Kawan-kawan kakcik

Selasa, 24 Januari 2012

Dia buat hal lagi...

Dulu halnya begini, hari ini halnya begini pula...

Macamanalah Along hendak keluarkan keretanya? Ini bukanlah kali pertama terjadi. :(
Alahailah Ustaz, agaknya sewaktu berceramah di sana sini, pernah tak Ustaz bercerita tentang hak jiran?  Atau Ustaz hanya pandai 'bersenandung' sahaja untuk menarik perhatian tanpa sebarang pengisian?


15 ulasan:

  1. Sakit hati betul dgn org perangai camni kan kak..Harap ilmu je tinggi tapi bertindak tak guna akal..Hmm

    BalasPadam
  2. Salam,
    Memahami tapi sabar kak ! Ada hikmahnya tu !

    BalasPadam
  3. Salam Kak Cik;

    Ini part yang paling saya suka, tindakan saya mudah jer...:

    1) Saya telepon polis, minta polis hantar anggota ke rumah saya.
    2) Saya pecahkan cermin tingkap kereta tu, disaksikan oleh polis. Turunkan handbreak dan tolak ramai2.
    3) Bila tuan dia mengamok, apa2 hal cerita di balai dan sendiri mau ingat.
    4) Buat laporan polis untuk protect diri dan rumah, langkah berjaga2 jika pemandu tersebut nak balas dendam.

    Rumah saya dekat dengan uptown, dan paham2 jelah betapa sesaknya parking dalam bulan ramadhan. Dan itulah yang saya lakukan.

    Padan muka diorang sebab tak gunakan akal yang di anugerahkan oleh Allah.

    Sebab diorang tak fikir apabila parking/block kereta depan rumah orang sesuka hati diorang jer... kebetulan saya ada emergency malam tuuu...

    So... nasib la kannnn... hahaha...

    BalasPadam
  4. Salam Kakcik,

    Ganaihnya Yob ISA tu kan!

    Akak takde masalah ni sbb takde keta. Tapi memang cakap tak serupa bikin kalau pelaku tu sorang Ostad!

    BalasPadam
  5. assalamualaikum ibu

    meriah rumah ibu ni sekarang.
    saya pun sering mengalami hal macam ni.masalahnya jiran saya tu polis so kami bagitahu pun dia tetap buat jugak.last2 kami dan pemilik rumah sepakat bina tembok supaya jiran tak parking kereta besar dia tu depan rumah kami.hehe

    BalasPadam
  6. Sudah hilang akhlak kita seperti rasulullah.....

    BalasPadam
  7. Inilah orang kata cerdik tak boleh diikut.

    BalasPadam
  8. baca komen blogger iSA..
    ada kebenarannya.

    BalasPadam
  9. kekadang orang yang pandai bukannya selalu cerdik!

    BalasPadam
  10. memang hand brake tak dinaikkan ye kakcik?keadaan ni fenomena biasa di hospital sy bekerja, tapi selalu handbrake naik dan gear neutral supaya kereta yg block tu blh di tolak...tapi memangla menyusahkan orang kan kakcik..

    BalasPadam
  11. Kalu tak boleh tolak, kita pakat angkat ramai ramai, bleh? Jommm...!

    BalasPadam
  12. kakcik.. sabar jek la. sbb tu selalu jiran tetangga kerap bermasam muka.. sbb ada yg jenis jiran tak memahami hak jirannya.

    BalasPadam
  13. adoiiii mmg panas hati kalau sy kat situasi along....selalu kena masa nk g keja pagi2

    BalasPadam
  14. den pon penah wat entri mcm neh sampai hampir2 korbankan hidupan lain yg x berdosa. dek krn ada org sekeliling ( x layak digelar jiran) nk parking kt tmpt teduh depan pago den. tindakan den plaks tunjuk samseng iaitu cabar2 ajak bergaduh. kedengaran kasar tp kesannyer superb!! huhuhuuhuh....

    BalasPadam
  15. dia parking sekejap je tu,,jap lg keluarla ...

    BalasPadam

Catatlah apa sahaja asalkan tidak menyinggung sesiapa.

Komen-komen yang tiada kena mengena atau sengaja dilontarkan untuk menyindir, akan kakcik buang. DIMAKLUMKAN JUGA, ADALAH HAK TUAN PUNYA BLOG INI SEPENUHNYA UNTUK MEMBUANG MANA-MANA KOMEN YANG DIRASAKAN TIDAK PERLU ADA ATAU DIBERI RUANG BERLEGAR DI SINI.