Untuk program Integrasi pada kali ini, kakcik hanya teruja hendak meletakkan gambar-gambar dengan sedikit catatan sahaja. Berbanding dengan lawatan ke Sarawak dan Sabah dulu, banyak juga yang kakcik ceritakan tentang perjalanan dan pengalaman sewaktu di sana. Kenapa dan mengapa jadi begitu, biarlah kakcik pendamkan sahaja walaupun kakcik tahu tiada yang bertanya.
Pembuka selera - habis dimakan. |
Jari dan cincin itu bukan kepunyaan kakcik, ya? Hidangan ini juga habis dimakan. |
Ikan masak apa entah - hendak tahu nasibnya, tunggu hingga gambar terakhir! |
Nasi goreng - tiba sewaktu perut sudah hampir penuh. Sayang, kan? |
Ayam bersama kerabu mangga. Disebabkan masalah gigi, kakcik tak berani hendak memakannya. |
Udang goreng mentega - habis dimakan. |
Buah-buahan. Rasanya adalah berbaki beberapa hiris. |
Persembahan dari peserta Sabah dan Sarawak. |
Persembahan canggung dan hadrah didatangkan khas dari Kedah. Mereka juga adalah kakitangan Bernas Wilayah Utara. |
Persembahan dari Pantai Timur (akademi seni apa, kakcik dah lupa). Tarian Wau Bulan dan Ulik Mayang. |
Inilah kepala ikan yang tercongok kehairanan! hehehe... |
melelh sy..da la tgh lapar ni
BalasPadamAppetizer tu memang mengancam kak cik.. lama dah tak makan ni..
BalasPadamsedaaaapnyer...
BalasPadamPembuka selera tu betul betul membuka selera saya kakchik
BalasPadampembuka selera tu lazat la mak
BalasPadambanyaknya food kak oii..
BalasPadamA`ahlah Kakcik. Stail mkn org Cina selalunye dihadapkan dulu lauk-pauk. Kendian baru disuruh mkn nasi. Mmg le tak menjadi. Tap elok gak. Bia carbo tu kurang dr badan. Protein lebih sikit tak pe. Tu yg bt badan kite tak lesu. Kan?
BalasPadamMenarik betul nampaknya pembuka selera tu kakcik...
BalasPadamAmboiì.,brapa course tu? Sungguh menyelerakan
BalasPadamsukanya dimsum tu!! =D
BalasPadam