Kawan-kawan kakcik

Rabu, 26 September 2012

Rabu - hari untuk bermalas-malasan dari menulis...



Mengapakah kita sentiasa perlu diingatkan untuk perkara sebegini? :(


DUA SAAT SAHAJA! Jadi jangan nak jadi juara bila lampu isyarat bertukar warna!


28 ulasan:

  1. Balasan
    1. Orang hanya suka mendengar dan mengikut kata hati sendiri. Kemudiannya menyalahkan 'pihak berkuasa' bila diri TERdenda! ;-)

      Padam
  2. siapa yang cipta wordless wednesday ni ek..?
    dan mengapa..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kakcik pun tak tahu dari mana asal usulnya. Yang kakcik tahu, bila kakcik tak ada ilham maka akan jadilah 'tanpa kata tak kira hari'... :)

      Padam
  3. salam k.cik..2 2 benda org payah nak ikut..bab toilet 2,kalau toilet awam x leh nak kata apa la sbb semua golongan yg guna.ni toilet kat opis pun Ya Allah macam org yg xde tamadun je guna..eee geli2

    BalasPadam
    Balasan
    1. Wsalam.

      Itulah kan? Tandas pejabat digunakan oleh orang dewasa yang semestinya berpelajaran, tapi mengapa boleh jadi macam digunakan oleh orang yang tak bertamaddun? Menyedihkan. :(

      Padam
  4. bab toilet tu, hampir kebanyakkan tempat memang kurang memuaskan, tapi kalau kat rumah reti pulak jaga kebersihan..

    lampu isyarat.. kat office ai ni agak kejam lampunya.. baru 2, 3 buah kereta lepas dah kuning, sape yang langgar gak, confirm camera sedia ada amik gambar.. :( sebab ai pun pernah kena sekali.. huhuhu..


    psstt: hehehe.. pinjam dak Nuha.. ibunya takmo sekali ke..?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kakcik selalu terfikir, kalau tak pandai 'jaga' tandas pejabat, tandas di rumah sendiri entah macam manalah gayanya...

      psssttt... kalau sudi 'dipinjamkan' diri itu, pastinya kakcik suka. Boleh buat teman kat rumah. :)

      Padam
  5. Saya memang tak faham kenapa kita perlu diingatkan pasal kebersihan toilet. Dah besar pastilah tanggungjawab masing-masing kan..hmmm

    BalasPadam
  6. 2 saat saja?????
    bab kebersihan tu...alahai....kadang2 camana kat rumah...gitulah akan dibuat kat tandas awam...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Dua saat selepas lampu isyarat bertukar merah, kamera akan berfungsi untuk merakamkan gambar kenderaan yang 'melanggarnya'. Agaknyalah (mama kan gagal BI)... ;-)

      Padam
  7. alhamdulillah...sekarang ni saya dah prektis utk slow down bila lampu kuning. ngeeee~

    BalasPadam
    Balasan
    1. Bagus... bagus... teruskan untuk berhemah di jalanraya. :)

      Padam
  8. oh kelmarin Chenta langgar jer ..tanpa niat ...
    berangan banyak ..

    kat situ xda camera rasa nyer ...
    ^__~

    BalasPadam
  9. sikap org kita dah jadi mcm ni..
    mungkin sbb dah campur ngn macam2 org..

    BalasPadam
  10. kalau terpaksa saja KZ guna public toilet..tak tahan dgn baunya..ada juga jumpa yg menyenangkan, terutama di shopping complex yg ternama.

    BalasPadam
  11. Besor-besor pun nok kena peringat jugok..tp bukannya pandai beringat pun..ikut sedap dia je....

    BalasPadam
  12. Bab toilet selalu jadi isu. Sebab tu saya tak suka gi tandas awam. Selagi boleh tahan...tahan jer >_<.

    BalasPadam
  13. entah la kakcik. cuma hairan, agaknya di rumah pun perangai serupa gini jugak ke nak kena bagi nasihat waima guna tandas. pun.

    BalasPadam
  14. kita dh cukup besar kan utk diingatkan sebegini rupa tapi tak cukup matang utk mengambil tindakan..

    BalasPadam
  15. Lupa, buat2 lupa, tak peduli, tak perihatin, bukan aku punya/bukan harta aku tak kisah..macam tu la selalunya.. kadang2 sinki kat pantry penuh sisa2 makanan, lepas guna tinggal je..

    BalasPadam
  16. sikap ambil mudah dan sambil lewa masyarakat malaysia.....

    BalasPadam
  17. 2 isu yg selalu orng mesia ambil mudah dan pandang sebelah mata kan kakcik!

    BalasPadam
  18. Kakcik bukannya tulih....taipje...hehe

    BalasPadam
  19. Menaip/menulis/memberi ingat lebih senang tapi nak suruh ikut susahnya tak tahulah kenapa.

    BalasPadam
  20. kalau kat toilet office dorang tak pandai nak buang tisu dalam tong sampah, letak atas tong sampah, kesian housekeeping kena kutip bekas2 dorang :'(

    BalasPadam
  21. Mmg kne ingatkn psl slalu x sedo diri. Itupun x ingat juger

    BalasPadam

Catatlah apa sahaja asalkan tidak menyinggung sesiapa.

Komen-komen yang tiada kena mengena atau sengaja dilontarkan untuk menyindir, akan kakcik buang. DIMAKLUMKAN JUGA, ADALAH HAK TUAN PUNYA BLOG INI SEPENUHNYA UNTUK MEMBUANG MANA-MANA KOMEN YANG DIRASAKAN TIDAK PERLU ADA ATAU DIBERI RUANG BERLEGAR DI SINI.