Kawan-kawan kakcik

Sabtu, 31 Disember 2011

Terima kasih Eelobor, artikel itu sangat bagus...

Kalau ada yang nak tahu artikel apakah yang kumaksudkan itu, silalah klik pautan ini

Terima kasih kepada Eelobor  yang 'memperkenalkan' blog ini kepadaku.

Siburung PEGAR
(harapkan PEGAR, PEGAR makan padi)

BATOK bukan BATUK
(melepaskan BATOK di tangga)





13 ulasan:

  1. Salam Kakcik..
    selamat menyambut tahun baru 2012..

    jap lagi ida masuk blog tu..

    BalasPadam
  2. sesuatu yg menarik?...kena terjah jap lg..

    BalasPadam
  3. hehehe.. sekarang baru sy tahu.. sy pun x faham kenapa peribahasa kita cakap 'harapkan pagar,pagar makan padi'.. sbb for sure la..pagar xde mulut kn?? hehehe..

    batok tu pun sama.. :)

    hehehe.. jazakillah.. :)

    BalasPadam
  4. Banyak yg silap dalam bahasa melayu kita. Kena kaji balik la.

    Harapkan pegar, pegar makan padi. Bukannya harapkan pagar, pagar makan padi. Hehehe..

    BalasPadam
  5. Selamat tahun baru 2012 K.Chik.

    Semoga berbahagia & ceria seisi keluarga.

    Saya mohon maaf di atas salah & silap.

    BalasPadam
  6. SALAM,
    Singgah dan Ucapan selamat tahun baru 2012M dan 1433H drpd LF dan isteri. Mendoakan moga kita semua sentiasa di atas landasanNYA.

    BalasPadam
  7. tunggu betul2 lapang baru boleh jengah,,,ni pun tercungap2 dok BW reading list...huhu

    followers yg ada pun tak abes jejak lagi...


    eeeee,....sibuknya sibuknya....

    BalasPadam
  8. Kak chik Selamat tahun baru 2012, semoga hidup kak chik sekeluarga akan lebih baik pada tahun 2012 dan tahun-tahun seterusnya : )

    BalasPadam
  9. salam kakcik,

    ada masa nanti ati singgah

    selamat tahun baru 2012M
    jumpa lg tahun depan di maya :)

    BalasPadam
  10. salam

    saya pernah buat entri pasal ni

    BalasPadam
  11. oooo....saya terlepas entri akak yang nie, sbb masa tuh saya balik kampung. maklum lah bila di sana, keupayaan internet agak terbatas

    BalasPadam

Catatlah apa sahaja asalkan tidak menyinggung sesiapa.

Komen-komen yang tiada kena mengena atau sengaja dilontarkan untuk menyindir, akan kakcik buang. DIMAKLUMKAN JUGA, ADALAH HAK TUAN PUNYA BLOG INI SEPENUHNYA UNTUK MEMBUANG MANA-MANA KOMEN YANG DIRASAKAN TIDAK PERLU ADA ATAU DIBERI RUANG BERLEGAR DI SINI.