Kawan-kawan kakcik

Selasa, 31 Januari 2012

Ruang komen (menjawab soalan Tn. Hj. Al-Lavendari)...

Soalannya :



Jawapannya :


1.  Pergi ke Papan Pemuka (Dashboard).  Pilih Tetapan.


2. Pilih Ulasan

3. Tandakan pilihan yang ketiga.

4.  Simpan tetapan yang dipilih.

Diharap saya telah menjawab soalan yang dikemukakan oleh Tn. Hj. Al-Lavendari. :)

30 ulasan:

  1. Tutorial kakcik lengkap dan tepat, mudah diikut. Tuan Hamzah mesti suka...

    BalasPadam
  2. Kakcik,
    Saya dgn Q dah naik malas nak Cuba menukar. Asik tak menjadi jerk.. Nak try tutorial kakcik ni pulak,, teliti tengok jelas Dan senang paham gitu. Tenkiu kakcik

    BalasPadam
    Balasan
    1. Uiks...ni sama mcm saya Dan Q punya nih.. Tapi kakcik waktu dia tu yang bermasaalah.. Kita post siang.. Dia catat situ 3 pagi camtu...

      Padam
    2. Kakya... waktu yang ditunjukkan memangnya tak betul. :(

      Padam
    3. Tu la kan.. Tapi komen box ni best, cuma time dia tu jek... Kakya ngan Q dah puas cari tutorial dialam Maya ni... Camtu gak jadinye.. Lelama Q ckp, lantak aar dengan waktu tu DO... Hehehehehe..

      Padam
    4. kakcik, saya tak pernah tau ada kekdah sebegini, sebab saya punya tu mmg macam dah dirangka sendiri, so mulanya saya pikir tu blogspot punya orang punya kerja lah, maka itulah yg saya jawab bila ciksomuffin tanya dulu wakakakaa...serius, saya taktau menahu ada kekdah gini tau.

      bab time tu, macam yg saya nasihat kat D/O tulah, bior lantak kat dialah hahaha...sebab saya percaya tu org blogspot punya kerjalah...nanti pandailah depa betulkan sendiri...

      Padam
    5. Q.. Banyak yang kita post komen subuh2 buta kan? Tak pun time tak sepatutnya.. U kan Q.. Mmg sume lantak jek..hahahah.. mampuih kakcik marah kita menyemak kat blog dia nih.. Sori kakcik...

      Padam
    6. salam. maaf nyibuk hee.

      bukan untuk masa, kita boleh set dekat waktu?

      masuk kan GMT+08.00 time zone KL. nnt dia oke la balik.

      try dulu eh :))

      Padam
  3. Waaa... ni leh wat E-Book Tutorial ni kak chik...hehehe

    BalasPadam
  4. hehe.. maka terjawab sudah soalan saya jugak.. saya pun dah lama nak tanya, tapi tertahan2 kat anak tekak.. kehkeh..

    BalasPadam
  5. kakcik pun dah pandai buat tutorial lah..:)

    BalasPadam
    Balasan
    1. terima kasih kakcik .. cepat sungguh kakcik bertindak. saya belum cuba lagi. nampak macam mudah sangat. kalau jadi atau tak jadi nanti, saya akan kembali.

      Padam
    2. saya datang lagi .. saya dah cuba dan jadi. rupanya senang sangat. silap tak tanya lebih awal. terima kasih banyak2. tak jadilah saya berpindah ke wordpress.

      komen kakcik di entri terbaru saya telah saya jawab menggunakan format baru.

      terima kasih sekali lagi.

      Padam
  6. terima kasih kak cik, saya pun baru tahu nih;)

    BalasPadam
  7. ada gak ilmu baru yg saya boleh belajar ari nih.... hihihi

    BalasPadam
  8. Terima kasih kakcik...
    Dah lama saya cari ni... Kat sini ada lagi mudah...

    BalasPadam
  9. Ringkas dan mudah...terima kasih kak cik, bukan tuan haji seorang saja yg teringin nak tau, nasib baik tuan haji tanya dulu kalau tak kempunan le kami...hehehee...

    BalasPadam
  10. baru nak tanya kakcik. bagus la..kakcik thanks for sharing mering...(bukan mereng tau)

    BalasPadam
    Balasan
    1. tak dapat buek. sebab background saya "luarbiasa". hehehe

      Padam
  11. kakcik..nanti ada masa akak pun nak ikutlah..apa yang kak cik kongsikan ni..kalau tak faham..akak tunggu hero bongsu balik cuti..lagi mudah kan..tau siap je..

    BalasPadam
  12. Saya pun pernah komen tentang setting komen yang baru ini. Di mana, untuk melihat ruang komen, kali pertama memang tak appear. Kena refresh baru keluar. Kadang-kadang kena refresh 2 kali baru dapat ruang itu dan baru boleh komen.

    BalasPadam
  13. good effort, kakcik. tp, den lom sempat nak coba.yg 'pos melekat' dlu tuh pon...errmmm..errmmm..ajer...hikhikhik...

    BalasPadam
  14. Kakcik,

    Salam,

    Terima Kasih, akak baru buat..heheheheh terima kasih bebanyak tutorial kakcik mudah faham dlm BM akak fening sebab dashboard akak BI tapi dah berjaya ditukar..TQ

    BalasPadam
  15. salam, datang dr blog cheqna...thanks suka style cenggini ;)

    BalasPadam
  16. saya pun dr blog cheqna.. TQ kakcik.

    BalasPadam
  17. Ruang komen mcm ni memang mudah...pandai kakcik buat tutorial...

    BalasPadam

Catatlah apa sahaja asalkan tidak menyinggung sesiapa.

Komen-komen yang tiada kena mengena atau sengaja dilontarkan untuk menyindir, akan kakcik buang. DIMAKLUMKAN JUGA, ADALAH HAK TUAN PUNYA BLOG INI SEPENUHNYA UNTUK MEMBUANG MANA-MANA KOMEN YANG DIRASAKAN TIDAK PERLU ADA ATAU DIBERI RUANG BERLEGAR DI SINI.