Kawan-kawan kakcik

Ahad, 18 Disember 2011

Semalam agak sibuk, hari ini bakal menyibuk...

Tengahari : Bawa anak-anak beli pakaian sekolah di Butik Canggih, milik Pn. Azian, di  Plaza Alam Sentral, Shah Alam.


Pn. Azian, pemilik butik Canggih di Plaza Alam Sentral, Shah Alam yang sangat mesra dan baik hati.
Bangcik - apasal dah macam 'Awang Hitam' saja anakku ini?

Ira - sangat susah hendak mendapatkan kasutnya.  Nak masuk darjah 4, tapi saiz macam budak Tadika.

Kenapa pulak dengan Zana ni?  Beli pakaian pun boleh sedih?

Lepas membeli-belah, bawa mereka makan di Ani Sup Utara :
Tengoklah Iman tu, bukan tahu duduk diam.
Dalam perjalanan balik, sempat singgah di satu majlis perkahwinan kerana Along dan ayahnya ingin memenuhi jemputan.

Jam 3.30 petang, aku bawa Zana dan Ira ke salon untuk menggunting rambut mereka yang tidak terurus itu...



Selepas Asar, aku dan suami keluar lagi bersama anak-anak untuk membeli kasut sekolah Ira dan seluar sekolah Bangcik di The Store (dah penat nak ambil gambar).  Jam 5.50 petang, kami keluar pula ke Taman TAR, Ampang semata-mata nak 'hantar' rambutan kepada Cik Mon.  Huh! sakit dada aku menjerit bile kena serbu dengan Cik/Puan dan En. Mon sampai terdiri kaku di sebelah kereta sedang anak-anak menjerit suruh aku masuk semula.  Pastinya Mon-Mon itu pun terperanjat tengok aku sedangkan mereka bukannya ganas pun!

Selepas Maghrib pula, aku dan suami ke jemputan perkahwinan di Maju Junction Mall, Kuala Lumpur.

Mana yang lebih menarik perhatian.  Bagiku, tentulah En. Suami, tambahan lagi aku memang tak makan kambing.

Sebentar lagi, akan bersiap-siap untuk ke Bandar Baru Bangi.  Kita jumpa di sana, ya?  Semoga slogan Salam Bersambut Ukhwah Bertaut akan menjadi kenyataan.

notahati : buat catatan ini sambil sibuk memasak makanan untuk anak-anak yang enggan mengikut nanti.



14 ulasan:

  1. hehehe....cam menarik jer kambing bakar tuh

    BalasPadam
  2. bz bebenor kakcik ni ..

    pic kakcik n abg tu kan
    abang mcm elvis lah pulak..hihi

    BalasPadam
  3. Semoga perjumpaan tu akan berjalan lancar.

    BalasPadam
  4. mama
    muka mama ngan husband mama meh2 la.. meh2 tu maksudnya ada iras..
    moga mama kekal bahagia bersama buat selamanya..insyaallah

    BalasPadam
  5. nampak gaya macam tak jadi pergi saya ni...makanan dah siap..tapi suami ada urusan penting pulak :(

    BalasPadam
  6. Salam Kakcik,

    Terkejut tngok kambing panggang tu, ingatkan lelaki tu dukung bini dia!

    BalasPadam
  7. kak chik, cik ina tengah tersenyum sendiri , terlampau penat kot hingga nampak macam suami kak chik tengah peluk kambing tu, bergambar ngan kambing.

    BalasPadam
  8. Mesti habis ratus-ratus RM ni. Memang kena well prepare bila hujung cuti sekolah macam ni...

    BalasPadam
  9. apa2 pon time kasih byk2 kak cik!

    BalasPadam
  10. selamat malam kakcik,
    pasti macam tuan rumah (dato LF) kakcik dan kak azie sure dah tidur.. penat nie

    ayu nantikan entry gathering ya

    BalasPadam
  11. antara abg mus n kambing....sudah tentunyer kambing menarik hati. abg mus itu kakcik punyer hak...so amek ajerler....hihiiihihih

    BalasPadam
  12. kakcik... gmbo berdua tu romantik! tercapai gak hasrat nk ke canggih ya... sy pun blom smpai lg. hehe

    BalasPadam

Catatlah apa sahaja asalkan tidak menyinggung sesiapa.

Komen-komen yang tiada kena mengena atau sengaja dilontarkan untuk menyindir, akan kakcik buang. DIMAKLUMKAN JUGA, ADALAH HAK TUAN PUNYA BLOG INI SEPENUHNYA UNTUK MEMBUANG MANA-MANA KOMEN YANG DIRASAKAN TIDAK PERLU ADA ATAU DIBERI RUANG BERLEGAR DI SINI.