Kawan-kawan kakcik

Jumaat, 16 Mac 2012

Sudah makan? Makan apa?...

Ada yang makan roti sahaja ke?

Kalau boleh habiskan semua ini dengan sekali hadap sendirian,
memang boleh mencungap!

Adegan yang jangan ditiru.  Hospital adalah tempat menerima rawatan,
jangan dibuat seperti di rumah sendiri!



56 ulasan:

  1. salam kakcik

    ramai dh kwn2 lyn roti gardenia yg baru nih... teruja nk try gk lah nih...
    sapa yg sakit yek kakcik?

    BalasPadam
    Balasan
    1. W/salam Nor.

      Anak saudara kakcik demam sudah seminggu. Mulanya disyaki kena demam denggi. Alhamdulillah tidak. Sebab dah seminggu dan selera makannya hilang, terpaksalah masuk wad untuk di'drip'.

      Padam
  2. alaaa..kakcik dah kita bayar bil..bila lagi nak buat mcm rumah sdri....heheheheh!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Asal jangan mengganggu keteteraman pesakit lain, tak apalah kot, ya Kaklong? :)

      Padam
  3. sapa sakit kak...
    wauuu kalau habis sekali makan roti tu mmg boleh kenyang sgt2 tu kak

    BalasPadam
    Balasan
    1. Bukan setakat kenyang sangat-sangat. Mahu tak bangun terus kot! :)

      Padam
  4. roti yg ada cheese tu sedap lah kakcik!

    werr... sapa yg warded tu kak????

    BalasPadam
    Balasan
    1. Roti keluaran Gardenia selalu memuaskan hati kakcik. :)

      Padam
  5. kakcik selalunya macam tu lah, hospital mu rumah ku jua... ;p

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahaha... jangan sampai pengawal keselamatan datang, sudah! :)

      Padam
  6. Balasan
    1. Sebab sedap tak sedar makan satu demi satu. Hehehe...

      Padam
  7. hamboi...aksi ganas ni
    hahahahaha
    pagi tadi makan roti gakk
    hari jumaat sibuk sket ma...ni baru leh bersenang lenang =)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Cheqna bukan cuti ke hari ni?

      Pagi tadi mama makan tiga keping roti canai dengan kuah kari. :)

      Padam
  8. kami mkn nasi dgn ikan tongkol..roti ni bese mkn sblm dpt gaji heheheeh

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kakcik suka makan nasi dagang dengan gulai ikan tongkol. :)

      Kakcik belum dapat gaji lagi untuk bulan Mac ini... hehehe...

      Padam
  9. Saya makan ikan berlada, sup sayur=)

    semioga dia cepat sembuh..=)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Makan begitu sahaja atau makan dengan nasi? :)

      Padam
  10. saya makan kebab.. adik beradik roti jugak kan?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kebab inti apa? Kakcik suka kalau ada mayonis. :)

      Padam
  11. Saya mkn rewang di rumah ipar saya kak. ........
    Adakalanya mkn di katil hospital nie best rupenya kak ekekekke

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ieda cuti ke hari ini?

      Bila perut sedang kelaparan, makan di mana pun mungkin sedap. :)

      Padam
  12. Alhamdulillah.. dah makan.. air tangan mak.. kari ikan, sambal belacan dan ulam2an.. adegan di hospital tu, family saya pun mcm tu jugak kak.. bilik hospital dah jadi mcm rumah sendiri.. he..he..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Alhamdulillah. Sedapnya dapat makan makanan yang dimasak oleh mak, kan Fea? :)

      Padam
  13. Assalamualaikum Kak Cik

    moga yg sakit cepat sembuh
    yg sihat kenyang makan roti

    BalasPadam
    Balasan
    1. Wa'alaikummussalam Atuk...

      tapi perut kakcik ni tak boleh bertahan dengan roti je. :)

      Padam
  14. salam kakcik..

    roti macam ni kalau buat makan petang kat pejabat ni pun dah kira alhamdulillah syukur...dapat mengalas perut..

    BalasPadam
    Balasan
    1. W/salam Siti.

