Kawan-kawan kakcik

Khamis, 29 Mac 2012

Untuk kesekian kalinya...

... terperangkap dalam kesesakan lagi.  Keluar rumah 6.30 petang dan tiba di Hospital Pakar Al-Islam, Kg. Baru pada waktu Maghrib ...

Melalui JLT2 (MRR2) dan masuk ke Jalan Ampang melalui Kg. Pandan,
sekiranya keadaan tidak sesak boleh sampai dalam masa 15 minit sahaja.

Pernah dengar laporan lalu-lintas di radio tak?
'Jalan Lingkaran Tengah 2 (MRR2)  dari Pandan Indah menuju
Ampang dilaporkan sesak'...
Sementelah kamera sudah di tangan, rakamlah apa sahaja...

Langit yang cerah dan indah...

Masih sesak lagi...

Hampir Maghrib - masih mencelah-celah mencari arah...

Tujuan ambil gambar ini? 
Saja suka-suka...


14 ulasan:

  1. salam kakcik, hari-hari trafik jam. sabar ye kakcik, jangan stress

    BalasPadam
  2. hehehe kat mana2 sekarg ni jalan jem...even jalan kampung pun jem.....macaman nak buat ye...kena buat kete terbang la cam ni...tunggu ye kak cik ABK tengah proses nak buat turbo nya dulu

    BalasPadam
  3. Kl ada tempat yang tak jam ke kak?

    BalasPadam
  4. sabar la mak~~la ni mana2 pun jem~~kat perlis je yang takde trafik jem~he~~

    BalasPadam
  5. haah, betul2 kat perlis je kot yang tak jem..:) Kl memang jem teruk skarang.even pekan parit raja here pun jammed agak teruk juga...

    masa hantar adik hari rabu lepas2 office hour pun jem gila..tambah2 terowong smart tutup, aiiiyoou..saya memang tak boleh pilih kl sebagai tempat tinggal, serabut dengan environment yang mcm2..but my sister said dia sudah biasa..huhu..dia kata lagi enjoy naik train..

    BalasPadam
  6. MRR tu - kalo lepas pukul 4petang - memang sesak giler...

    kakcik should try - guna jalan dalam le plak...
    masuk ikut pandan jaya terus ke desa pandan
    then keluar ke jalan ampang kat lanson place tu...
    bleh terus ke jalan tun razak ikut ampang park
    nak ke kg baru - dah tak jauh sangat lah... sesak pun sekejap aje tu....
    kurang le stress kekdahnya....

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kami lalu jalan itulah semalam. Bangunan tinggi dalam gambar terakhir itulah Lanson Place. Sementara nak sampai ke traffic lights selepas LP tu, sesaknya bukan main. :(

      Padam
  7. stresnya sy kalau hari2 mcm ni =(

    BalasPadam
  8. Sesak membawak ke stress membawak ke sakit!

    BalasPadam
  9. mmg sesak jiwa ngan jem tapi okay pe kakcik pnuhkan masa ngan mgambil gambar hahahaha terisi le masa2 bosan tu ;)

    BalasPadam
  10. Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,

    Minta jasa baik pihak Tuan untuk linkkan blog JOURNEYMAN http://journeyisman.blogspot.com/ dalam SENARAI 'BLOG PILIHAN' milik Tuan agar maklumat dan info2 Politik dapat kita kongsi bersama.

    Akhir Kalam, semoga penulisan anda dapat memberi inspirasi buat pembaca lebih matang dalam menentukan masa depan politik Negara, Insyaallah.


    Blog anda juga telah saya senaraikan antara blog menarik yang WAJIB dikunjungi pembaca di blog saya. Sekian. TERIMA KASIH



    "Paparan Info Politik menjangkaui sempadan ideologi."


    http://journeyisman.blogspot.com/

    BalasPadam
  11. kalu jem memang stress r..baru kat ganu..kalau kat KL mau nangis cheqna ni =)
    tapi bak kata org alah bisa tegal biasa kan ma

    BalasPadam
  12. tu pasal saya tak sanggup masuk KL kakcik..haha

    BalasPadam
  13. Setiap hari jem aje jln,sabar jelah kakcik.

    BalasPadam

Catatlah apa sahaja asalkan tidak menyinggung sesiapa.

Komen-komen yang tiada kena mengena atau sengaja dilontarkan untuk menyindir, akan kakcik buang. DIMAKLUMKAN JUGA, ADALAH HAK TUAN PUNYA BLOG INI SEPENUHNYA UNTUK MEMBUANG MANA-MANA KOMEN YANG DIRASAKAN TIDAK PERLU ADA ATAU DIBERI RUANG BERLEGAR DI SINI.