcik

Rabu, 20 November 2013

VICKS - buatan mana agaknya?...

Vicks ini suami kakcik beli di Mekah tempohari.  Kakcik belek-belek tak jumpa pula buatan mana...

Botolnya pun agak berbeza dengan Vicks yang biasa kita beli dan guna di sini.

13 ulasan:

  1. kene cari kt google nih kakcik..... walaupun kt umah mmg selalu ada utk aiyan tp tak ingat buatan mana...

    BalasPadam
  2. Mmg dri dlu ada vicks kat umh....pun x pnh nak ambik tau dri mna...nmpknya merata ada ni...smpi arab tu ha....

    BalasPadam
  3. saya tak beli yang ni. kakcik .beli Vapo (serupa Vicks) kat Bin Dawood? botol putih tutup hijau. mula2 kawan balik mekah beri. bila ada kesempatan pergi, p cari sendiri. lebih power dari Vicks malaysia. elok untuk batuk dan selsema..

    BalasPadam
  4. Oh tak tau jugak kat mana vicks ni dibuat..

    BalasPadam
  5. entah ek bonda...arab kot..sebab tulisan dia hehe

    BalasPadam
  6. Mungkin pack disana je kot kakchik, buatan negara lain. Jarang guna vicks dan seumpamanya sb tak suka main sapu2...hehe.

    BalasPadam
  7. tb pon xpernah amik tau..sbb jarang gunee

    BalasPadam
  8. saya guna vicks untuk baby kaler pink kak cik...tapi selama ni pkai aje tak tengok dr mana datangnya produk tersebut.

    BalasPadam
  9. Selalunya dr India, kan Kakcik? Sy suka lagi Vicks dari minyak angin cap kapak. Tak tahan bau minyak angin tu....

    BalasPadam
  10. Ye la. kakcik, selama ni tak terfikir dr mana..

    BalasPadam
  11. kakak saya dulu pi Jepun. beli coklat cadbury. sekali dok belek² manufacturing nya di shah alam aje. jauh² pi barang buat kat Malaysia juga yang jumpa.

    BalasPadam

Catatlah apa sahaja asalkan tidak menyinggung sesiapa.

Komen-komen yang tiada kena mengena atau sengaja dilontarkan untuk menyindir, akan kakcik buang. DIMAKLUMKAN JUGA, ADALAH HAK TUAN PUNYA BLOG INI SEPENUHNYA UNTUK MEMBUANG MANA-MANA KOMEN YANG DIRASAKAN TIDAK PERLU ADA ATAU DIBERI RUANG BERLEGAR DI SINI.

Ada pertanyaan dan segan nak letak komen? Sila emel ke : kakcikseroja@gmail.com