Kawan-kawan kakcik

Isnin, 27 Ogos 2012

'Mengejar' sinaran matahari pagi...





Ops... yang ini bukan matahari.  Ianya adalah gigi yang membuatkan mata
kakcik menjadi kabur dek rasa sakitnya yang terlampau.  Ada tak orang
sengal macam kakcik yang sanggup masukkan lensa kamera dalam
mulut untuk ambil gambar gigi?  Gambar-gambar matahari di atas
kakcik rakam dari hadapan klinik gigi yang kakcik pergi untuk
buat rawatan - tapi sampai sekarang kakcik rasa masih sakit
dengan pipi kakcik sedikit bengkak dan mata agak kabur!

37 ulasan:

  1. sian sakit gigi.. kalo sakit gigi paling azab le nk tido pon x leh.. huhu~ get well soon..
    saya kat opis tetiba je timing lunch hour lapaq ketaq2.. dasar x niat puasa kan.. memanjang je lapar~ hehehe..

    BalasPadam
  2. Kalu tengah sakit tak boleh cabut kot Kakcik. Tapi biasanya doktor akan bagi ubat dulu bila dah tak sakit bolehlah cabut..

    Sakit gigi aduh... memang tak boleh tahan.

    BalasPadam
  3. ekekek akk nie
    memang gempak .. siap masuk kamera dlm muloot ahahha
    kena cabut kak
    jgn tunggu lama ;))

    BalasPadam
  4. Sakit gigi memang menyakitkan hati...bila ada org dok bising2 rasa cam nak lempang je kak cik kan?

    Biasanya gusi kita akan bengkak time sakit gigi ni, bila dah surut bengkak tu selalunya sakit akan hilang.

    Kak cik try ambik vitamin c utk cepat surutkan bengkak gusi.

    BalasPadam
  5. adoii sakit gigi mmg tk dpt nk tahan2..terus rasa nk cabut je...huhuu

    BalasPadam
  6. assalamualaikum kakcik...sakit gigi mmg penyakit yg x boleh kita simpan...

    mama dtg singgah beraya yer...:)

    BalasPadam
  7. sian kak cik..selamat hari raya kak cik..maaf zahir dan batin

    BalasPadam
  8. klu sakit gigi mmg jadi haru dibuatnya.. sampai sanggup ambil gambar gigi yg sakit tu yer kakcik.. klu saya selalu bila dah cabut gigit yg sakit tu, lps tu lubang yang kecik yg buat gigi sakit tu saya cucuk dgn jarum sbb waktu sakit tak dapat buat gitu.. he..he..

    BalasPadam
  9. salam sejahtera KC

    Mama pun terasa2 mcm gigi rasa kebas2,nak makan pun berkira2.Tapi sempat ambil gambar tu, memang betul2 bloggerlah..
    Rumah Tun tu tak jauh dari rumah, kat sri kembangan juga.
    Tiap tahun ke sana, tak jumpa tu sbb tak nak salam1 tgk cukuplah kot.

    BalasPadam
  10. Alamak ...gmbr lat yg tak tahan.. Hihihi

    BalasPadam
  11. yelah kak sakit gigi ni mmg sakit...ummm tak tahan.

    semua serba tak kenakan..utk mengurangkan rasa sakit..cuba kak kumur dgn air garam,guna air suam.dah kumur agak kebas,lps tu oklah kak..atau kak masukkan serbuk kayu manis,kat tempat sakit tu..dah pergi klinikkan..nti oklah tu.

    BalasPadam
  12. alaaa...
    kesiannya kak..

    pain killer ada?

    BalasPadam
  13. Nice blog :)
    salam kenal sobat :)
    di tunggu kunjungan balik.nya ya !terimakasih ...

    BalasPadam
  14. alaa syian nyer kak cik.. raya2 sakit gigi .. aduhai terasa lah pulak kat gigi saya.. semoga cepat sembuh yer.. Syafikallah.. Amiinnn

    BalasPadam
  15. uiks kak chik....masuk lensa kamera dalam mlut...xsanggup rietta....siksa nk buka mlut satu hal...terkena air liur satu hal....

