Kawan-kawan kakcik

Selasa, 29 Mei 2012

Jom ke Rantau Panjang pula...


Kakcik hanya mengeluarkan duit di sini.  Beli 'baju bola' ManCity
untuk Budak Sepet dan MU untuk Bangcik.


Sebelum tengahari, pelbagai jenis lauk-pauk telah tersedia.

Aiskrim yang agak 'lain' cara penyediaannya.

Hmmm... sampai terpaksa keluarkan duit lagi!
Sebaik selesai mengempiskan poket dan dompet, para peserta dibawa makan di Restoran Malay Thai Seafood...

Pak Aji ni kata kepada kakcik : 'Apalah asyik ambil gambar tanpa model?'. 
 Jadi, kakcik mintalah dia beraksi untuk kakcik rakamkan gayanya. :)

Kerabu mangga.

Daging masak merah.  Disebabkan gigi kakcik sudah tidak kuat untuk
mengunyah (serius ni), tak dapatlah kakcik menikmati keenakannya.

Telur dadar - ha... yang ini kakcik boleh kunyah walaupun bahagian
yang garing agak sukar juga bagi kakcik memamahnya. :(

Tomyam putih ini memang sangat-sangat-sangat sedap bagi tekak kakcik.

Entah apa saja yang mereka cari sampai bersesak-sesak begini!

24 ulasan:

  1. Welcome to rantau panjang ^_^

    Tak best la kakcik dtg sini time wani tak de...huhuhuu

    BalasPadam
  2. Kak cik Aina suka negeri2 kat Pantai Timur ini, salah satunya bab makanan. Pelbagai, kadang2 benda kita tak pernah tengok pun ada.

    BalasPadam
  3. bila tengok gambar2 ni semua..rasa nak pergi lagi...
    tunggu tahun depan laa pulak...sebab baru jer pergi bulan feb ari tuu..

    BalasPadam
  4. aduhhhh kerabu mangga....

    saya dah bertahun2 tak ke area sini...jika ada rezeki tak mnolak mmg ;)

    BalasPadam
  5. dulu2 kalau gi sini, semua pakat dok borong beli toto
    hehe

    BalasPadam
  6. salam kakcik

    seronoknya ke Rantau Panjang, tina tak sampai lg, tah bila lah berpeluang nak pergi

    BalasPadam
  7. Suka lagi pergi pengkalan kubur...

    BalasPadam
  8. Chik Na yg org kelantan ni pun dah lama tak pergi Rantau Panjang ..

    BalasPadam
  9. memang syurga kan tempat ini.

    BalasPadam
  10. hm, pernah pegi, brg2 pun murah....Salam, Kak Chik, nk mintak tlg bleh x? bleh x Kak chik tlg komen kat http://ladygreen3011-ayuni.blogspot.com/2012/05/jawi-malaysia-heritage-treasure.html tentang kepupusan tulisan jawi. Komen hanya di gunakan utk pembelajaran sebab lecturer nk tgk pendapat blogger, terima kasih....

    BalasPadam
  11. ala..sayangnya mak takleh mkn daging merah tu....

    BalasPadam
  12. yang pastinya,
    poket mesti kempis,
    tak apa keluarkan lagi yang tersimpan tu, kakcik.

    BalasPadam
  13. ermm best nyer jalan2 kelantan saya suka makan sup perut kat rantau panjang sedap sangat....

    BalasPadam
  14. kalu yg antu supink mmg syok gi situ hehehe

    BalasPadam
  15. rombongan cik kiah ke?

    kalaulah ati dpt ke sana
    nak sgt borong pinggan mangkuk
    yg cantik2 :)

    BalasPadam
  16. nak cari parking punya la seksa kalau time cuti mcm ni,kan...mmg kempis poket kalau kesana...cadar,comforter...eiii rambang mata...

    BalasPadam
  17. Tak jem ker kakcik cuti-cuti sekolah ni.

    BalasPadam
  18. tomyam putih???

    peeergghh tetiba rs kecur air liur

    BalasPadam
  19. pernah jgk makan kat area sinun... memang sedap esp tomyam putih...

    BalasPadam
  20. perghhhh mesti sedap tomyam dia kan...

    BalasPadam

Catatlah apa sahaja asalkan tidak menyinggung sesiapa.

Komen-komen yang tiada kena mengena atau sengaja dilontarkan untuk menyindir, akan kakcik buang. DIMAKLUMKAN JUGA, ADALAH HAK TUAN PUNYA BLOG INI SEPENUHNYA UNTUK MEMBUANG MANA-MANA KOMEN YANG DIRASAKAN TIDAK PERLU ADA ATAU DIBERI RUANG BERLEGAR DI SINI.

Ada pertanyaan dan segan nak letak komen? Sila emel ke : kakcikseroja@gmail.com