Kawan-kawan kakcik

Isnin, 20 Jun 2011

Jalan-jalan waktu malam....

... kemudian singgah makan durian

Bangcik sedang menayang gigi - kot ada syarikat ubat gigi nak ambil dia jadi model

Di belakang itu adalah pemandangan Bandaraya Kuala Lumpur di waktu malam

Entah apa yang menggembirakan bangcik tu


Singgah makan durian - dua biji = RM35.00


Memang berbaloi pun.

Tertarik pula aku melihat pokok ini - cantik.

Walaupun Adik suka makan durian,
Adik lebih suka cium bau mak.






58 ulasan:

  1. gambar background KL tgh malam tuh ambik kat mana akak?

    BalasPadam
  2. kak..saya biasa pi bukit ni dulu..setiawangsa ke hape..lupa la kak..tapi mmg best dok sini waktu mlm..sejuk dan nmpk view KL..masa tu baru kawin..pi ngan hubby..lomantik lol...

    BalasPadam
  3. siapakah gadis yang hanya memandang durian itu ?

    dekat Guangzhou juga saya lihat ada durian di jual. lupa pulak nak tanya harganya.

    manggis juga ada di jual .. harganya kira2 RM15 sekilogram.

    saya asyik beli buah laici je !

    BalasPadam
  4. mmg sedap kalau makan durian..
    ayu pernah beli sebiji rm 30..

    rasanya tip top..
    dululah.. skrang tak pernah rasa

    PS: selamat malam kakcik dan anak2
    untuk suami kakcik SELAMAT HARI BAPA

    BalasPadam
  5. bestnya jenjalan memalam sambil tengok KL & makan durian.

    BalasPadam
  6. saya pun jenjalan jugak tadi...ada orang belanja makan...burrpp...heh3

    BalasPadam
  7. Ezan...

    memang sedap. Alhamdulillah. :)

    BalasPadam
  8. eelobor...

    di Jalan Ampang - Hulu Langat. Di waktu malam ramai orang menikamati pemandangan dari situ. :)

    BalasPadam
  9. SN...

    tempat tu di kawasan Ampang - tak jauh dari rumah kakcik. :)

    BalasPadam
  10. Kanda AL...

    selamat kembali ke tanahair.

    Gadis itu adalah anak angkat saya yang berasal dari Tawau, Sabah dan sekarang belajar di sini. :)

    Beli tak durian dan manggis kat sana?

    BalasPadam
  11. Selamat pagi Ayu...

    Bila beli dengan harga mahal tapi berbaloi, pastinya tidak terkilan, kan? :)

    BalasPadam
  12. AzMask...

    sesekali layan karenah anak2... :)

    BalasPadam
  13. Q...

    rezeki jangan ditolak, kan? :)

    BalasPadam
  14. hi there, i have just followed your blog..i hope you can follow me back..u have a nice blog here..
    i will be waiting for you on my blog...see u there..cheers

    BalasPadam
  15. sedappppnya.....
    nampak gambar dah terasa manisnya di tekak..

    BalasPadam
  16. Andrik...

    terima kasih sudi singgah dah ikuti blog ini. Tapi maaf, kakcik hanya fasih menggunakan Bahasa Melayu di blog ini. :)

    BalasPadam
  17. SALAM,
    SEDAPNYA DURIAN TU ! MEMANG SUKA SANGAT TAPI DULU2 ! SEKARANG NI SATU DUA ULAS BOLEH LA ! LAIN KALI AJAKLAH RAKAN2 BLOGGERS

    BalasPadam
  18. Dato' LF...

    saya memang teringin sangat nak berkumpul bersama rakan-rakan blogger (kalau boleh di rumah saya), tapi buat masa ini saya belum mampu untuk menganjurkannya. :(

    BalasPadam
  19. Ada musim lagi ke durian ni kak?
    Kuning mempesona tu..

    BalasPadam
  20. Reen...

    di kawasan Ampang dan Hulu Langat, nampaknya banyak lagi durian tu. :)

    BalasPadam
  21. Along tak ikut ke? Sian dia kena tinggal.

    Adik ketiak mak pun wangi auntie tahu benar tu....

    BalasPadam
  22. kalau beli bawak balik..nanti berbau kereta kannn...