    PSS...gg kak chik masih sakit lg?

    BalasPadam
  16. hahahaha. masukkan kamera dalam mulut??hehehehe.. dasyat betul

    BalasPadam
  17. paling risau sakit gigi kak..dulu pernah sakit gigi sampai bengkak muka:)

    BalasPadam
  18. hehehhe..kelakau la kakcik ni..moga cepat sembuh akak..:)

    BalasPadam
  19. hehe...klakar lah kakcik, masukkan kamera dlm mulut..

    BalasPadam
  20. sakit gigi tak leh buat open hse lah kakcik

    ati nak dtg raya ni...hihi

    BalasPadam
  21. aduhai siannya kakcik....sakit gigi ni buat kan kita cepat marah kan....

    BalasPadam
  22. Sakit gigi.. adoi..kesian Kak cik..Moga kakcik cepat sembuh dari sakit gigi

    BalasPadam
  23. Sakit lain boleh tahan lagi, tapi kalau sakit gigi...owh tidak...memang tak tertahan. Semoga cepat sembuh yer kakcik.

    BalasPadam
  24. alahai ciyannye raye2 sakit gigi.. moge cepat sembuhnye!

    BalasPadam
  25. kalau sakit gigi...memang alamatnya yang lain pun akan rasa sakit jugak kan mak? saya serik...!

    BalasPadam
  26. Assalamualaikum,
    Ohhhhh sakit gigi jangan dok buat main, karang tak pepasal terajang orang. Jarum jatuh lantai pun rasa macam kaki gajah sedang hentak bumi...

    Cabut tak kakcik? Byk2 rehat ya...moga cepat surut sakit tu

    BalasPadam
  27. Kalau sakit gigi memang tak boleh tahan.. Lagilah kalau berlubang..

    BalasPadam
  28. Kakcik ..saya suka tengok langit...sambil tengok , sambil fikir berapa lama lagi agaknya saya diberi peluang untuk melakukannya..

    BalasPadam
  29. alahai..kesian kakcik..tak hilang lagi sakitnya. moga cepat baik.
    saya pun rasa ngilu je geraham atas kiri ni..nak makan pun rasa tak selesa...ni kes berlubang tak tampal la ni..huhu

    BalasPadam
  30. kakcik, sakit gigi mmg bahaya. last year saya sakit gigi (3 gigi berlubang) tapi x nak jumpa doktor, tiap2 mlm asyik mkn pain killer jer. pastu, satu hari tu mata sy dah merah, lepas tu dah tak nampak sebelah. gi pakar mata, katanya tekanan di anak mata tu terlalu tinggi, dah kena cucuk mata tu. saya MC 2 minggu sbb mata x nmpk sebelah. 2 kali kena inject ubat direct ke dlm mata. kos rawatan dkt 2k. lps mata dah sihat tu, sampai sekarang, kalau gigi sakit je, cepat2 saya gi dentist.

    BalasPadam
  31. semoga cepat sembuh. kalau sakit gigi mmg tak tahan kan kakcik.

    BalasPadam
  32. Salam ..

    Waaa.. cantik permandangan tu .. Moga cepat sembuh dari sakit gigi tu.. hehe .. =)

    BalasPadam
  33. Mudah2an sakit gigi kakcik dah ok.

    Selamat hari raya utk kakcik sekeluarga.

    BalasPadam

Catatlah apa sahaja asalkan tidak menyinggung sesiapa.

Komen-komen yang tiada kena mengena atau sengaja dilontarkan untuk menyindir, akan kakcik buang. DIMAKLUMKAN JUGA, ADALAH HAK TUAN PUNYA BLOG INI SEPENUHNYA UNTUK MEMBUANG MANA-MANA KOMEN YANG DIRASAKAN TIDAK PERLU ADA ATAU DIBERI RUANG BERLEGAR DI SINI.