Kawan-kawan kakcik

Ahad, 15 Julai 2012

14/7/2012 - menyibuk di Sport Planet Ampang...

Budak Sepet yang sanggup bangun awal di hari cuti semata-mata hendak mengikut ayahnya.

Di kain rentang itu tertera acaranya.

Sebahagian dari para peserta.

Walau sudah 'separuh baya', tapi masih punya tenaga.

Si Sepet yang teruja.

Pasukan Orange.

'Go Orange'

Sarapan pagi.

Sepak mula oleh YBhg Tan Sri Dato'...
En. Suami bermain di posisi penjaga gol pasukan Orange A.  Pasukan
ini mendapat tempat ke 3 sahaja.

Makan tengahari.

Sekadar soalan :  mengapakah agaknya ada manusia yang sangat sukar untuk menepati masa?  Apakah kerana sikap ego dengan memikirkan 'tanpa aku acara tidak akan berjalan', maka kepentingan masa itu sanggup disia-sia?

17 ulasan:

  1. kalau nak tahu rupa ayah BS masa kecik, tengoklah rupa BS sekarang.

    betul tak kakcik ?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Mungkin betul - dan saya baru perasan! :)

      Padam
  2. KakCik
    I pantang dgn orang yg tak menepati masa. Lagi grrrr bila dia dah lewat, tak reti mintak maaf atau pun tak berhemah nak beritau dulu melalu telefon.

    Semua nih tak perlu kesekolah untuk belajar sbb kita boleh guna common sense. Sekian *tetiba rasa geram pulak, hehe*

    BalasPadam
    Balasan
    1. CS...

      my En Suami tu kalau berjanji dengan dia, memang kena tepat. Tapi itulah, dia hanya semut yang tiada bisa, mana nak lawan dengan naga yang tujuh kepalanya!

      Padam
  3. hahaha.... dah selalu sangat dengan situasi sedemikian akak. dah lama la tak main futsal kat sini.... antara gelanggang yang terbaik....

    BalasPadam
    Balasan
    1. Geram kan? Macam takde dosa je bila dah lambat terlenggang lenggok pula...

      Padam
  4. happeningnyer kakcik... :-) orange lg... ada ant kita ssh nak tepati masa kakcik... lumrah...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kakcik cuma dapat panas dan peluh je. Tapi seronok juga tengok suami beraksi. :)

      Padam
  5. ohhooo... kalo tak tepat waktu, mmg sgt mengecewakan...

    BalasPadam
  6. Kakcik kan bodyguard encik suami.....mana2 berdua.

    BalasPadam
  7. Paling tak suka klau tak tepati masa nii... Rasa nk meroyan jer...lagi la bila dh tak tepati masa pas tu buat muka tak bersalah..laginla hanginnn satu badan..

    BalasPadam
  8. ada aktiviti riadah macam ni seronok juga, tp memang tak seronok menunggu kan?

    BalasPadam
  9. selepas warna kuning dan hijau, sekarang timbul kesukaan pada warna oren pula, ya!

    tapi IM masih tetap dengan warna....hitam!

    BalasPadam
  10. As salam Kakcik,

    Sihat? Nampak ceria semuanya berbaju oren! :))

    Lama tak singgah ke sini...rindu pulak rsnye... Manusia ni mmg mcm2 perangai... kan...sabar jelah...

    BalasPadam
  11. hadoila..mmg susah klu nak berusrusan dgn meke2 yg suka lambat ni..sabo je laa... salam kenal..

    BalasPadam
  12. lebih suka kita menunggu dr org menunggu kita... Kalau lewat sgt siapa yg tak hangin... Kena bg reason sebab apa lambat!

    Go Oren! Go owen..

    BalasPadam

Catatlah apa sahaja asalkan tidak menyinggung sesiapa.

Komen-komen yang tiada kena mengena atau sengaja dilontarkan untuk menyindir, akan kakcik buang. DIMAKLUMKAN JUGA, ADALAH HAK TUAN PUNYA BLOG INI SEPENUHNYA UNTUK MEMBUANG MANA-MANA KOMEN YANG DIRASAKAN TIDAK PERLU ADA ATAU DIBERI RUANG BERLEGAR DI SINI.