      Konon2 makan roti je. Bila balik ke rumah, kelam kabut kakcik goreng nasi sebab perut dah mengamuk. :)

      Padam
  15. hospital mu, hospital ku jua...

    haha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kalau hospitalku, sesuka hati kakciklah jawabnya nak buat apa. :)

      Padam
  16. haha... kalo dah satu family berkampung cenggitu, dah tak rasa macam dok spital ekk.. hihi.. yang penting dapat ceriakan yang sakit..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yang jadi masalahnya, sisakit pulak naik rimas sebab dah tak berdaya ditambah dengan bising orang yang datang... hehehe...

      Padam
  17. qema makan nasi kerabu lunch hari ni kakcik, ni lapar balik sikit sangat nasi tadi ..nampak sgt selera makan kuat ekeke

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sedapnya nasi kerabu. Kena dengan kuah tumisannya tu, amboiiii tak payah berlauk rasanya. :)

      Padam
  18. hehehe..yg mana satu sakit ni...bukan main bagus punya landing sibaju oren tu...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sibaju oren tu abang kepada yang masuk wad. :)

      Padam
  19. kalau bilik private mmg dah jd cam umah sendiri kak chik.hehehe

    BalasPadam
  20. mungkin di rumah sendiri, dia tak buat macam itu.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kat rumah sendiri, lebih dari itu kecoh dan kecahnya. :)

      Padam
  21. sekali sekala lepak kat spital seronok jugak mak. kehkehkeh!

    *mak, soalan mak saya dah jawab kat entri terkini.. :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahaha... mak pun sesekali berfikir macam tu. Makan tidur je. :)

      Padam
  22. Salam Kakcik,
    makan apa lagi, rotilah Kakcik tapi roti diorang lebih sedap dr Gardenia tuh!

    BalasPadam
    Balasan
    1. W/salam Yong...

      tengok gambo pun saya tahu roti kat sana lebih sedap. :)

      Padam
  23. assalamualaikum kakakku kakcik..

    semoga segera sembuh..

    saya kalau makan roti satu lori pun tetaap juga nak nasik..melampau tak gitu.. hihihi..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Wa'alaikummussalam Dik Mad...

      samalah kita. Perut kampung ni tak maunya dipujuk dengan roti je. :)

      Padam
  24. semoga anak saudara akak cepat sembuh.....

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih Eelobor. Nampaknya dia dia dah makin sihat. Alhamdulillah.

      Padam
  25. TAKPER..BUAT MCM TU BOLEH HILANGKAN STRESS DUDUK HOSPITAL..*_*

    BalasPadam
    Balasan
    1. Jururawat pulak yang stress jadinya, Bui. :)

      Padam
  26. As salam Kak Cik,

    Semoga anak saudar kakcik lekas sembuh...
    Kalau sy anak beranak sakit mcm tu jgklah jdnye... berkampung mcm rumah sendri, klau kat Gh xboleh nak wat gitu mau kena halau dgn guard hehehe...

    BalasPadam
    Balasan
    1. W/salam Marya...

      Kalau di GH, mesti kena 'sound' dengan jururawat punya!

      Padam
  27. kalau kitorang siap bawak toto lagi hehe.. Siapa sakit kakcik. Semuga sembuh.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kadang2 jadi macam tu juga Kak Pah. Siap bawa bantal dan selimut. :)

      Padam
  28. haha..melepak kat hospital namanya tu..sedap la plk nengok roti2 tu..

    BalasPadam

Catatlah apa sahaja asalkan tidak menyinggung sesiapa.

Komen-komen yang tiada kena mengena atau sengaja dilontarkan untuk menyindir, akan kakcik buang. DIMAKLUMKAN JUGA, ADALAH HAK TUAN PUNYA BLOG INI SEPENUHNYA UNTUK MEMBUANG MANA-MANA KOMEN YANG DIRASAKAN TIDAK PERLU ADA ATAU DIBERI RUANG BERLEGAR DI SINI.

Ada pertanyaan dan segan nak letak komen? Sila emel ke : kakcikseroja@gmail.com