Kawan-kawan kakcik

Khamis, 26 Januari 2012

Hafalan Shalat Delisa...


Boleh ditonton di Astro First



Bagi yang dah tak larat nak buang airmata kerana menonton Ombak Rindu, bolehlah menonton filem Hafalan Shalat Delisa untuk menyambung bengkak di mata...

Dari SINI :

Delisa (Chantiq Schagerl) mostly a cheerful little girl, lived in a small village named Lhok Nga on the coast of Aceh, has a wonderful life.

As the youngest child of the family of Abu Usman (Reza Rahadian), Her father works in an oil tanker of an international oil company.

Delisa very close to her mother that she called Ummi (Nirina Zubir), and the third sister Fatimah (Ghina Salsabila), and the twins Aisha (Reska Tania Apriadi) and Zahra (Riska Tania Apriadi).

December 26, 2004, Delisa with Ummi was getting towards the prayer exam when suddenly an earthquake. An earthquake that quite make Ummi and her sisters frighten. Suddenly the tsunami struck, eradicate their small village, destroy their school, and washed away Delisa as well as hundreds of thousands of other in Aceh and other parts of the coast in Southeast Asia.

Delisa was rescued by a soldier named Smith, after days passed out on the rocky hill. Unfortunately, serious injuries makes Delisa's right leg must be amputated. It makes soldier Smith wanted to adopt her, but Abu Usman managed to find Delisa. Delisa happy together again with her father, though sad to hear news of her sisters has gone to heaven, and Ummi still not found.

Delisa has become a little angel who shared a laugh in every presence. Although it was heavy, Delisa has been taught how painful can be a force to keep pace. Although tears wont stop flowing, but Delisa trying to understand what it is sincere, doing something without expecting replies

'Delisa love Ummi because of Allah'





35 ulasan:

  1. Kalau ada novel dia kakak nak juga beli kakcik. Rumah kakak tak pasang astro kakcik...

    BalasPadam
  2. acu dah tengok trailer movie nie
    tak sabar lak nak tengok full

    BalasPadam
  3. Salam Kakcik,

    Gunaydin! Citer dr novel ke? Poster menarik Kakcik.

    BalasPadam
  4. cerita dari novel, dua2 versi belum brkesempatan..

    BalasPadam
  5. rumah cik ina tak astro, tajuk pun dah sedap, mesti citenya pun sedapkan : )

    BalasPadam
  6. saya tengok tu tak lah kot... tapi poster cantik


    (kakcik ada masalah link ke blog ni pada kakcik punya google plus... sila ambil perhatian...)

    BalasPadam
  7. selalu tgk iklan dia jer...mcm sedih jer citer ni...

    BalasPadam
  8. ala rumah takde astro, tapi tgk thriller dia mcm best je kan, mcm ceta tsunami kan kakcik

    BalasPadam
  9. citer sedih ni..stanby la tisu sekotak..:)

    BalasPadam
  10. bagus ni...

    tpi astro first kena byor...nak cari donlod free je...hehehehe

    BalasPadam
  11. nampak bagus jugak sinopsis cerita ni..ada nampak iklan kat astro..

    BalasPadam
  12. tak tengok astro first la kakcik.. amik package basic jer.. a ah, sikit ada kedekut..

    BalasPadam
  13. ada selit bab2 action, comedy or thriller dok? huhuhuhu

    BalasPadam
  14. lea nengok iklan dekat astro mcm best je kakchik

    BalasPadam
  15. kita TUNGGU dvd JER LAH....AHAKZ....

    BalasPadam
  16. Assalamualaikum.
    Zaman sekarang mudah je nak tengok movie. Boleh semak you tube, astro first dan macam-macam lagi. Tapi kalau nak sokong industri kenalah elakkan DVD lanun.

    TQ

    BalasPadam
  17. aloor x tgk layie ..
    macam bestlahh kak cik .. ;)

    BalasPadam
  18. asyik beghayo mate jer, alamat kena tingge le. oghang lain dah jauh ke depan weh...

    BalasPadam
  19. dah tengok preview dia, emmang hebat..dulu saya suka laskar pelangi

    BalasPadam
  20. macam menarik la citer ni Kak Chik...

    BalasPadam
  21. Kalau sedih tak sampai hati nak tengok...

    BalasPadam
  22. salam kakakku kakcik..

    saya tak suka tengok citer sedih..sy mudah nangis kihkihkih..

    BalasPadam
  23. kakcik...ombak rindu pun tak tgok lg kak...huhuhu
    nampak mcm menarik citer ni..adoyaiiii...bengkak mate kang nihhh...hehehhe

    BalasPadam
  24. ida baru berkira2 nak beli cerita ni...sebab memanmg suka kebanyakkan cerita2 berunsur keagamaan dari negara seberang.

    BalasPadam

Catatlah apa sahaja asalkan tidak menyinggung sesiapa.

Komen-komen yang tiada kena mengena atau sengaja dilontarkan untuk menyindir, akan kakcik buang. DIMAKLUMKAN JUGA, ADALAH HAK TUAN PUNYA BLOG INI SEPENUHNYA UNTUK MEMBUANG MANA-MANA KOMEN YANG DIRASAKAN TIDAK PERLU ADA ATAU DIBERI RUANG BERLEGAR DI SINI.