    BalasPadam
  23. buat buboq durian cicah roti lagi sedapkan

    BalasPadam
  24. betul... bau mak lebih sedap dari bau durian

    BalasPadam
  25. mau nagis tengok durian tuuu kak cikkk...

    BalasPadam
  26. RM35 ek...erm, klu org kampung suami saya depa panggey 'durian anak kucing tido'....

    BalasPadam
  27. tengok pokok tue trus nk tanye...apa sebab dia goyang ??? hehehhheeeee

    BalasPadam
  28. Kakzakie...

    Along tak suka durian walaupun kekecik dulu dia 'antu durian'...

    (Anak2 kakcik - Along, Angah dan Bangcik - Sama je, waktu kecik suka, dah besar bau pun tak suka. Tak tahulah Adik nanti macam mana)

    BalasPadam
  29. bujal...

    'akan jadi' kot! semuanya kerja Allah, kan?

    BalasPadam
  30. AM...

    Nanti mak tak ada - teringat2 pula, kan? :)

    BalasPadam
  31. Aspen...

    durian kucing tido? Uish! nasib baik masa makan dia tak cako... :)

    BalasPadam
  32. Aina...

    awatnya nak nangis pulak?

    BalasPadam
  33. Sahrom...

    pokok tu goyang sebab kakcik yang goncang. :)

    BalasPadam
  34. assalamualaikom kakcik.. :)
    shilau aa nengok baju bangcik!
    ehemm.. dh ade anak dare ye.. bile le giliran teman pulak ekkkkkk
    ai lav deghoyaannnnnn!
    *ikut mcm KungFuPanda*

    BalasPadam
  35. dah lama dah tak pusing2 town KL malam2 minggu mcm dulu

    BalasPadam
  36. kak cik
    durian yg mahal gitu memang berbaloi

    BalasPadam
  37. kakcik!!!!!!!!,
    nk jugak durian tu..

    BalasPadam
  38. Wa'alaikummussalam AzeedA...

    shilau ngapenye weh??

    Anak orang tu - dia numpang teman, teman layan je! :)

    BalasPadam
  39. MDT...

    sesekali kena keluo nengok pemandangan kota raya di waktu malam. :)

    BalasPadam
  40. Sya...

    puas hatilah - sedihnya kalau beli mahal, bawa balik - tak boleh nak dimakan.

    BalasPadam
  41. Hamizah...

    meh balik ke sini. :)

    BalasPadam
  42. kakcik lagi harum dari durian

    BalasPadam
  43. bau mak wangi macam bau durian.. syok kan kakcik, jenjalan malam2 ngan anak2.. malam2 sejuk, tak lah berpeluh2..

    BalasPadam
  44. giginye.. ke bajunye.. due2 ah! hehehe..

    BalasPadam
  45. kaklong sampai skrg suka cium bau ketiak omak...heheheh!!!

    BalasPadam
  46. Niez...

    adik kata "adik sukeeee cium bau mak. Wangiiii je..." :)

    BalasPadam
  47. Anaa...

    jangan esok bila dah dewasa, lain pula ceritanya - 'mak bau hamis, mak bau busuk...' Na'uzubillahhiminzalik.

    BalasPadam
  48. AzeedA...

    kakcik cakap dengan bangcik 'harapkan gigi je la yang putih...'. Sampai hati mak dia, kan?

    BalasPadam
  49. kaklong...

    samalah macam budak Adik tu! :)

    BalasPadam
  50. wa kak .. nie sure musang king nie .. saya sampai sudah x merasa kak huhuhu

    BalasPadam
  51. ieda...

    kakcik pun tak tahu spesis apa durian tu! :)

    BalasPadam
  52. Bangcik dah cam iklan darlie plak. amboi durian , RM35 , mesti sedap tu.

    BalasPadam
  53. Cik Ina...

    Bangcik memang suka 'menayang' gigi dia tu.

    2 biji durian, 4 orang makan sampai kenyang! :)

    BalasPadam

Catatlah apa sahaja asalkan tidak menyinggung sesiapa.

Komen-komen yang tiada kena mengena atau sengaja dilontarkan untuk menyindir, akan kakcik buang. DIMAKLUMKAN JUGA, ADALAH HAK TUAN PUNYA BLOG INI SEPENUHNYA UNTUK MEMBUANG MANA-MANA KOMEN YANG DIRASAKAN TIDAK PERLU ADA ATAU DIBERI RUANG BERLEGAR DI SINI.