Kawan-kawan kakcik

Rabu, 14 Disember 2011

RTK - adakah peragut yang bertanggungjawab? ...


25 ulasan:

  1. hak3..kena p skolah balik reporter ni

    BalasPadam
  2. peragut..ape tanggungjawab dorang ek?? owh bagi sara hidup 'haram' kat anakbini dorang kot!!

    BalasPadam
  3. ini lawak! epic failed! ada peragut bertanggungjawab ke,haih!

    BalasPadam
  4. peragut mestilah tidak bertanggungjawab...nak siasat lagi?

    BalasPadam
  5. mcm kelakar pun ada statement pun, peragut ada tanggungjawab ke? klu ada, takde lah dia pergi meragut ye tak

    BalasPadam
  6. SALAM,
    NAK TANYA, PERAGUT YANG BERTANGGUNGJAWAB TU MACAM MANA AGAKNYA ?

    BalasPadam
  7. luahfikiran..Dia akan berkata, " Assalamulaikum saya nak ragut ni. Bersedia ". Gurau saja tu

    BalasPadam
  8. kena msk kelas tuisyen BM ni..

    p/s blog kak cik ada virus ek?

    BalasPadam
  9. Mungkin maksud dia samada mangsa diragut atau mungkin kes lain seperti langgar lari gitu kot kakcik...

    BalasPadam
  10. agaknya peragut tu sangatlah bertanggungjawabnya...

    BalasPadam
  11. kakcik, paper apa ni.. adakahh??

    BalasPadam
  12. itu namanya 'redundant'...yakni ayat atau perbuatan yg tak perlu disebut/dibuat, dah boleh sampaikan maksud...bila disebut/dibuat, maka jadinya macam ni lah..;)

    BalasPadam
  13. hehe... kalau bertanggungjawab,lps ragut dia pulang balik kot kak hehe..

    BalasPadam
  14. mungkinkah ada peragut yg baik hati...tolak mangsa pun perlahan je..kalau mangsa terjatuh tolong bangun kan...kalau mangsa pengsan tolong call ambulans...ada kah agak2 nye??? hehehehe

    BalasPadam
  15. Salam my dear SIS...kakcikS:)

    Kdg2 ayat2/ tajuk2 lam suratkhabar ada yg mengelirukan ...

    BalasPadam
  16. jiran rumah IM di ragut waktu petang semasa dia menyapu laman depan rumah. salah dia juga kerana menyapu rumah tetapi dengan mekai barang kemas yang menarik minat peragut.

    BalasPadam
  17. Salam, terlalu kerap tulis 'berita' merapu, nak tulis 'berita' mudah dah tak tau! Tapi lawaklah reporter ni.

    BalasPadam
  18. kalau dah namanya peragut.. persepsi kita memang negatif....
    kesian mangsa...

    BalasPadam
  19. peragut dh jd bertanggungjwb psl wartawan yg 'merepot' dh x der tanggungjwb lagik.... dh bagi kt peragut...appa punya tuuurrr!!

    BalasPadam
  20. hehe... ni kes over wording.

    p/s: kenapalah wujudnya peragut dalam muka bumi kan... menyusahkan orang sungguh, hilang nikmat nak melaram dengan handbag..

    BalasPadam
  21. peragut ni nak cari duit dgn cepatla tu..malas keja..nak kaya...huhu

    BalasPadam
  22. mungkin maksub penulis camni kot... kemalangan nurse tuh mungkin disebabkan ragut atau dilanggar lari.. jika peragut tuh ragut maka peragut tuh la kena tanggungjawab penyebab kematian beliau.. **faham ke..?? hhhaaa.. ai bukan wartawan ye..:)

    BalasPadam
  23. kekadang baca berita paper BM ni ada je ayat failed bila diterjemah dari sumber asal bahasa inggeris. direct sangat ikut..editor tak baca pruf ke?

    BalasPadam

Catatlah apa sahaja asalkan tidak menyinggung sesiapa.

Komen-komen yang tiada kena mengena atau sengaja dilontarkan untuk menyindir, akan kakcik buang. DIMAKLUMKAN JUGA, ADALAH HAK TUAN PUNYA BLOG INI SEPENUHNYA UNTUK MEMBUANG MANA-MANA KOMEN YANG DIRASAKAN TIDAK PERLU ADA ATAU DIBERI RUANG BERLEGAR DI SINI.