Kawan-kawan kakcik

Ahad, 17 Mac 2013

Mungkinkah suatu hari nanti, satay akan menjadi makanan mewah?...



Mula-mula dulu, harganya RM0.90 secucuk, sekarang
dah jadi RM1.20.  Mee rebus pun dari RM6.00, kini
RM6.80 semangkuk.  Kalau bawa telur dadar dan nasi
putih dari rumah tapi makan di restoran, sebab nak
'tunjuk lagak' sikit, ACI tak? (~_~)

41 ulasan:

  1. Assalam kakchik,

    Zaman saya berkerja dulu d area Bkt Bintang, Jln Pinang, Pavilion mee, laksa semangkuk antara RM8.00- RM9.00 ajer. So beli bekfast nasi lemak pagi2 at RM4.50 dpt makan utk lunch. Jimat gitu. hehehee...

    BalasPadam
  2. Mahalnya makanan kat situ.. Sate kajang masih bawah singgit

    BalasPadam
  3. buat sendiiri lebih murah kakchik heee

    BalasPadam
  4. mahalnya..jom la kakchik pi makan sate kajang

    BalasPadam
  5. assalamualaikum kakcik....inshaAllah...;)

    BalasPadam
  6. Beli je kat pasar malam...

    BalasPadam
  7. sate mana ni kak cik? hj Samuri ke?

    BalasPadam
  8. Secucuk singgit 2 kupang, mak aihhh..kalau yg jenih makan banyak cucuk macam saya ni.. *kira duit dalam purse* Huwaaaaaahhhhh!

    BalasPadam
  9. nnt nak mkn sate pun boleh sekali sebulan kot... kiki.. nak buat camner... semua mahai

    BalasPadam
  10. tak boleh makan selalu ler kalau cenggitu :)

    BalasPadam
  11. mungkin kot...kita x tau akan datang ekonomi negara kita mcm mana,,,

    BalasPadam
  12. dulu harga 0.40 secucuk sekarang kat tmpt saya 0.70 secucuk....makin naik harganya...

    BalasPadam
  13. selamat berhujung minggu kak cik..
    Tempat shima masih wujud satay 30-40sen hihihi..

    Sebab tu lebih byk memasak sendiri kat rumah walau hati tu teringin sgt nak mkn kat luar bila mood memasak ke laut dah hihihihi..

    BalasPadam
  14. Assalamualaikum,
    Masa kenal satey kajang dulu, reganya 30 sen...skrg 70 sen pun dah rasa sgt mahal n sesekali je pi mkn hu hu hu

    BalasPadam
  15. Makin naik harganya..buat sendiri ok jugak

    BalasPadam
  16. Salam. Apa khabar Kakcik? Biasa la tu kak.. Zaman sekarang ni, semua harga makanan dah naik harga.. Kalau dulu cuma 30 -50 sen je secucuk.

    BalasPadam
  17. dengar je khabar2 angin gaji nk naik maka pekedai berlumba2 naikkn harga....

    BalasPadam
  18. bukankah sekarang ia telah menjadi makanan mewah ?

    BalasPadam
  19. kat tempat saya masih 40 sen secucuk...heeee...
    kakchik pun area orang besar-besar punya golongan...

    BalasPadam
  20. heheheheh kt satay station dulu masa dia cume ada 1 cawangan dana penah mkn harga secck baru 70sen kak, skrg dh rm1.20.... huhuhu

    BalasPadam
  21. duluuuuuuuuuuuuuuuuu

    kalau nak makan roti canai telur , bawak sendiri telur ayam.
    Dia charge harga roti kosong jer.

    Kalau beli tomyam ayam , bawa ayam sendiri. Dia akan campur dengan ayam dari restoran tu...banyaklah sikit


    Itu kat KB ....duluuuuuuuuuu
    Sekarang tak tahulah boleh lagi ker tidak buat begitu

    BalasPadam
  22. dah sama taraf dgn nasi lemak kosong sebungkus...

    BalasPadam
  23. Rasanya yer, akan jadi makanan eksotik melainkan ramai yang pandai masak sendiri (dan rajin).

    BalasPadam
  24. kalau jenis gemok, mkn 3cucuk pun dh kenyang..tp nk order 3cucuk je mcm malu la pulak..hahaha

    BalasPadam
  25. takut kdg tengok kenaikan harga2 makanan skang ni !

    BalasPadam
  26. semua dah mahal sekarang...biler tgk satey ni terliur pulak...

    BalasPadam
  27. sedapnya sate,tp jarang2 makan...kolestrol tinggi..

    BalasPadam
  28. Waah mahalnyaa skrg nie..kan..makanan nie semua.. masuk je restoren harga jadi double..

    BalasPadam
  29. lepas PRU13 agak2 berapa naik. 150 kot.

    BalasPadam
  30. mak......
    rinduu kamu.
    ayu br berblog semula..

    harap sentiasa sejahtera...

    ps:
    makcik ayu nie niaga satay. secocok rm0.60

    BalasPadam
  31. mahainya sate sekarang ni...

    hai mak!!!

    BalasPadam
  32. assalamualaikum..

    tgk tempat kot....kat cni ada lg yg 70 sen huhuhhhh

    BalasPadam
  33. waduh...
    dah la sate feveret dayah..

    *mujur kat tempat dayah sate yg sedap tak semahal itu...

    BalasPadam
  34. sesekali teringin beli jugaklah.. tapi nak lagi puas hati.. buat sendiri.. tapi ntah bila.. ;)

    memang aci kakcik kalau bawak nasi putih + telur dadar dari rumah.. buat hati kering je makan kat kedai tu.. wakakaka.. ;)

    BalasPadam
  35. salam kakcik.

    satay hut tg.karang 80sen secucuk/sebatang. tapi tak pernah try

    BalasPadam
  36. mahalnya....satay ayam / daging pun dah lebih dari rm 1...ish ish.

    kakcik percaya tak satay ayam / daging RM 0.20 masih ada dijual.tapi....nun jauh di utara, kangar, perlis. saya pun baru tau...terkejut jugak.

    BalasPadam
  37. Sekarang ni saya dah tak mampu nak makan satay.. Hehehe

    BalasPadam

Catatlah apa sahaja asalkan tidak menyinggung sesiapa.

Komen-komen yang tiada kena mengena atau sengaja dilontarkan untuk menyindir, akan kakcik buang. DIMAKLUMKAN JUGA, ADALAH HAK TUAN PUNYA BLOG INI SEPENUHNYA UNTUK MEMBUANG MANA-MANA KOMEN YANG DIRASAKAN TIDAK PERLU ADA ATAU DIBERI RUANG BERLEGAR DI SINI.