Kawan-kawan kakcik

Khamis, 9 Jun 2011

Lain-lain tempat yang dilawati...

Gambar-gambar tidak mengikut susunan perjalanan. Hanya sesedap rasa dan sesuka hati nak letak saja...


Pekan Nabalu - tempat membeli cenderahati.  Jangan segan-segan untuk tawar menawar di sini.

Poring Hot Spring (poring itu maknanya buluh, ya kawan-kawan)

Alamak! pasal apa perempuan tu nampak macam orang mengandung 6 bulan!

Dalam perjalanan ke Kudat, singgah untuk bergambar di jambatan gantung Kg Kebayau.

Membasuh kaki untuk naik ke rumah panjang di Linangkit Cultural Village, Tuaran.

Dah lupa pula nama tempat ini - tapi dalam perjalanan ke Tip Of Borneo.

Orang lelaki membersih tanah perkuburan, orang perempuan merehatkan diri di rumah pengantin.



Beli jangan tak beli, entah bila akan datang lagi.
Serbuuuuu....

Sampai tak tahu nak pilih.

23 ulasan:

  1. banyak borong ikan masin kakcik?

    BalasPadam
  2. Wahhh seronoknya jalan-jalan sambil kerja. Tengok tempat orang. Luas pandangan....

    BalasPadam
  3. kakpah...

    tak ada pun - saya cuma beli sekilo ikan bilis dan setengah kilo udang kering. :)

    BalasPadam
  4. Azie...

    kakcik menyibuk je. Yang kerja - Abg Mus. :)

    BalasPadam
  5. kat jambatan gantung tu makcik tengah posing kah tengah gayat kah? he~~

    BalasPadam
  6. WM...

    best sesekali dapat melihat tempat orang. :)

    BalasPadam
  7. bujal...

    makcik tak gayat tau - siap makcik goyang2kan jamabatn tu. :)

    BalasPadam
  8. seronoknya akak jalan2 , posing yang atas titi tue memang mengancam la kak...


    p/s: Alhamdulillah syukur , kita hanya merancang allah yang menentukan

    BalasPadam
  9. geram tengok yang bermutiara tu... tang kerongsang tu...

    BalasPadam
  10. happy billiard saloon tu... tempat main billiard ke?
    hehehehe

    billiard n snooker sama tak?

    BalasPadam
  11. syoknyaaaaaaa kak cikk banyak tempat2 menarik kan .. puas hati berjalan mcm nie :)

    BalasPadam
  12. jln2 sabah eh kak :)

    akak xberendam kat hot spring tu?

    BalasPadam
  13. akak..kenapa kene bersihkan kubur...

    BalasPadam
  14. ntah bila lah ati ni mampu
    nak ke sabah sarawak..huhu

    BalasPadam
  15. Amy...

    sesekali posing mengalahkan orang muda! ;-)

    BalasPadam
  16. Azmas...

    kakcik dah tak teruja sebab selalu beli tapi tak guna...

    BalasPadam
  17. miloaias...

    agaknya itu papan tanda lama. Sebenarnya kat dalam tu tempat jualan mutiara/perhiasan secara borong. :)

    BalasPadam
  18. ieda...

    bila balik, penatnya seminggu tak hilang! :)

    BalasPadam
  19. Mimi...

    malas kakcik nak salin2 pakaian kalau berendam! :)

    BalasPadam
  20. chichi...

    membersih kawasan perkuburan tu salah satu acara kemasyrakatan yang dilakukan oleh peserta program bersama penduduk kampung. :)

    BalasPadam
  21. Ati...

    InsyaAllah akan sampai juga nanti tu. Macam kakcik ni, sekali pergi dah berturut2 kali pulak perginya. :)

    BalasPadam
  22. gemoklah... kasihan laki kang terpaksa berzina lak silap bulan. nauzubillah.

    BalasPadam

Catatlah apa sahaja asalkan tidak menyinggung sesiapa.

Komen-komen yang tiada kena mengena atau sengaja dilontarkan untuk menyindir, akan kakcik buang. DIMAKLUMKAN JUGA, ADALAH HAK TUAN PUNYA BLOG INI SEPENUHNYA UNTUK MEMBUANG MANA-MANA KOMEN YANG DIRASAKAN TIDAK PERLU ADA ATAU DIBERI RUANG BERLEGAR DI SINI.